Αϊντχόφεν-Άρσεναλ 1-1: Έδειξε για άλλη μία φορά χαρακτήρα (highlights)

Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, Αιντχόφεν και Άρσεναλ πήραν από έναν βαθμό και ολοκλήρωσαν με θετικό τρόπο την πορεία τους στους ομίλους του Champions League.

Η ολλανδική ομάδα δεν ηττήθηκε στο “Φίλιπς Στάντιον” για πρώτη φορά στην φάση των ομίλων, από την περίοδο 2015/16 υπό τον Φιλίπ Κοκού, όταν τότε κέρδισε και τα τρία παιχνίδια. Eπίσης έμεινε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση αήττητη. Από την άλλη πλευρά οι “κανονιέρηδες” σκόραραν για 23ο συνεχόμενο παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League.

Η μόνη απογοήτευση για την ομάδα του Αρτέτα, ήταν ότι δεν σκόραρε ο Γκάμπριελ Ζεσούς, ώστε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ που πετυχαίνει γκολ σε πέντε σερί αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να το είχε κερδίσει.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήθελαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να πιέζουν η μία την άλλη μόλις χάσουν την κατοχή. Η PSV φαινόταν να αποκτά αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που χειριζόταν το ματς, είχε φάσεις, το δοκάρι του Φέρτενσεν στο 18ο λεπτό, αλλά αστραπιαία οι «κανονιέρηδες» έβαλαν λίγο ρυθμό και φάνηκε η ποιότητα που χωρίζει τις ομάδες. Μια στιγμή οξυδέρκειας από τους φιλοξενούμενους (είχαν επίσης δοκάρι με τον Ελνένι στο 29΄), αρκούσε, για να πετύχει ο Ενκέτια το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 50΄, ο Φέρτενσεν δεν λάθεψε όπως στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας 1-1. Πρώτο γκολ στη διοργάνωση και για τον 22χρονο. Καμία ομάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ (16) στο εφετινό Champions League από την Άρσεναλ, ενώ μόνο δύο φορές έχει σκοράρει περισσότερα σε μία φάση ομίλων (18 τόσο το 2010/11 όσο και το 2016/17). Μαζί με τις Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, προκρίθηκε ως τρίτη και θα συνεχίσει στο Europa League, η Λανς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.