Μίτσελ: «Ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα»

Υπερήφανος για τους παίκτες αλλά και ευγνώμων δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για περίπου 40 λεπτά, φροντίζοντας πάντως να τονίσει πως η υπόθεση πρόκριση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Υπερήφανος για τους παίκτες αλλά και ευγνώμων δήλωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για περίπου 40 λεπτά, φροντίζοντας πάντως να τονίσει πως η υπόθεση πρόκριση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Αναλυτικά:
Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού όσο είναι στον πάγκο: «Το μέγεθος το αντιπάλου μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε κάνει πολλά παιχνίδια σε τέτοιο επίπεδο, αλλά το να κερδίσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι έτσι. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία που νιώθω αλλά πιο πολύ νιώθω υπερήφανος και ευγνώμων για τους ποδοσφαιριστές μου».

Για τον Εντινγκά: «Ήταν τέλειος, ότι και να πούμε γι’ αυτόν θα είναι λίγο. Είναι όμως άδικο να πούμε μόνο για τον Εντινγκλά, γιατί δεν υπάρχει κανένας που να έκανε λιγότερα στο γήπεδο. Ήταν άριστοι όλοι, κάνανε περισσότερα από όσα τους ζητήσαμε και είμαι πολύ ευτυχισμένος για την απόδοσή τους».

Για το πόσο κοντά είναι στην πρόκριση ο Ολυμπιακός: «Το παιχνίδι στο ‘Όλντ Τράφορντ” το βλέπω με την ίδια απόσταση που έβλεπα και το σημερινό τις προηγούμενες μέρες. Όποιος πιστεύει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες κάνει λάθος. Το 2-0 δεν είναι τίποτα και ειδικά όταν έχεις να παίξεις στο ”Όλντ Τράφορντ” και αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές. Η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν γράφεται από στιγμές που έχουμε κερδίσει, πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις. Αν μείνουμε στο ότι νικήσαμε σήμερα, θα μείνουμε στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα».

Για το πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός να μείνει συγκεντρωμένος, μην αφήνοντας τη Γιουνάιτεντ να κάνει μεγάλη ευκαιρία πριν το 80′: «Αρνούμαι να μιλήσω αρνητικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκανε το παιχνίδι που της επιτρέψαμε να κάνει σήμερα, δεν πρόκειται να μιλήσω αρνητικά για τη Γιουνάιτεντ γιατί τη σέβομαι πολύ».

Για το πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός στο ρεβάνς: «Είπα στην κλήρωση ότι σε δύο μήνες θα είμαστε καλύτεροι γιατί η ομάδα μου γίνεται όλο και πιο ομάδα. Δεν έχει να κάνει με το ποιος μπαίνει, ο συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες μας τους κάνει να σκέφτονται πως πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα».

Για το αν περίμενε πως η Γιουνάιτεντ θα ήταν τόσο κακή: «Προετοιμάζουμε το ματς πάρα πολύ καιρό σιωπηλά. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Γιουνάιτεντ, στο ”Όλντ Τράφορντ” θα είναι πιο ισχυρή και δυυνατή. Προτιμούμε να συγχαρούμε την ομάδα μας για το πόσο καλή ήταν και όχι να μιλήσουμε για το πόσο κακή ήταν η Γιουνάιτεντ. Σεβόμαστε πολύ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πιστεύουμε ότι και η δική μας ομάδα έχει αξία».

Είχε πει στους παίκτες του ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι επάγγελμα αλλά απόλαυση, τι άλλο έχει να τους πει εν’ όψει ρεβάνς: «Τελικά είχα δίκιο. Το ότι έχουμε ζήσει μία νύχτα σαν κι αυτή, το ότι έχουμε κάνει τον κόσμο μας χαρούμενο και το ότι εμείς χαιρόμαστε το αποδεικνύει. Έχουμε άλλο ένα ματς στο ”Όλντ Τράφορντ”. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το να παίξει στο Όλντ Τράφορντ; Το γεγονός ότι είναι ένα χόμπι με κάνει να θέλω να αλλάξω θέση με οποιονδήποτε από τους παίκτες μας. ‘Ενας παππούς στο ”Όλντ Τράφορντ”»!

