Αγγλία-Γερμανία 2-1: Θρίαμβος εντός έδρας και πρώτο ευρωπαϊκό στο… Νησί!

Η Αγγλία τα κατάφερε! Έκαμψε την αντίσταση της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του Euro των γυναικών και σήκωσε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο! Παράλληλα, η Γερμανία έχασε τον πρώτο τελικό Euro της ιστορίας της μετά από οκτώ κατακτήσεις! «Χρυσή» σκόρερ στην παράταση η Κλόε Κέλι.

Το έψαξαν πέρσι στο Euro των Ανδρών. Έχασαν στον τελικό. Το έψαξαν φέτος στο Euro γυναικών και επιτέλους τα κατάφεραν! Οι Άγγλοι ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης στο κατάμεστο θρυλικό «Γούμπλεϊ». Οι «λέαινες» της Σαρίνα Βίγκμαν κέρδισαν με 2-1 στην παράταση την πολυνίκη του θεσμού Γερμανία και το… έφεραν σπίτι! It came home λοιπόν!

Οι οιωνοί ήταν υπέρ της Αγγλίας από την αρχή. Η αρχηγός και πρώτη σκόρερ της Γερμανίας (είχε 8 στους 8 κερδισμένους τελικούς), Αλεξάντρα Ποπ, έμεινε εκτός «μάχης» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η οικοδέσποινα Αγγλία το εκμεταλλεύτηκε και βρήκε πρώτη γκολ με την Έλα Άν Τον (62′). Ακόμη και όταν η Γερμανία ισοφάρισε (79′ Λίνα Μαγκούλ), οι Αγγλίδες έδειχναν να πατάνε καλύτερα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου οι «λέαινες» με την Κλόε Κέλι να σκοράρει στο 110′ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο μπροστά σε 87.192 θεατές στο «Γουέμπλεϊ» –αριθμός ρεκόρ σε αγώνα Euro ανδρών και γυναικών!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.