Όλα ανοιχτά (video)

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει Λονδίνου άφησαν Γαλατάσαραϊ και Τσέλσι, που ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Κωνσταντινούπολη. Μοιρασμένο ματς με δοκάρι για τους Τούρκους, Τόρες και Σετζού οι σκόρερς.

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει Λονδίνου άφησαν Γαλατάσαραϊ και Τσέλσι, που ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Κωνσταντινούπολη. Μοιρασμένο ματς με δοκάρι για τους Τούρκους, Τόρες και Σετζού οι σκόρερς.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις. Καλύτεροι οι Άγγλοι στο ξεκίνημα, που μετά το 0-1 έδωσαν χώρο στη Γαλατά, πληρώνοντάς το στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα προπονητικά σχήματα

Το 4-4-2 επέλεξε ο Μαντσίνι. Μπροστά από τον Μουσλέρα βρέθηκαν οι Τέγες, Μπαλτά, Σέτζου και Εμπουέ. Ινάν και Μέλο ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ οι Σνάιντερ και Χάιροβιτς κινούνταν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ντρογκμπά και Γιλμάζ ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Τσέλσι ο Μουρίνιο. Ο Τσεχ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Αθπλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι και Ιβάνοβιτς να στελεχώνουν την αμυντική γραμμή. Ραμίρες και Λάμπαρντ έπαιξαν στα χαφ, ενώ οι Σούρλε, Αζάρ και Γουίλιαν ήταν πίσω από τον Τόρες.

Γκολ και… φρούριο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τσέλσι να μπαίνει με «υψηλές στροφές» στο γήπεδο και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4′. Ο Μουσλέρα απομάκρυνε πάνω στον Γουίλιαν, με το σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Στο 9′ η Τσέλσι έκανε τα πάντα σωστά και έφτασε άνετα στο 0-1. Ο Αθπλικουέτα ανέβηκε από αριστερά και έδωσε στον Αζάρ, ο Βέλγος πάσαρε παράλληλα στον Τόρες με τον τελευταίο να πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα στο πλεκτό!

Η Γαλατά άργησε να συνέλθει, με την Τσέλσι να της δίνει χώρο μετά το γκολ, περιμένοντας τις αντεπιθέσεις. Σνάιντερ και Ντρογκμπά ήταν άψογα κλεισμένοι από τον Μουρίνιο, ενώ κάποια σουτ των Γουίλιαν και Ραμίρες στην αντεπίθεση, υπενθύμιζαν στον Μαντσίνι πως ο Άγγλοι είναι πολύ πιο επικίνδυνοι μετά το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δυσκολεύοντας εμφανώς να μπουν στην περιοχή των Λονδρέζων, ωστόσο ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 30′ και αφού η Τσέλσι τους είχε παραχωρήσει αρκετό γήπεδο.

Η καλύτερη στιγμή για τη Γαλατά ήρθε στο 39′, με τον Τσεχ να διώχνει το καλό σουτ του Τέγες έξω από την περιοχή. Για να μπουν μέσα στο «κουτί» οι Τούρκοι ούτε λόγος…

Η Γαλατά στο προσκήνιο

Το παιχνίδι ξεκίνησε στο ίδιο στυλ που ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο. Χαμηλός ρυθμός με την Τσέλσι να δίνει χώρο στη Γαλατά και να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Τόρες στο 52′ για το 0-2. Ο Αζάρ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ισπανό αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Μουσλέρα.

Τα πάντα άλλαξαν στο δίλεπτο 63′-64′. Αρχικά ήταν το δοκάρι του Ινάν που έπιασε την κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Ντρογκμπά, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η Γαλατά βρήκες το δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση.

Ο Σνάιντερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σετζού έμεινε ολομόναχος στην περιοχή και με προβολή από κοντά έκανε το 1-1.

Κι εκεί που πίστευαν όλοι πως το παιχνίδι θα «άνοιγε», συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Η Τσέλσι προτίμησε να «καθήσει» στο 1-1, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την επιθετική της ανυπαρξία στο δεύτερο 45λεπτο. Οι Τούρκοι από την άλλη, έδειξαν και αυτοί πως η ισοπαλία ήταν προτιμότερη από την ήττα και παρά την πίεση στο φινάλε, δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα.

Το μόνο που άξιζε μέχρι το φινάλε από την ισοφάριση των γηπεδούχων και μετά, ήταν το χειροκρότημα του Μουρίνο κατά την αντικατάσταση του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 80’…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γαλατάσαραϊ (Μαντσίνι): Μουσλέρα, Τέγες, Σετζού, Χακάν Μπαλτά (Σεμίχ Καγιά 46′), Εμπουέ, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Χάιροβιτς (Γεκτά Κουρτουλούς 31′), Ντρογκμπά (Μπουλούτ 80′), Μπουράκ Γιλμάζ

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (Όσκαρ 90′), Γουίλιαν, Τόρες (Ετό 68′), Σούρλε (Μίκελ 66′)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.