UEFA: Ποινή μίας αγωνιστικής στη Ρουμανία, «καμπάνες» και σε Αλβανία, Πολωνία, Ουκρανία

«Βαρύς» έπεσε στη ρουμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ο... πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, μετά τα όσα συνέβησαν στο «National» του Βουκουρεστίου, στο παιχνίδι της 12ης Σεπτεμβρίου με το Κόσοβο για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024.

Το συγκεκριμένο ματς διακόπηκε για 50 λεπτά λόγω των πανό με πολιτικό περιεχόμενο που «ανέβηκαν» στις κερκίδες («Το Κόσοβο είναι Σερβία» και «η Μολδαβία είναι κομμάτι της Ρουμανίας), ενώ άναψαν δεκάδες καπνογόνα.

Το πειθαρχικό όργανο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, επέβαλλε λοιπόν ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων και συνολικό πρόστιμο 52.000 ευρώ.

Παράλληλα «τσουχτερά» πρόστιμα επιβλήθηκαν ακόμα σε Αλβανία (μαζί με μερικό κλείσιμο του γηπέδου της), Πολωνία (συν απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της στο επόμενο εκτός έδρας ματς με αναστολή) και Ουκρανία (μαζί με μερικό κλείσιμο του σταδίου της)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Το Σώμα Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA έχει λάβει τις ακόλουθες αποφάσεις για τα παιχνίδια Αλβανία-Πολωνία, Ουκρανία-Αγγλία, Ιταλία-Ουκρανία, Ρουμανία-Κόσοβο των προκριματικών του EURO 2024.:

Αγώνας: Ρουμανία-Κόσοβο, 12 Σεπτεμβρίου 2023 (Ευρωπαϊκός Προκριματικός για το UEFA EURO 2024)

POYMANIA

-Να επιβληθεί πρόστιμο στη Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου 40.000 ευρώ και να διαταχθεί η Ρουμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παίξει τον επόμενο (1) αγώνα της UEFA ως οικοδεσπότης κεκλεισμένων των θυρών για άναμμα πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων, μετάδοση μηνυμάτων πολιτικής φύσης (δηλ. το πανό «Κόσοβο είναι Σερβία» και φωνές) και για τη ρατσιστική συμπεριφορά των υποστηρικτών του.

-Πρόστιμο 12.000 ευρώ στη Ρουμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για απόφραξη δημόσιων διαδρόμων.

Αγώνας: Αλβανία-Πολωνία, 10 Σεπτεμβρίου 2023 (Ευρωπαϊκός Προκριματικός για το UEFA EURO 2024)

ΑΛΒΑΝΙΑ

-Να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στην Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και να διατάξει το μερικό κλείσιμο του γηπέδου της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (δηλαδή ολόκληρης της Βόρειας και Νότιας κερκίδας) κατά τη διάρκεια του επόμενου (1) αγώνα διοργάνωσης της UEFA στον οποίο η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παίζει ως οικοδεσπότης, για άναμμα πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων και πράξεις ζημιάς.

Το εν λόγω μερικό κλείσιμο του γηπέδου αναστέλλεται για δοκιμαστική περίοδο δύο (2) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.

-Πρόστιμο 14.000 ευρώ στην Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για απόφραξη των δημόσιων διόδων.

-Να προειδοποιήσει την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας της.

-Να προειδοποιήσει την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την απαγορευμένη διαφήμιση χορηγών σε τσάντες.

-Να προειδοποιήσει την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για μη συμμόρφωση με τις ελάχιστες ιατρικές απαιτήσεις.

-Να προειδοποιήσει την Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για ανεπαρκή οργάνωση και μη εφαρμογή σωστής στρατηγικής διάθεσης εισιτηρίων.

-Να προειδοποιήσει την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα μη εξουσιοδοτημένα μέσα στο γήπεδο.

ΠΟΛΩΝΙΑ

-Να επιβάλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στην Πολωνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και να απαγορεύσει στην Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πουλήσει εισιτήρια στους εκτός έδρας οπαδούς της για τον επόμενο (1) αγώνα της, για ρίψη αντικειμένων και άναμμα πυροτεχνημάτων. Η εν λόγω απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων αναστέλλεται για δοκιμαστική περίοδο δύο (2) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.

-Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για πράξεις ζημιάς.

-Να διατάξει την Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επικοινωνήσει με την Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εντός 30 ημερών για την διευθέτηση των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της, δηλαδή για σπασμένα καθίσματα.

-Να προειδοποιήσει την Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας της.

Αγώνες: Ουκρανία-Αγγλία, 8 Σεπτεμβρίου 2023 και Ιταλία-Ουκρανία, 12 Σεπτεμβρίου 2023 (Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί για το UEFA EURO 2024)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

-Να επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, να διατάξει το μερικό κλείσιμο του γηπέδου της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του επόμενου (1) αγώνα της UEFA στον οποίο η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παίζει ως οικοδεσπότης και να απαγορεύσει την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο από την πώληση εισιτηρίων στους εκτός έδρας οπαδούς του για τον επόμενο (1) αγώνα του, για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του. Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα κοινοποιήσει στην UEFA, πριν από τον αγώνα, τους τομείς που θα κλείσουν για το μερικό κλείσιμο του σταδίου, το οποίο θα αποτελείται από τουλάχιστον 5.000 θέσεις.

-Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για άναμμα πυροτεχνημάτων.

-Πρόστιμο 8.000 ευρώ στην Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για απόφραξη δημόσιων διαδρόμων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.