Γιουνγκ Μπόις – Μαν. Σίτι 1-3: Ασταμάτητοι οι «Πολίτες», με… οδηγό τον Χάαλαντ (highlights)

Με πρωταγωνιστή τον Νορβηγό επιθετικό, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από την Ελβετία, επικρατώντας 3-1 της «αξιόμαχης» Γιουνγκ Μπόις και διατήρησε το απόλυτο στον 7ο όμιλο του Champions League.

Οι «Πολίτες» πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη, μετά από εκείνη στην Γερμανία επί της Λειψίας και έκαναν καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος βρήκε δύο φορές δίχτυα στην Ελβετία και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις.

Η Σίτι είχε το πάνω χέρι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά στο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ξοδεύοντας ένα ολόκληρο ημίχρονο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Τη λύση έδωσε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ακάντζι, ο οποίος στο 48ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ελβετικής άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα και κατάφερε να σκοράρει. Η αντίδραση της Γιουνγκ Μπόις, ωστόσο, ήταν… ακαριαία. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της Σίτι, ο Ελία βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον και με υπέροχη λόμπα εκτός περιοχής, έκανε το 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Η ισοφάριση ανάγκασε τη Σίτι να αυξήσει την πίεση της στα αντίπαλα καρέ και εν τέλει οδήγησε τους Ελβετούς στο λάθος. Στο 67’ ο Καμαρά ανέτρεψε τον Ρόδρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, μετά από χρήση του VAR και ο Χάαλαντ, που ανέλαβε την εκτέλεση, έβαλε την ομάδα του και πάλι σε θέση οδηγού.

Στο 76’ το VAR στέρησε στον Χούλιαν Άλβαρες το γκολ, όμως αυτό που έψαχνε η Μάντσεστερ Σίτι το βρήκε λίγο πριν το φινάλε και «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Χάαλαντ πήρε για δεύτερη φορά το «όπλο» του και στο 86’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στους Ελβετούς, διαμορφώνοντας το 1-3.

Γιουνγκ Μπόις (Ράφαελ Βίκι): Ρατσιόπι, Μπλουμ (80΄Γιάνκο), Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία (80΄Πέρσον), Νιασέ, Λοπέρ (80΄Μάλες), Ούγκρινιτς, Μοντέιρο (52΄Γκανβούλα), Ελία, Ιτεν (72΄Ενσαμέ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Κόβασιτς, Ρόδρι (90΄Φίλιπς), Ντοκού (72΄Μπερνάρντο Σίλβα), Νούνιες (72΄Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ (90΄Γκόμες)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

ΑΝΙΗΒΑΘ
1Μάντσεστερ Σίτι33009
2Λειψία32016
3Ερυθρός Αστέρας30121
4Γιουνγκ Μπόις30121

Η επόμενη αγωνιστική (7/11):

Μάντσεστερ Σίτι – Γιουνγκ Μπόις
Ερυθρός Αστέρας – Λειψία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.