Στο τέλος περνά η Ατλέτικο…

Μετά από 210 αγωνιστικά λεπτά στο 0-0, σε Αϊντχόφεν και Μαδρίτη, η Ατλέτικο επικράτησε της PSV στα πέναλτι με 8-7 στο "Βιθέντε Καλντερόν" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μία συγκλονιστική ρεβάνς.

Μετά από 210 αγωνιστικά λεπτά στο 0-0, σε Αϊντχόφεν και Μαδρίτη, η Ατλέτικο επικράτησε της PSV στα πέναλτι με 8-7 στο “Βιθέντε Καλντερόν” και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μία συγκλονιστική ρεβάνς. 

Μετά το 0-0 του πρώτου ματς για τους “16” της κορυφαίας διοργάνωσης, Ολλανδοί και Ισπανοί μπήκαν στη ρεβάνς του της Μαδρίτης με σκοπό το ένα γκολ που θα τους έκανε τη διαφορά. Αυτό δεν μπήκε ποτέ, με αποτέλεσμα το 0-0 στο 90λεπτο να οδηγήσει σε ημίωρη παράταση, όπου και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Έτσι οδηγήθηκε η πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι, με την Ατλέτικο να ευστοχεί σε όλα και με 8-7 να περνά στους “8”. Μοιραίος για την PSV ήταν ο Νάρσινχ που σημάδεψε στο όγδοο πέναλτι της Αϊντχόφεν το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ. Ντιέγκο Σιμεόνε και “ροχιμπλάνκος” πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, του Φιλίπ Κοκού να παίρνουν άριστα δέκα στην τακτική τους, κοιτάζοντας στα μάτια έναν ισχυρό αντίπαλο. 

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι συνάντησαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους, με την άμυνα των Ολλανδών να είναι για σεμινάριο και τον γκολκίπερ Ζοτ να εμφανίζεται ακριβής και σταθερός. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν καλύτερες στιγμές και θα μπορούσαν από ένα τέρμα να πετύχουν. Στο 58΄ ο Λοκάντια σημάδεψε το δοκάρι του Όμπλακ, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι ντε Γιονγκ και Πρέπερ έχασαν σημαντικά “ριμπάουντ” για να πετύχουν το εκτός έδρας γκολ για την PSV. Όπως αναμενόταν η Ατλέτικο πίεσε και στο 86΄, σε επέλαση του Τόρες εντός περιοχής των “γαλάζιων”, είχε δοκάρι που αν ήταν εύστοχη η προσπάθεια του επιθετικού των Μαδριλένων θα τελειώνει εκεί η πρόκριση.

Στην παράταση, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, φάση άξια λόγου δεν έγινε. Και πάλι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν περισσότερο για το γκολ, με την Αϊντχόφεν να περιορίζεται στην άμυνά της. Δεν μπόρεσαν να το πετύχουν κι έτσι στα πέναλτι κρίθηκε η ομάδα που πέρασε στα προημιτελικά. Στην έσχατη διαδικασία και οι δύο ομάδες ήταν πολύ εύστοχες, με αποτέλεσμα ως το 7-7 να έχουν μαζί 14/14 πέναλτι! Στο σημείο αυτό η αλλαγή του Κοκού, Νάρσινχ, έχασε το όγδοο, με αποτέλεσμα να παραμείνει η ισοπαλία. Έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Όμπλακ, συγκεκριμένα. Στη συνέχεια ο Χουανφράν ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος και κατάφερε να ευστοχήσει κόντρα στον εξαιρετικό Ζοτ, με αποτέλεσμα το 8-7 να δώσει το εισιτήριο της οκτάδας στους Καστιγιάνους.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε / 4-4-2): Όμπλακ – Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν (89΄ Χερνάντες), Φιλίπε Λουίς – Κόκε, Φερνάντες (56΄ Τόρες), Γκάμπι, Σαούλ – Καρασκό (75΄ Κρανεβίτερ), Γκριεζμάν.

PSV
Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού / 5-3-2): Ζοτ – Αρίας, Μπρουμά, Μιρίν, Μορένο, Βίλεμς (75΄ Μπρένε) – Πρέπερ, Γκουαρδάδο, φαν Χίνκελ – ντε Γιονγκ (118΄ Νάρσινχ), Λοκάντια (87΄ Λεστιέν).

Αναλυτικά το live των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως το κάλυψε το Novasports.gr:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.