Ελλάδα (Γ)-Ν.Φερόε (Γ) 1-0: Με το αριστερό της Σαρρή, μπήκε με το «δεξί» η εθνική (highlights)

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2025 η εθνική μας ομάδα γυναικών επικρατώντας της αντίστοιχης των Νήσων Φερόε.

Χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Σαρρή στο 55′, η Εθνική Ελλάδας Γυναικών ξεκίνησε νικηφόρα στην προκριματική φάση του EURO 2025, επικρατώντας με 1-0 την αντίστοιχη των Νήσων Φερόε στο «Θ.Βαρδινογιάννης». Η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε ένα ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες, ωστόσο μία στιγμή αρκούσε για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

«Άγουρο» πρώτο ημίχρονο

Κυκλοφορία της εθνικής μας στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, που πίεσε τις αντίπαλες χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική απειλή. Στο 10′ η Σπυριδονίδου έχασε σπουδαία ευκαιρία σε τετ-α-τετ έπειτα από υπέροχη πάσα της Σαρρή, η Ούστερου όμως είχε απάντηση, που δεν επέτρεψε στην Ελληνίδα επιθετικό να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενες ακολούθησαν πιστά το ανασταλτικό πλάνο τους και δεν επέτρεψαν να παραβιαστεί η εστία τους. Βρήκαν μάλιστα σπουδαία ευκαιρία στο 33′ με τη Γιοχάνεσεν, ωστόσο το δυνατό σουτ με το αριστερό που επιχείρησε, σταμάτησε στο δοκάρι της Νάση. Η Γκούνη στο 43′ με κεφαλιά, απάντησε στα δοκάρια και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Παρότι η Ελλάδα είχε τον έλεγχο δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ένα δεκάλεπτο έκρινε το παιχνίδι

Τα Νησιά Φερόε μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησαν στο 50′ με σουτ της Τορολβσντότιρ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα την Νάση που μπλόκαρε τη μπάλα. Η Χαλατζογιάννη κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα της Ράιαν στο 54′, αποτέλεσμα της επιμονής και της υψηλής πίεσης που άσκησε η εθνική μας στη συγκεκριμένη φάση. Η Σαρρή εκτέλεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Ούστερου και έδωσε το προβάδισμα στις «γαλανόλευκες» ένα λεπτό αργότερα.

Το ματς δεν προσέφερε κάτι άλλο και η Ελλάδα πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του EURO 2025. Την Τρίτη (06/04) ταξιδεύει στην Ανδόρα για τη δεύτερη αγωνιστική, ενώ τα Νησιά Φερόε αντιμετωπίζουν το Μαυροβούνιο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κατηκαρίδης): Νάση, Πατέρνα, Γκούνη, Παλαμά, Μίτκου, Μάρκου, Κακαμπούκη, Σαρρή, Χαλατσογιάννη, Γιαννακά, Σπυριδονίδου

Ν.Φερόε (Άντερσεν): Ούστερου, Λαμχάουγκε, Γένσεν, Ράιαν, Γιοχάνεσεν, Γιάκομπσεν, Κρίστιανσεν, Τορολβσντότιρ, Κλακστάιν, Σεβντάλ, Μπενμπακούρα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.