Πιστεύει στην πρόταση ο Ροτέν

Πεπεισμένος πως θα του κατατεθεί πρόταση συνεργασίας από την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ζερόμ Ροτέν.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής τόνισε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση, ενώ συμπλήρωσε πως προσπάθησε να αποδείξει πως μπορεί να βοηθήσει τους “κιτρινόμαυρους”, στην σύντομη δοκιμή του από τον Μανόλο Χιμένεθ. Επίσης, ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της μετακίνησής του στην ΑΕΚ. Ο Ροτέν μίλησε στην εφημερίδα “Ώρα για Σπορ”. Αναλυτικά η συνέντευξή του.

Ζερόμ, φεύγεις το πρωί τελικά; «Ναι, στις έντεκα το πρωί είναι προγραμματισμένη η πτήση μας. Επιστρέφουμε στη Γαλλία».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έρθεις τελικά στην ΑΕΚ; «Όχι, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Από την αρχή είχα κλείσει επιστροφή για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Ήταν γνωστό και στους ανθρώπους της ΑΕΚ».

Ναι, αλλά πριν φύγεις δεν έχεις συμφωνήσει με την ΑΕΚ… «Όχι, αλλά δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα μου γίνει κάποια πρόταση κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Πιστεύεις ή γνωρίζεις ότι θα σου γίνει πρόταση; «Αυτό που ξέρουμε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και μέχρι την Δευτέρα, θα έχουμε κάποια νέα. Θα συζητήσουν προφανώς και μεταξύ τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να συνεργαστούμε».

Να υποθέσω ότι είναι κάτι που το θέλεις κι εσύ; «Σίγουρα, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Η περίπτωση της ΑΕΚ με ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Έγινε πάντως μια συνάντηση μετά την προπόνηση, στην οποία δεν μπορεί να μην συζητήθηκαν κάποια πράγματα. Τα οικονομικά, για παράδειγμα… «Εγώ γνωρίστηκα με τον κ. Γκρέταρσον, είπαμε λίγα πράγματα κι έφυγα. Είναι αρχή μου να μη συμμετέχω σε αυτές τις συζητήσεις, από τη στιγμή που είναι μαζί οι άνθρωποι, με τους οποίους συνεργάζομαι αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό… Είναι καλό και για τις δύο πλευρές να γνωρίζουν πάνω-κάτω τι θέλει η καθεμία από τις δύο. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, δεν μπορώ παρά να περιμένω κάποια πρόταση της ΑΕΚ, για να συζητήσουμε και να δούμε τι θα γίνει».

Είσαι αισιόδοξος; «Σου είπα και πριν ότι θέλω να παίξω στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι φεύγω από την Ελλάδα με μια θετική αίσθηση, πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την ιστορία. Βεβαίως, μιλάμε για μια ενδεχόμενη, επαγγελματική συνεργασία, είναι φυσικό και οι άνθρωποι της ΑΕΚ να είναι προσεκτικοί σε κάποια πράγματα, όπως κι εμείς. Θέλω να πιστεύω όμως ότι όλα θα πάνε καλά».

Είχε ακουστεί εδώ ότι δεν ήθελες να δοκιμαστείς κι ότι υπήρξε πρόβλημα με αυτό το θέμα. «Έκανα δυο προπονήσεις με την ΑΕΚ, χωρίς να έχουμε υπογράψει συμβόλαιο. Αυτό νομίζω απαντά στην συγκεκριμένη ερώτηση… Δεν είχα πρόβλημα με αυτό, είναι κατανοητό να θέλουν να δουν οι άνθρωποι της ομάδας σε ποια κατάσταση ακριβώς βρίσκομαι».

Προφανώς, μίλησες με τον Μανόλο Χιμένεθ. Σου είπε ότι αποφάσισε να κάνει η ΑΕΚ κίνηση για την απόκτησή σου; «Βεβαίως μίλησα με τον κ. Χιμένεθ, αλλά δε νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρω τι είπαμε μεταξύ μας. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι έχει μείνει ευχαριστημένος από μένα και πιστεύει ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα… Είναι ένας προπονητής, που νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την ΑΕΚ».

Τι εικόνα σχημάτισες για την ομάδα; Είδες και το ματς με τη Χάιντουκ; «Ναι, το είδα. Πιστεύω ότι αυτό που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη ήταν η ψυχή και η μεγάλη θέληση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Γενικά, πιστεύω ότι η ψυχή και η θέληση παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Χωρίς ψυχή, δεν πας πουθενά… Αυτό το λέω πάντα και δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω. Βέβαια, η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε και περισσότερη ποιότητα στο γήπεδο από την Χάιντουκ… Στις προπονήσεις και τις δυο μέρες που ήμουν με την ομάδα, οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν την Τετάρτη δεν έκαναν κανονικό πρόγραμμα κι έτσι δεν μπορώ να πω ότι είχα σφαιρική εικόνα. Όμως, στους παίκτες που κάναμε μαζί προπόνηση μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότεροι έχουν πολύ καλή τεχνική».

Ξεχώρισες κάποιον; «Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω με όλους, όπως σου είπα. Αλλά πρέπει να πω ότι, από αυτά που είδα, μου άρεσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Λεονάρντο… Υπάρχουν όμως αρκετά καλοί παίκτες, γενικά».

