Δώνης: “Πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας” (vid)

Σε μια ακόμα απολαυστική συνέντευξη του στη NOVA και τον Αποστόλη Λάμπο, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την πρόκριση επί του Άρη, το περιστατικό του Μήτρογλου με τον Τάτο αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής.

Σε μια ακόμα απολαυστική συνέντευξη του στη NOVA και τον Αποστόλη Λάμπο, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την πρόκριση επί του Άρη, το περιστατικό του Μήτρογλου με τον Τάτο αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη:

Ποια είναι τα τρία συστατικά που χαρακτηρίζουν μια μεγάλη ομάδα;
Βασικά πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, η οργάνωση και οι συνθήκες που παρέχει η ομάδα και από κει και πέρα η δουλειά η οποία γίνεται από τους ανθρώπους που είναι μέσα στην ομάδα, το τεχνικό επιτελείο και γενικά τους ανθρώπους που περιβάλλουν τους ποδοσφαιριστές.

Αν υπάρξει διάρκεια μαζί με όλα αυτά τα συστατικά είναι αρκετά αυτά για να πούμε μετά ότι έχει το σθένος μιας μεγάλης ομάδας και ο Ατρόμητος;
Νομίζω ότι οι περισσότερες μεγάλες ομάδες χαρακτηρίζονται από τον περισσότερο κόσμο και την λογική από τους τίτλους. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί η δικιά μας ομάδας να συγκαταλέγεται σε αυτές τις ομάδες. Σε κάθε χώρα, σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που παίρνουνε τα πρωταθλήματα και κάνουν πορεία στην Ευρώπη και δεν συγκαταλέγεται στην Ελλάδα μέσα σ αυτές τις ομάδες και ο Ατρόμητος αλλά θεωρώ ότι ο Ατρόμητος κάνει πρωταθλητισμό σε άλλα κομμάτια, ένα σωματείο που αποπνέει υγεία, υπάρχει οικονομική στενότητα που δεν το βρίσκεις εύκολα στις περισσότερες ελληνικές ομάδες και ειδικότερα τώρα που υπάρχει η κρίση, κάνει πρωταθλητισμό στο να εξελίσσει και να προοδεύει τους παίκτες του που είναι νεαροί σε ηλικία και σ αυτό το κομμάτι παράγει έργο γιατί βλέπουμε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές μπαίνουνε πλέον στην 11άδα και εξελίσσονται και οι ίδιοι και κερδίζει και η ομάδα τους από την παρουσία τους αλλά και την χρηματιστηριακή τους αξία. Και άλλο ένα σημαντικό κομμάτι το οποίο δεν υπάρχει στις άλλες ομάδες είναι ότι είναι πολύ μεγάλο το ελληνικό στοιχείο.

Στο χθεσινό ματς αγωνίστηκαν από τους 14 ποδοσφαιριστές 12 Έλληνες , όσο και να ψάξω δεν μπορώ να βρω σε τόσο μεγάλης σημασίας παιχνίδι ομάδα που να έχουν αγωνιστεί 10 στους 11 Έλληνες και άλλοι δύο αναπληρωματικοί.
Σκεφτόμουνα την σειρά αυτή που έχουμε τον παιχνιδιών, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, με τον ΟΦΗ στην έδρα μας όπως επίσης και τον Άρη. Όταν τελείωσε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχα κάνει ήδη στο μυαλό μου την εντεκάδα. Όταν πλέον είχα βγάλει την εντεκάδα μετά συνειδητοποίησα ότι στην εντεκάδα υπήρχαν 10 Έλληνες και 6-7 Έλληνες κάτω των 24 ετών. Νομίζω είναι σημαντικό για την ομάδα, δεν σημαίνει αυτό ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους ξένους ποδοσφαιριστές γιατί έχουμε πάρα πολύ καλούς ξένους παίκτες στην ομάδα μας αλλά είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες μικροί σε ηλικία και να κερδίζουνε τις εντυπώσεις και να μπαίνουν στην ομάδα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί παιδιά όπως ο Καραγκούνης, ο Σκόνδρας, ο Μπάλλας, ο Τάτος, ο Καραμάνος, ο Οικονόμου έχουν μπει πλέον στην ομάδα και διεκδικούν να παίρνουν πλέον  περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να είναι πολλοί από αυτούς στη βασική ενδεκάδα.

