Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρ. 4-2: Το Κίτρινο Τείχος κατάπιε την Ατλέτικο (highlights)

Τρομερό παιχνίδι στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Η Ντόρτμουντ νίκησε 4-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης και επέστρεψε σε ημιτελικά μετά το 2013. Αντίπαλος η Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία συνυπήρξαν στους ομίλους.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε αντίθεση με τον αγώνα της Μαδρίτης την μπάλα την ειχαν οι Γερμανοί.

Ο Όμπλακ χρειάστηκε να επέμβει δις σε προσπάθειες του Αντεγέμι (18′) και του Ζάμπιτσερ (27′). Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όμως στην προσπάθεια του Μπραντ (34′).

Οι Βεστφαλοί ειχαν σκορ πρόκρισης πριν το ημίχρονο, με το Κίτρινο Τείχος να ξεσηκώνεται στο 2-0 του Μάατσεν (39′) με σουτ απο δύσκολη γωνία.

Με λίγη τύχη, από στημένη μπάλα και με αυτογκόλ του Χούμελς (49′) η Ατλέτικο μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης μειώνοντας σε 2-1.

Οι τρεις αλλαγές του Σιμεόνε στο ημίχρονο, άλλαξαν και την εικόνα του αγώνα. Η ισοφάριση ήρθε στο 64ο λεπτό με περιπετειώδες τρόπο και σκόρερ τον Κορέα για να πάρει ξανά πρoβάδισμα πρόκρισης η ομάδα του Σιμεόνε.

Σε αυτό το τρομερό ματς όμως η Ντόρτμουντ πήρε ξανά το προβάδισμα με σκόρερ τον Φούλκρουγκ (71′) και πήρε ξανά προβάδισμα πρόκρισης με σκόρερ τον φορμαριαμένο Ζάμπιτσερ (74′).

Ο Έντιν Τέρζιτς πρόσεξε την άμυνά του αλλά και πάλι η ομάδα του απείλησε με δυο ακόμη καλές στιγμές όπου ο Όμπλακ αντέδρασε σωστά.

Η Ντόρτμουντ πέτυχε τέσσερα γκολ σε ημιτελικό για πρώτη φορά απο την σεζόν 1963/64. Το Κίτρινο Τείχος κατάπιε τους ρόχιμπλάνκος και η Ντόρτμουντ επέστρεψε σε ημιτελικό Champions League για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2012/13. Εκείνη την σεζόν ηττήθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, εκεί που γίνεται και φέτος ο τελικός, από την Μπάγερν Μονάχου.

Ντόρτμουντ: Κομπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Τσαν, Ζάμπιτσερ, Μπραντ (90′ Ρόις) – Αντεγέμι (66′ Μπάινοου-Γκίτενς), Σάντσο (86′ Έζτσαν), Φούλκρουγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Βιτσέλ, Χιμένες, Ερμόσο – Μολίνα (46′ Μπάριος), Κόκε, Γιορέντε, Ντε Πολ (84′ Σαούλ) Αθπιλικουέτα (46′ Ρικέλμε) – Γκριζμάν, Μοράτα (46′ Κορέα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.