Βρήκε τον… Βασιλιά της! (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννου, ο οποίος πέτυχε χατ - τρικ (33', 49', 74'), η Βέροια διέσυρε με 5-0 τον Πλατανιά για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έκανε ακόμη ένα βήμα για παραμονή στην κατηγορία και έβαλε σε μπελάδες τους Κρητικούς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννου, ο οποίος πέτυχε χατ – τρικ (33′, 49′, 74′), η Βέροια διέσυρε με 5-0 τον Πλατανιά για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έκανε ακόμη ένα βήμα για παραμονή στην κατηγορία και έβαλε σε μπελάδες τους Κρητικούς. Τα άλλα δύο γκολ για την «βασίλισσα του βορρά» πέτυχαν οι Κόστλι (27′) και Ολαϊτάν (89′).

Τα αρχικά πλάνα

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παράταξε τη Βέροια με σύστημα 4-4-2 και τον Κοτταρίδη κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας έβαλε τον Γεωργιάδη, στο αριστερό τον Αμαραντίδη και κεντρικό δίδυμο τους Μπάρμπα και Ορέστες. Στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τους Καλογέρη και Γεωργέα, δεξιά τον Ολαϊτάν, αριστερά τον Πέρεθ και στην κορυφή της επίθεσης τους Κόστλι και Ιωάννου.

Από την άλλη πλευρά, ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε σύστημα 4-3-3 για να παρατάξει τον Πλατανιά. Κάτω από τα δοκάρια έβαλε τον Ζαλούντοκ, δεξιά στην άμυνα τον Στόλερ, αριστερά τον Κουρτετσιώτη και κεντρικό δίδυμο τους Ποτουριδη και Δημήτρη. Στα χαφ τοποθέτησε τους Τέτε (δεξιά), Αγκιλέρα (αριστερά) και Κάλαϊτζιτς, ενώ στην επίθεση επέλεξε τους Ναζλίδη (δεξιά), Γιάννου (αριστερά) και Αναστασάκο. 

«Βασίλισσα» με τα όλα της, ακίνδυνος ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και έχασε ευκαιρίες με τους Αναστασάκο (1′) και Ναζλίδη (4′) για να ανοίξει το σκορ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου η Βέροια ισορρόπησε το ρυθμό, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 19′ για να προηγηθεί στο σκορ με τον Ιωάννου. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ανέβαζαν την απόδοση τους, πρέσαραν σε όλο το γήπεδο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26′ με τον Κόστλι. Ο Γκιγιέρμο Πέρεθ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κόστλι πρόλαβε τον Ζαλούντοκ και με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στη Βέροια.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και να κρατήσουν περισσότερη ώρα τη μπάλα, όμως η «βασίλισσα του βορρά» τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Ιωάννου. Ο Ολαϊτάν που μέχρι εκείνη την ώρα δημιουργούσε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, έφυγε στην κόντρα, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Ιωάννου και εκείνος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο η πίεση των γηπεδούχων σε όλο το γήπεδο δεν τους επέτρεψε να φανούν απειλητικοί και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Παράσταση για ένα ρόλο…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι τους Δέντσα και Μαραγκουδάκη προκειμένου να αλλάξει την κακή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού οι γηπεδούχοι στην πρώτη φάση τους πέτυχαν και τρίτο γκολ και πάλι με τον Ιωάννου.  Ο επιθετικός της Βέροιας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή στο 49’έπειτα από σέντρα του Ολαϊτάν και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως το φάουλ του Ναζλίδη στο 58′ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτταρίδη.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν τον αντίπαλο,  έχασαν ευκαιρίες με τον Γιάννου για να μειώσουν στο σκορ, όμως αυτό που τους έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Αντίθετα οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη οπισθοχώρησαν, έδωσαν περισσότερο χώρο στους Κρητικούς και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Έτσι, σε ακόμη μια αντεπίθεση ο Κόστλι έκανε σέντρα – σουτ από αριστερά και ο Ιωάννου με προβολή πέτυχε χατ – τρικ και διαμόρφωσε το εμφατικό 4-0 για τη Βέροια. Το «κερασάκι στην τούρτα» το έβαλε ο Ολαϊτάν, όταν ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας βρέθηκε απέναντι από τον Ζαλουντοκ και με πλασέ σημείωσε το τελικό 5-0. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γκιγιέρμο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Ιωάννου, Κόστλι (77′ Καλτσάς)

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Ζαλούντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (46′ Δέντσας), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (46′ Μαραγκουδάκης), Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης (82′ Μπέλιτς), Γιάννου

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.