Αν μπορούσα να σκεφτώ το μέλλον και έβλεπα αυτούς τους ποδοσφαιριστές σε μια πιο ώριμη ηλικία θα μπορούσα να πω ότι ο Ατρόμητος θα έκανε μεγάλα πράγματα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον με μια ελληνική ομάδα στο επίπεδο του Ατρόμητου ή θα είναι πάντα ένα βήμα για τις δικές τους καριέρες και φιλοδοξίες;
Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί ότι ισχύει για τον Ατρόμητο ισχύει και για όλες τις ομάδες του κόσμου. Μπορεί να είσαι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου ή στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα και να είσαι μικρός σε ηλικία και να πας μεταγραφή στην Αγγλία ή στην Ισπανία ή στην Ιταλία, σε κάποια μεγάλη ομάδα. Αυτή είναι η εξέλιξη για κάθε ποδοσφαιριστή δεν μπορείς να έχεις δεσμευμένο έναν ποδοσφαιριστή μικρό σε ηλικία σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα. Το σημαντικό είναι στην διάρκεια της εξέλιξης να παίρνεις ότι περισσότερο μπορείς και από κει και πέρα κρίνεις ως ομάδα αν υπάρχει μια πρόταση η οποία είναι καλή για την εξέλιξη του παίκτη αλλά και για τα ταμεία της ομάδας γιατί όπως και να το κάνουμε το ποδόσφαιρο ως ένα σημείο είναι και μπίσνες. Άρα πολλά πράγματα για να κάνεις βήματα παραπάνω ως προς το αγωνιστικό κομμάτι αν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω πολλές φορές είναι συγκυρίες, παίζει ρόλο  το ειδικό βάρος της ομάδας το οποίο το δημιουργείς και εσύ μόνος σου με τις επιτυχίες που φέρνεις ως ομάδα. Εγώ θα σταθώ περισσότερο στο χθεσινό παιχνίδι που είχαμε πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μπορεί ο κόσμος να ήταν ο ίδιος σε αριθμό αλλά ιδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ήμασταν πίσω στο σκορ ήταν πολύ ζεστή η ατμόσφαιρα και βοήθησε και αυτό το κομμάτι στο να παρασύρουμε την ομάδα μας και είναι κάτι το οποίο ανεξάρτητα αν είναι 2 και 3 χιλιάδες το γήπεδο το χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι γιατί και αυτό παίζει ρόλο στο πως θα εξελιχθεί μια ομάδα.

Πέρα από τον κόσμο και την ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε χθες. Τι ήταν αυτό που οδήγησε σ αυτήν την σπουδαία ανατροπή τον Ατρόμητο (αγωνιστικά, τακτικά);
Δεν θέλω να σταθώ ούτε στο αγωνιστικό κομμάτι ούτε στο τακτικό γιατί πολλές φορές οι σκέψεις που κάνεις στη διάρκεια ενός παιχνιδιού πολλές φορές μπορείς να δικαιωθείς άλλες φορές όχι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ούτε στέκομαι ποτέ στη διαδικασία που στέκονται οι περισσότεροι και δεν με ενδιέφερε ποτέ ούτε θα με ενδιαφέρει και ποτέ ότι κάποιες αλλαγές πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν. Νομίζω ότι στο μόνο κομμάτι που εγώ στέκομαι στην ομάδα μου είναι ότι έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές μας με εξαίρεση τον Ζουέλα που είναι στο Κόπα Άφρικα και τον Τόμας που έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού ότι είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και σε πολύ κατάσταση . Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο να υπάρχουν λύσεις στο προπονητικό τιμ, αξίζει και συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δουλεύουν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης ώστε αυτοί οι ποδοσφαιριστές όλοι είτε είναι βασικοί είτε δεν έχουν τον πολύ χρόνο συμμετοχής βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα.

Έχετε και κάποιο ψυχολόγο;
Όλοι κάνουμε τον ψυχολόγο στην ομάδα. Πολλές φορές σε κάποια πράγματα σε ότι αφορά την αθλητική ψυχολογία και την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και εγώ ο ίδιος και άλλοι συνεργάτες μου θα ζητήσουμε την βοήθεια και την γνώμη κάποιων ανθρώπων. Νομίζω ότι το θέμα της ψυχολογίας είναι κάτι πολύ σημαντικό και η διαχείριση των χαρακτήρων είναι πολύ σημαντικό ώστε από τον καθένα να βρίσκεις τον τρόπο να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς.

