Ρόμα – Γιουβέντους 1-1: «Χ»ωρίς νικητή… (highlights)

Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο (15’ Λουκάκου – Μπρέμερ 31’), δύο δοκάρια και δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, το ντέρμπι στη Ρώμη δεν είχε νικητή…

Τον πρώτο της βαθμό κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη φετινή σεζόν πήρε η Ρόμα, μετά το ισόπαλο 1-1 στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Γιουβέντους. Χαμένη ευκαιρία για τους «Τζιαλορόσι» να ενισχύσουν τη θέση τους βαθμολογικά, σαφώς πιο ικανοποιημένοι οι «Μπιανκονέρι» στην προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν μια θέση που οδηγεί στο UCL της προσεχούς περιόδου.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε 4-3-2-1 η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, με νωπές τις μνήμες από τον 1ο ημιτελικό στο Europa League και τη δεδομένη ανάγκη διαχείρισης εν όψει του 2ου την προσεχή Πέμπτη. Επιστρέφουν Γιορέντε – Παρέδες αλλά η ανάγκη για το αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για έξοδο στο UCL διατήρησε τους Ντι Μπάλα – Λουκάκου στο αρχικό σχήμα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κι οι ποδοσφαιριστές αποζητούν… «δικαιοσύνη» για τους χαμένους βαθμούς από το πρόσφατο – ισόπαλο – ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν, με στόχο την οριστική κατοχύρωση μιας θέσης που εξασφαλίζει εισιτήριο για το επόμενο UCL αν και στο μυαλό τους έχουν και τον τελικό Κυπέλλου της 15ης Μαΐου κόντρα στην Αταλάντα. Με 3-5-2, χωρίς τους Σάντρο, Ντε Σίλιο, Γιλντίζ και φυσικά τους Πογκμπά, Φατζόλι.

Ισορροπία με φόντο μια θέση στο Champions League

Μοιρασμένο σε όλα τα επίπεδα ήταν το πρώτο ημίχρονο στο «Ολίμπικο» με τους «Μπιανκονέρι» να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Κιέζα με σουτ να καταγράφει την πρώτη τελική στο ματς μόλις στο 3’ και στο 7’ ο ίδιος, από κλέψιμο του Μπρέμερ, να βγάζει την πάσα στην περιοχή με τον Βλάοβιτς να εκτελεί με το αριστερό και την μπάλα να περνάει – μόλις – έξω από την αριστερή δοκό της εστίας του Σβίλαρ.

Χρειάστηκε να παρέλθει το πρώτο 10λεπτο για να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα οι Ρωμαίοι και να ισορροπήσουν την εικόνα του αγώνα με τους ίδιους σε ρόλο επιτιθέμενων και τους αντιπάλους τους να μαζεύονται προς την περιοχή τους.

Πήραν πρωτοβουλίες, δημιούργησαν καταστάσεις άμεσα μετά την αλλαγή σκηνικού με τον Κρίστενσεν να πιάνει την κεφαλιά στο 11’  από σέντρα του Ανχελίνιο και την μπάλα να βρίσκει στην οριόντια δοκό και να περνά εκτός! Ωστόσο, η άνοδος της απόδοσης για τους «Τζαλορόσι» απέφερε καρπούς τέσσερα λεπτά μετά, όταν η μπάλα – από απόκρουση – έφτασε στα πόδια του Λουκάκου που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να «εκτελέσει» τον Σέζνι για το 1-0.

