Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1 (1-3): Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες (highlights)

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο αλλά στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ήταν άστοχος. Λίγο πριν το τέλος ο Μπρούμα έγραψε το 0-1 και έστειλε την Μπράγκα στους ομίλους του Champions League και τον Παναθηναϊκό στο Europa League.

Οι ενδεκάδες των μονομάχων

Στο δίλημμα Σπόραρ ή Ιωαννίδης ο Ίβαν Γιοβάνοβιτς απάντησε με τον Έλληνα επιθετικό. Η ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είχε δύο αλλαγές καθώς εκτός του Ιωαννίδη βασικός ήταν και ο Μπερνάρντ αντί του Τζούριτσιτς.

Για τους Πορτογάλους επίσης δύο αλλαγές καθώς ο Αλ Μουσράτι λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να αγωνιστεί ενώ στον πάγκο έμεινε ο Πίζι. Στο βασικό σχήμα μπήκαν ο Αντρέ Όρτα αντί του πρώτου και ο Τζαλό αντί του δεύτερου.

Άγχος…

Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Η κατοχή της μπάλας ανήκε στον Παναθηναϊκό αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 18ο λεπτο για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή με τον Μαντσίνι από την γωνία της μικρής περιοχής δεξιά να πλασάρει πάνω στον Ματέους.

Η Μπράγκα ολοκλήρωνε μόνο το 64% των μεταβιβάσεών της όμως έμοιαζε, και ήταν έτοιμη να εκμεταλλευτεί το κάθε λάθος και λίγο έλειψε να το κάνει. Στο 32ο λεπτό ο Ρουμπέν Πέρεθ έχασε την μπάλα δεκαπέντε μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι Πορτογάλοι απείλησαν με διαγώνιο σουτ του Ρουίθ το οποίο απέκρουσε όμορφα ο Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός σου έδινε την εντύπωση ότι από το άγχος του, ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα σκοράρει και προσπαθούσε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Έφτασε τρεις-τέσσερις φορές με καλές προοπτικές στην περιοχή αλλά κανείς δεν σούταρε. Η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ήταν από στημένη μπάλα. Ο Βαγιαννίδης βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή αλλά, ο Ματέους εντυπωσιακά πέταξε την μπάλα κόρνερ. Ημίχρονο δίκαια 0-0.

Ο Μπρούμα έστειλε την Μπράγκα στους ομιλους

Οι πράσινοι μπήκαν με ένταση στο δεύτερο ημίχρονο. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την βρήκαν στο ανοιχτό γήπεδο με τον Ματέους να αποκρούει δύσκολα το όμορφο διαγώνιο σουτ του Παλάσιος (54′). Ο Μαντσίνι δημιούργησε την επόμενη φάση με τον Χουάνκαρ τελικά να βρίσκει την μπάλα μπροστά του, να εκτελεί με το δεξί αλλά την μπάλα να καταλήγει κόρνερ (68′).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προσπάθεια αλλά οι αλλαγές χάλασαν τον ρυθμό και άλλαξαν το ματς. Η Μπράγκα έφυγε στον ανοιχτό χώρο στο 83ο λεπτό και με σκόρερ τον Μπρούμα κλείδωσε την πρόκριση στους ομίλους.

Το τριφύλλι βρήκε αμέσως δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά τόσο ο Τζούριτσιτς όσο και ο Σχένκεφελντ αστόχησαν και χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες. Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Χουάνκαρ. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος.

Η Μπράγκα προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στο Europa League.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43′ Σχένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ (78′ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρντ (78′ Τζούριτσιτς) – Παλάσιος (62′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (62′ Σπόραρ) (Ίβαν Γιοβάνοβιτς)

Μπράγκα: Ματέους – Γκόμεθ, Φόντε, Νιακατέ (49′ Σερντάρ), Μαρίν – Ρ. Όρτα, Καρβάλιο, Α. Όρτα (64′ Σαλασάρ) – Μπρούμα (87′ Ολιβέιρα), Τζαλό (64′ Πίζι), Ρουίθ (87′ Μπανζά) (Άρτουρ Ζόρζε)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.