Euro: Τι λένε οι αριθμοί για το Ισπανία-Πολωνία

Καμία από τις δύο ομάδες δε βγήκε νικήτρια από τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας, επομένως η μεταξύ τους κόντρα στη Σεβίλλη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Υπό πίεση βρίσκονται Ισπανία και Πολωνία εν όψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για τη δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro, η οποία θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία.

Στην πρεμιέρα οι Ίβηρες έμειναν στο 0 με τη Σουηδία, ενώ οι Πολωνοί γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τη Σλοβακία.

Η χθεσινή νίκη των Σκανδιναβών επί των Σλοβάκων, ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους δύο αποψινούς (22:00) μονομάχους της Σεβίλλης.

Εδώ κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

●       Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και την Πολωνία σε μεγάλη διοργάνωση. Η Ισπανία έχει κερδίσει 8 από τα 10 ματς κόντρα στην Πολωνία (1 ισοπαλία και 1 ήττα), με τη μόνη νίκη των Πολωνών να έρχεται πριν από 40 χρόνια (Νοέμβριος 1980) σε φιλικό στη Βαρκελώνη (2-1).

●       Από το 2000, η Ισπανία έχει φιλοξενήσει την Πολωνία δύο φορές, με συνολικό σκορ 9-0 (3-0 τον Ιανουάριο του 2000 και 6-0 τον Ιούνιο του 2010).

●       Μετά την ισοπαλία της με τη Σουηδία την πρώτη αγωνιστική, η Ισπανία μπορεί να ξεκινήσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια της για πρώτη φορά μετά το 1996. Εκείνη τη χρονιά τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλό τους και αποκλείστηκαν από την Αγγλία στα προημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι.

●       Η Πολωνία έχει κερδίσει μόνο 2 από τα 12 παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6 ισοπαλίες και 4 ήττες), χωρίς να έχει καταφέρει να σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε αυτές τις 12 αναμετρήσεις (8 γκολ σύνολο).

●       Στην ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με τη Σουηδία, η Ισπανία ολοκλήρωσε 830 πάσες και κατέγραψε ρεκόρ κατοχής με 85,1% – και τα δύο ήταν ρεκόρ για τη διοργάνωση από τότε που έχει πλήρη στατιστικά η Opta στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (από το 1980 και μετά).

●       Μετά την ήττα της από τη Σλοβακία την 1η αγωνιστική, η Πολωνία είναι αντιμέτωπη με την πιθανότητα να χάσουν και τα δύο πρώτα ματς σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα) για τέταρτη φορά, έχοντας κάνει το ίδιο στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002, του 2006 και του 2018, χωρίς να προκριθούν από τους ομίλους και στις τρεις περιπτώσεις.

●       Η Ισπανία δεν κατάφερε να σκοράρει στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια της, την πρώτη αγωνιστική με τη Σουηδία και στο φιλικό με την Πορτογαλία νωρίτερα αυτό το μήνα. Τόσα ματς χωρίς γκολ είχε και στα προηγούμενα 51 παιχνίδια της, ενώ είχαν καταφέρει να σκοράρουν σε συνεχή παιχνίδια από το 2013 και το τότε Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

●       Αυτή είναι η έκτη αναμέτρηση της Πολωνίας στην Ισπανία σε μεγάλη διοργάνωση, χάνοντας μόνο ένα από τα προηγούμενα επτά παιχνίδια της (3 νίκες και 3 ισοπαλίες), όλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, στο οποίο τερμάτισαν τρίτοι.

●       Ο Αλβάρο Μοράτα πέτυχε τρία από τα τελευταία τέσσερα γκολ της Ισπανίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ από την αρχή της διοργάνωσης το 2016, ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ για την εθνική του ομάδα (16 γκολ σε 32 παιχνίδια). Όμως, ο Μοράτα δεν κατάφερε να σκοράρει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 12 σουτ.   

●       Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε μόνο σε δύο από τα 35 σουτ για την Πολωνία σε μεγάλες διοργανώσεις (12 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα), χωρίς να καταφέρει να σκοράρει στις τελευταίες του 17 προσπάθειες για την εθνική του ομάδα, μετά το γκολ του κόντρα στην Πορτογαλία στο Euro 2016.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.