Για το περιστατικό του Μήτρογλου με τον Τάτο;
Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό που συμβαίνει σε μια ομάδα. Σίγουρα σαν εικόνα δεν είναι καθόλου ωραίο. Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν το έχω δει γιατί ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην μπάλα και σε κάποια πράγματα που έπρεπε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Απλώς το κατάλαβα και μου το είπανε οι συνεργάτες μου και δεν το έχω δει και ακόμα στην τηλεόραση. Αυτό που έχω πει σε όλους τους ποδοσφαιριστές είτε είναι νέοι σε ηλικία είτε είναι πιο έμπειροι ότι μπορεί κάποιος μέσα σε ένα παιχνίδι να αντιδράσει λανθασμένα και να κάνει μ αυτό τον τρόπο κακό στην ομάδα. Αν και ο άλλος ποδοσφαιριστής αντιδράσει και αυτός λανθασμένα το μόνο που κάνουμε είναι να κάνουμε κακό στην ομάδα και τους έχω πει ότι και ακόμα και αυτός που θα κάνει λάθος εμείς δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Βάλτε πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας. Σε αυτό το κομμάτι αξίζει να πω συγχαρητήρια στον Ανδρέα γιατί παρότι είναι νέο παιδί αντέδρασε τόσο ώριμα και όπως έπρεπε για το συμφέρον της ομάδας και αυτό φάνηκε και στα επόμενα λεπτά ο Κώστας κάνει λάθος και είναι δεδομένο και εκεί που επεμβαίνει ο προπονητής γιατί δεν πρέπει να ασχολείται η Ελλάδα με το λάθος που έκανε ο Κώστας αλλά με την αγωνιστική του συμπεριφορά και αυτό είναι άδικο και για τον ίδιο. Η εξέλιξη ενός χαρακτήρα φαίνεται όταν συνειδητοποιεί αμέσως το λάθος του και αυτό συμβαίνει και με τον Κώστα ο οποίος αμέσως ζήτησε γονατιστός συγγνώμη από τον Τάτο και όταν μπήκε στα αποδυτήρια είπε ότι πολλές φορές τα βάζω με τον εαυτό μου για αυτά που κάνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο  και ζήτησε συγγνώμη και από την ομάδα και από τον Ανδρέα και φυσικά όμως θα πληρώσει ένα πρόστιμο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουνε κανόνες και όρια και θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε αλλά όταν υπάρχει ένα καθεστώς συγκεκριμένο με κάποια πράγματα που εκθέτουν την εικόνα της ομάδας προς τα έξω τότε πονάει και η τσέπη λίγο.

Πετυχαίνοντας όμως αυτό το γκολ της πρόκρισης μήπως το πρόστιμο θα είναι ένα τραπέζι στην ομάδα ή χρηματικό καθαρά;
Όχι έχουμε πει ότι μέχρι τέλος της χρονιάς ότι όποια πρόστιμα έχουνε μπει στο μάτι για διάφορα περιστατικά   να πάνε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Για το ματς της Κυριακής;
Δεν μπορώ να ξέρω πως μπορεί να είναι η αντίδραση πάντα όμως θεωρώ για όλες τις ομάδες του κόσμου ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν σου δημιουργεί καλή ψυχολογία, σου δημιουργεί κακή ψυχολογία και θα πρέπει γρήγορα να αντιδράσεις θετικά. Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα γιατί πιστεύω ότι για τον Άρη από τα δύο παιχνίδια ήταν πιο σημαντικό το παιχνίδι κυπέλλου γιατί έχει μείνει πίσω στο βαθμολογικό πίνακα όσον αφορά το πρωτάθλημα και ότι μετά τον αποκλεισμό και του Παναθηναϊκού κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η κλήρωση και πολλές οι πιθανότητες να διεκδικήσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό λοιπόν επιδρά αρνητικά στην ομάδα του Άρη από την άλλη το λέω και το πιστεύω ό Άρης έχει πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ και το έδειξε και χθες ότι είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, να δημιουργήσει κινδύνους, δεν μπορώ να ξέρω γιατί άλλοι είναι αυτοί που έχουν προπονήσει την ομάδα  για ποιο λόγο ο Άρης δεν έχει φτάσει να αποδίδει αυτό που μπορεί σύμφωνα με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, είναι όμως ένα γεγονός που τον καθιστά πάρα πολύ επικίνδυνο και ξέρουμε ότι και στο κομμάτι του πρωταθλήματος θα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο ντέρμπι με δύο πολύ καλές ομάδες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Ατρόμητος πως θα το δει το ματς πέρα από τον Άρη καθώς έχει και αυτή την πρόκριση; Πως θα το διαχειριστεί το ματς;
Είναι φανερό ότι και εμείς έχουμε δώσει στο μυαλό μας μεγαλύτερη προτεραιότητα στο πρωτάθλημα άρα θα κατέβει η καλύτερη δυνατή εντεκάδα, είναι ένα παιχνίδι που είναι στην έδρα μας και αυτό που σκεφτόμαστε μόνο όπως σε όλα τα παιχνίδι και ειδικότερα στα παιχνίδια της έδρας μας είναι να παίρνουμε το τρίποντο για να διατηρούμαστε μέσα στην πεντάδα. Έτσι έχουμε σκεφτεί όλα τα παιχνίδια, έτσι σκεφτόμαστε και αυτό και ξέρουμε αξιολογούμε τον αντίπαλο ότι μπορεί να είναι καλύτερος από τις προηγούμενες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει, μελετώντας και το παιχνίδι το χθεσινό να δούμε τι κάναμε σωστά τι κάναμε λάθος και να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή εικόνα και να φτάσουμε στην νίκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.