Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-0: Τρίποντο παραμονής (Highlights)

Ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε του Ατρομήτου με 1-0 και πανηγύρισε την παραμονή του στη Super League.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τοποίο η ομάδα του Αγρινίου εξασφάλισε την παραμονή της, σημείωσε ο Ταμπίτζε στο 57’ με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά δεν το κατάφεραν. Αδιάφορο το πρώτο μέρος με μόλις δύο ευκαιρίες και αυτές μετά το 44ο λεπτό. Αντίθετα το δεύτερο ημίχρονο είχε γκολ, ευκαιρίες και την κόκκινη των Κούντε (87’), Ταμπίτζε (90+7’).

Ευκαιρίες με το σταγονόμετρο 

Ένα πρώτο 45λεπτο που σίγουρα δεν θα θυμάται κανένας μετά από λίγες ημέρες ή ακόμα και ώρες. Οι δυνατές μονομαχίες, η ένταση και τα νεύρα είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Αν και οι δύο ομάδες θέλησαν να βγουν μπροστά για να σκοράρουν, τα χαλούσαν στην τελική πάσα. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Δυσκολίες να φτάσει μπροστά από τον Τσάβες είχαν και οι Περιστεριώτες που ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία. 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 44’ προκειμένου οι σημειώσουμε μία καλή στιγμή στο ματς. Ο Τορεχόν επιχείρησε το πλασέ στην κίνηση από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως ο Μαρκετζιάνι με το πόδι αντέδρασε σωτήρια και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λομόνακο αμαρκάριστος στα δεξιά της περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι…

Ευκαιρίες, γκολ και κόκκινη

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Παναιτωλικός μόλις στο 47’ άγγιξε για τρίτη φορά το γκολ, αυτή τη φορά απείλησε με τον Ντίαζ, αλλά η «στρογγυλή θεά» χτύπησε στο πόδι του Ασεβέδο και έφυγε ξυστά από το δοκάρι. Η ομάδα του Αγρινίου τελικά πέτυχε αυτό που άξιζε με την εικόνα της στα τελευταία λεπτά. Μετά από κόρνερ, ο Μαλής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στον Ταμπίτζε, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο την προώθησε στα δίχτυα γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0. 

Μετά το γκολ ο Ατρόμητος ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και θα μπορούσε δύο φορές να φτάσει στην ισοφάριση. Αρχικά στο 57’ ο Βέργος πέρασε και τον Τσάβες, όμως ο Οικονόμου του έκλεισε τη γωνία και δεν του επέτρεψε να πλασάρει εύστοχα στην κενή εστία. Λίγα λεπτά αργότερα θα μπορούσε και ο Τζαβέλλας με κεφαλιά να σκοράρει, χωρίς να τα καταφέρει. 

Στο 71’ ήταν η σειρά του Κούντε να πλησιάσει στο 1-1, με τον Τσάβες να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα από το φάουλ που εκτέλεσε ο άσος του Ατρομήτου. Οι αλλαγές και από τις δύο πλευρές έπαιξαν ρόλο στο να παγώσει ο ρυθμός. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ακόμα περισσότερο και στο 83’ ο Τσάβες έδιωξε εκπληκτικά την κεφαλιά του Βαλέντσια. Στο 87’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Κούντε αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τη νίκη που τον διατηρεί στη Super League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.