Μπουφόν: «Πρέπει να προχωρήσω, αρχίζει μια νέα περιπέτεια»

Από την εθνική Ιταλίας παρουσιάστηκε ο Τζίτζι Μπουφόν που αναλαμβάνει το ρόλο του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πλευρό του Λουτσιάνο Σπαλέτι, παίρνοντας τη θέση του Τζιανλούκα Βιάλι.

Φυσικά αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποσυρθεί, ενώ μίλησε και για τα σχέδια στην εθνική Ιταλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπουφόν:

«Ευχαριστώ όλους όσοι με ήθελαν εδώ. Την ομοσπονδία και τον προπονητή. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Επιστρέφω σε ένα μέρος που, νομίζω, γνωρίζω αρκετά καλά. Ελπίζω να μπορώ να συνεισφέρω στη δυναμική που θα ζήσουμε στο μέλλον».

Για τον σπουδαίο Τζανλούκα Βιάλι: «Έχω υπέροχες αναμνήσεις από εκείνον. Η σχέση μας ήταν εξαιρετική εντός και εκτός γηπέδου. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ιστορία, οπότε θα ήταν λάθος να έρθουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τον Βιάλι. Δεν θα ήμουν στο ύψος του καθήκοντος. Θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου, αυτός είναι ο λόγος που πάντα με εκτιμούσαν».

Γιατί αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και όχι να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι προς τιμήν του: «Δεν μετανιώνω. Ακόμα σήμερα, λαμβάνω προτάσεις να παίξω ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, αλλά όταν κλείνω ένα κεφάλαιο πρέπει να προχωρήσω και να σκεφτώ τι θα ακολουθήσει.

Ήταν ωραίο αλλά τώρα ξεκινά μια νέα περιπέτεια και ένα αποχαιρετιστήριο παιχνίδι θα μου έδινε μόνο μια αίσθηση νοσταλγίας που δεν θέλω.

Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να αποσυρθώ. Στην ηλικία μου, ήταν κάτι φυσικό να το σκεφτώ. Είχα προετοιμαστεί για να είμαι έτοιμος για τα playoffs της Serie B στο τέλος της σεζόν. Ήμουν σε πλήρη φόρμα, σωματικά και ψυχικά, αλλά τραυματίστηκα στην Κάλιαρι. Αυτό ήταν το σημάδι που έπρεπε να τα παρατήσω. Όταν ήμουν στα αποδυτήρια της Κάλιαρι, το είχα ήδη αποφασίσει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.