Τι ήξερες για την ΑΕΚ, πριν έρθεις; «Φυσικά ήξερα την ΑΕΚ, αφού έχω παίξει αντίπαλός της και με τη Μονακό και με την Παρί. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν επτά χρόνια, είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μας αντιμετωπίσει. Με την Παρί στο ΟΥΕΦΑ, η αλήθεια είναι ότι, απ’ ό, τι θυμάμαι από την ανάλυση που είχαμε κάνει πριν τα παιχνίδια, την περιμέναμε πολύ καλύτερη από όσο φάνηκε σε αυτά τα δυο ματς».

Ήξερες κάποιον από τους παίκτες, που συνάντησες αυτές τις δυο μέρες; «Ξέρω βέβαια τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο, που είναι δύο πολύ έμπειροι, σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ήξερα όμως και τον Γεωργέα… Ήταν προσωπικός μου αντίπαλος στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και τον θυμόμουν. Μάλιστα, όταν συναντηθήκαμε, του έκανα και πλάκα. Παραξενεύτηκε που τον θυμόμουν».

Σε σχέση με την καριέρα που έχεις πίσω σου, πώς βλέπεις το ενδεχόμενο να είναι η επόμενη ομάδα σου η ΑΕΚ; «Έχω παίξει σε πολύ σημαντικές ομάδες στην Γαλλία, γνωστές και στην Ευρώπη. Και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα γνωστή στην Ευρώπη, από τις μεγαλύτερες στη χώρα της, με μεγάλη ιστορία και πάρα πολλούς οπαδούς. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση για να συνεχίσω την καριέρα μου και δεν το λέω σαν κομπλιμέντο. Θα ήταν πολύ καλό για μένα να παίξω στην ΑΕΚ και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω».

Για την σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ, τι ξέρεις; «Φρόντισα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα και πριν έρθω και τώρα στο διάστημα που είμαι στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ, όπως και η Παρί Σεν Ζερμέν, είναι δυο πολύ μεγάλες ομάδες στη χώρα τους, που έχουν πολύ καιρό να πάρουν το πρωτάθλημα. Βέβαια, η διαφορά είναι ότι, όπως μου είπαν, η ΑΕΚ πριν τρία χρόνια πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε στα δικαστήρια από τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πραγματικά δεν θα ήθελα να ζήσω ποτέ κάτι τέτοιο και να ήμουν στην θέση των ποδοσφαιριστών, που κέρδισαν έναν τίτλο στο γήπεδο και τον έχασαν στην αίθουσα κάποιου δικαστηρίου… Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης και υπάρχει ένα καλό πλάνο για την συνέχεια. Ίσως δεν μπορεί να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα είναι πολύ σοβαρή διεκδικήτρια. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια και να είμαι στην ΑΕΚ, όταν κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα».

Στην Ελλάδα γραφόταν ότι ήσουν σε επαφές για να έρθεις στον Ηρακλή… «Το ξέρω, με έπαιρναν μάλιστα τηλέφωνο για να με ρωτήσουν. Πραγματικά, δεν ήξερα τι να πω, γιατί δεν υπήρχε καμιά επαφή με την συγκεκριμένη ομάδα ούτε ποτέ με πλησίασε κανείς για να μου μιλήσει για τον Ηρακλή. Περίεργη ιστορία, πραγματικά δεν ξέρω πώς πρόκυψε».

Στο αθλητικό κέντρο που έκανε προπόνηση, υποθέτω ότι έμαθες πως η ομάδα έχει μπει αρκετά πρόσφατα… «Ναι, το ξέρω και είχα την ευκαιρία να το δω λεπτομερώς με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Νομίζω ότι πρόκειται για πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις. Θα σου πω μάλιστα ότι το προπονητικό κέντρο της Παρί είναι μικρότερο. Μόλις τελειώσουν όλες οι εργασίες, θεωρώ ότι θα πρόκειται για ένα ιδανικό, προπονητικό κέντρο. Είναι κάτι που έχει να κάνει με αυτό που είπα και πριν, ότι η ΑΕΚ είναι σε μια φάση αναδιοργάνωσης, υπάρχουν πολύ σοβαρά και φιλόδοξα πλάνα και πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλό για την ομάδα και τους φιλάθλους της» .

Να σε ρωτήσω και δυο πράγματα για το παρελθόν. Όταν πήγες στην Παρί, η μεταγραφή είχε στοιχίσει 11 εκατομμύρια Ευρώ. Πιστεύω ότι θα περίμενες να πάνε καλύτερα τα πράγματα… «Είναι και ζήτημα σε τι περίοδο θα πέσεις σε μια ομάδα. Είναι κάτι που με στεναχώρησε πολύ, γιατί είμαι και οπαδός της Παρί από μικρό παιδί… Όταν έφυγα από την Μονακό, με ήθελε πολύ και η Τσέλσι. Αλλά ήθελα πολύ να πάω στην Παρί και πίεσα σε αυτή την κατεύθυνση».

Η καλύτερή σου ανάμνηση από την Παρί; «Σίγουρα, ένα γκολ που πέτυχα μέσα στο «Βελοντρόμ» με αντίπαλο την Μαρσέιγ… Υπάρχει μεγάλη έχθρα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Πήγα μπροστά στην κερκίδα των φανατικών της Μαρσέιγ, σήκωσα τη φανέλα κι από μέσα είχα ένα μπλουζάκι, που έγραφε… Αυτή είναι η Παρί. Είναι σαν να είμαι παίκτης της ΑΕΚ, να βάλω γκολ μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού και να πάω μπροστά στους φανατικούς οπαδούς του και να δείξω ένα μπλουζάκι, που να λέει… Αυτή είναι η ΑΕΚ…!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.