Για το αν είναι η μεγαλύτερη νίκη του ως προπονητής: «Θα μπορούσα να πω ναι, γιατί είναι η πιο σημαντική. Αλλά είμαι υπερήφανος για όλες τις νίκες των ομάδων μου, γιατί υπάρχουν πολλά επίπεδα και διαφορετικής σημασίας παιχνίδια, οπότε κάθε νίκη είναι πλούτος που αποκτώ. Όμως αν με ρωτήσετε αν ήταν η καλύτερη νίκη στον κόσμο η σημερινή αυτή τη στιγμή, τότε θα πω ναι».

Για το που αφιερώνει τη νίκη και σε ποιον ήταν το πρώτο τηλεφώνημα μετά το ματς: «Αφιερώνω τη νίκη, αν μπορώ να την αφιερώσω κάπου, στους παίκτες μου που είναι αυτοί που με αντέχουν. Λογικό είναι να μίλησα πρώτα με τα παιδιά μου στην Ισπανία. Με το εγγόνι μου δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα!».

Για παλαιότερο υποτιμητικό σχόλιο του Φέργκουσον για τον Ολυμπιακό και αν ο Ολυμπιακός έδωσε μία απάντηση: «Ο σερ Άλεξ έχει πάντα δίκιο, Έχει τόση εμπειρία που έχει δίκιο ότι και να πει. Δεν πρόκειται να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί του».

Πόσο σημαντικό είναι για το μέγεθος του Ολυμπιακού το ότι νίκησε τη Μάντσεστερ Γ.: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη και στιγμή. Αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από μία νίκη, Πρέπει να συνεχίσουμε, όμως όχι να σταθούμε εκεί, να μη στεκόμαστε σε μία νίκη ή μία ήττα. Θα το γιορτάσουμε σήμερα, είμαστε υπερήφανοι αλλά από αύριο πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Για το πόσο καλή ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η νίκη, μια και ήταν το μοναδικό ματς που έδειχνε εκείνη τη στιγμή: «Διαλέξαμε την καλύτερη στιγμή για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει, όπως είχαμε κάνει και στο Euro. Επίσης δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός υπάρχει και μπορεί να κερδίσει μία τεράστια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Για το πώς αισθάνεται που μία ομάδα με Ρούνει και Φαν Πέρσι έχασε από τον Ολυμπιακό: «Είναι παίκτες τεράστιοι, αντίστοιχοι της ομάδας τους και είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να τους κερδίσουμε. Όμως δεν επαναπαυόμαστε καθόλου γιατί πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ξανά στο γήπεδό τους».

Για την εξέδρα και τη συμπαράσταση του κόσμου: «Αν οι παίκτες σήμερα ήταν καλοί, το ίδιο καλό ήταν και το κοινό, ακόμα μια φορά απέδειξαν πόσο καλοί μπορούν να είναι. Όχι μόνο ήταν ένα παράδειγμα υποστήριξης, αλλά και επίσης υπόδειγμα αθλητικού πνεύματος. Στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά πώς να προσφέρουν».

Για το αν ονειρεύεται μία βραδιά στον τελικό της Λισσαβώνας: «Είναι λίγο νωρίς. Τα όνειρα γίνονται κάθε βραδιά, όχι από τώρα για τέσσερις μήνες μετά. Όχι, ειλικρινά δεν ονειρεύομαι κάτι τέτοιο. Πρέπιε να έχω τα πόδια μου στη γη, γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει να πηγαίνεις σιγά-σιγά». (σ.σ.: οι δύο τελευταίες λέξεις στα ελληνικά).

Για τη δήλωσή του ότι θέλει να παίξει με τη Ρεάλ και το κατά πόσον θεωρεί ότι η παλιά του ομάδα θα περάσει τη Σάλκε. «Το είχα πει σαν αστείο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.