Εξέλιξη που έφερε αντίδραση για τη «Σιδηρά Κυρία». Αρχικά ανέβασε την πίεση της, στοιχείο που δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους κι έδωσε κατοχές στους ποδοσφαιριστές του Αλέγκρι. Σε μία από αυτές στο 31’ ο Κιέζα πήρε την μπάλα από δεξιά, απέφυγε με καταπληκτική ενέργεια τον Πελεγκρίνι, γέμισε με το αριστερό προς την περιοχή της Ρόμα κι ο Μπρέμερ με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Πέρασε λίγη ώρα μέχρι να βγάλουν… «σφυγμό» οι γηπεδούχοι και το έκαναν στο 38’ με ωραία μεν, ελάχιστα άστοχη δε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση ο Ντι Μπάλα. Πάραυτα, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η Γιουβέντους προσπάθησε να πετύχει την ολική ανατροπή με τον Μακ Κένι να βγάζει τη σέντρα από δεξιά τον Λοκατέλι να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Είχαν τις στιγμές τους, όχι όμως και το γκολ…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια διαφοροποίηση καθώς ο Ντε Ρόσι, έχοντας στο μυαλό του και το ματς της προσεχούς Πέμπτης, στον δεύτερο ημιτελικό του UEL στη Γερμανία κόντρα στη Λεβερκούζεν, απέσυρε τον Ντι Μπάλα περνώντας στη θέση του τον Ζαλέφσκι

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου, ο Κιέζα ήταν αυτός που υπέγραψε την πρώτη επικίνδυνη στιγμή σε περιοχή και τί στιγμή…. Σε συνθήκες αντεπίθεσης εξαπέλυσε βολίδα με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει στην αριστερή δοκό της εστίας του Σβίλαρ, να περνάει πίσω από την πλάτη του 24χρονου διεθνή Σέρβου τερματοφύλακα και ν’ απομακρύνεται.

Ντέρμπι δίχως ένταση δε γίνεται κι η φάση που… «άναψε τα αίματα» ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όταν ο Γουέα, που είχε κίτρινη από το 4’, βγάζοντας την πάσα σε συμπαίκτη του, γλίστρησε και «γκρέμισε» τον Παρέδες με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται εντονότατα για 2η κίτρινη, άποψη που ο διαιτητής δε συμμερίστηκε ποτέ μεν αλλά στο επόμενο λεπτό ο Αλέγκρι τον αντικατέστησε με τον Κόστιτς.

Η αναμέτρηση απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τις ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η καλύτερη – στο δεύτερο ημίχρονο – «Γιούβε» απείλησε δις με μακρινά σουτ, πρώτα του Κιέζα στο 62’ και μετά με τον Ραμπιό στο 64’ αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σβίλαρ ήταν στη σωστή θέση για να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών παρέλαβε η Ρόμα τρία λεπτά μετά ασκώντας αφόρητη πίεση, με τον Μπαλντάντζι να κάνει καταπληκτική ενέργεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει στον Πελεγκρίνι το συρτό σουτ του οποίου έδιωξε με δυσκολία ο Σέζνι σε κόρνερ! Κι από την εκτέλεση αυτού, σε φάση διαρκείας, ο Κρίστενσεν έπιασε το «σκαστό» σουτ με τον Σέζνι να μην μπορεί να βρει την μπάλα και τον Ντανίλο να είναι αυτός που τη διώχνει πάνω στη γραμμή πανηγυρίζοντας σα να είχε σκοράρει!

Ο Ντε Ρόσι έφερε στο ματς το δίδυμο των Έιμπραχαμ – Αζμούν αντί των Λουκάκου – Μπαλντάντζι για να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή θέλοντας να εντείνει την πίεση και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, όπως είχε διαμορφωθεί στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους και λίγο μετά αντικατέστησε τον Πελεγκρίνι με τον Μπόβε.

Ωστόσο, το τελευταίο 10λεπτο ανήκε στη «Βέκια Σινιόρα», διάστημα στο οποίο κατέγραψε δύο σημαντικότατες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, όμως κοινός παρονομαστής και στις δύο ήταν η εξαιρετική αντίδραση του Σβίλαρ. Στο 79’ με τον Λοκατέλι την ώρα που γλιστρούσε εντός περιοχής να πιάνει το σουτ και την μπάλα να κατευθύνεται προς το «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας πριν διώξει ο Σέρβος και στο 88’ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Κεν έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με τον πορτιέρε της Ρόμα να εκτινάσσεται και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Το ίδιο έκανε και ο Σέζνι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε πλασέ υπό ιδανικές συνθήκες του Έιμπραχαμ μετά από λάθος του Γκάτι, στερώντας τη δυνατότητα από τους Ρωμαίους να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.