Το ανέτρεψε ο Μαρκόφσκι (vid)

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι ήταν ο μεγάλο πρωταγωνιστής της νίκης 2-1 της Ξάνθης επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Τζούνιορ του Εργοτέλης και Τσουμάνης της Ξάνθης.

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι ήταν ο μεγάλο πρωταγωνιστής της νίκης 2-1 της Ξάνθης επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Σέρβος επιθετικός της Ξάνθης σημείωσε και τα δυο γκολ (49′ και 76′) της ομάδας του, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι Κρητικοί είχαν προηγηθεί με τον Κατσικοκέρη (45+1′).

Στους 24 βαθμούς η ακριτική ομάδα μετά το τέλος του πρώτου γύρου και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Στους 18 βαθμούς έμεινε ο Εργοτέλης και στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η έβδομη εφετινή νίκη της Ξάνθης και τρίτη εκτός έδρας, ενώ ο Εργοτέλης γνώρισε την έβδομη ήττα του στο εφετινό πρωτάθλημα και τρίτη εντός έδρας.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Εργοτέλης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-3-3 και τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια. Οι Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Βίσιο και Γιαλούση να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας. Οι Φραγκουλάκης, Ολίσε και Κυριακίδης ήταν οι τρεις της μεσαίας, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Λεάλ, Κουτσιανικούλης και Κατσικοκέρης.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1. Ο Βιβιανί κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βάλλα και Στάσιακ στο κέντρο της άμυνας. Οι Εντιμάρ και Μπέρτος ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι Ντάνι και Βασιλακάκης ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Μαρσελίνιο, Νταρμπιόν και Πόι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μαρκόφσκι.

Ισορροπημένος ματς στο πρώτο μέρος
Ο Εργοτέλης είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, όμως η Ξάνθη ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τον Λεάλ στο 10′ και στο 31′, με τη δεύτερη προσπάθεια του Ουρουγουανού να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, με τη βοήθεια του Βιβιανί. Η Ξάνθη απείλησε δυο φορές με τους Εντιμάρ και Μαρσελίνιο, όμως έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα στα μετόπισθεν.

Ανέβασε στροφές και σκόραρε
Ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και κατάφερε να απειλήσει με τον Ολίσε στο 41′ και τον Λεάλ στο 44′. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Κατσικοκέρης ήταν ο αποδέκτης της μπάλας, μετά τον συνδυασμό των Κουτσιανικούλη και Λεάλ και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το τέταρτο εφετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού με τη φανέλα του Εργοτέλη.

Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, όπου ο Εργοτέλης ήταν ελαφρώς καλύτερος της Ξάνθης. Μοιρασμένο ματς στα πρώτα 45 λεπτά, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Καλός ρυθμός στο ματς.

Τους έκοψε την φόρα ο Μαρκόφσκι
Ο Κατσικοκέρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 47′, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαρκόφσκι με εξαιρετική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον και έφερε το ματς στα ίσια (1-1) για την Ξάνθη. Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε για έβδομη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Ξάνθης.

Οι Ακρίτες κατάφεραν να φέρουν άμεσα το ματς στα ίσια και να διώξουν το άγχος που τους είχε δημιουργήσει το γκολ του Κατσικοκέρη στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο επιθετικός του Εργοτέλη έχασε κλασσική ευκαιρία στο 52′, για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Προσπάθησαν για την ισοφάριση
Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, με τον Φραγκουλάκη στο 61′, όμως έδειχναν να έχουν αρκετά προβλήματα στις αντεπιθέσεις των Ακριτών. Η Ξάνθη έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα, όποτε της δίνονταν η δυνατότητα. Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις, ο Μαρκόφσκι με προβολή στο 76′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση, αλλά και της Ξάνθης. Όγδοο γκολ για τον Σέρβο επιθετικό στο εφετινό πρωτάθλημα και πρώτη φορά που σημειώνει δυο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε έως το τέλος της αναμέτρησης να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Φραγκουλάκη στο 90′, για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Βιβιάνι κατάφερε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Έλληνα μέσου των γηπεδούχων.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, η οποία τους έφερε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Παρακολουθείστε στην αναμέτρηση μέσω της υπηρεσίας live streaming.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 15η
Αγώνας: Εργοτέλης-Ξάνθη
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Τάτσης, Γούκος

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης, Κατσικοκέρης, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν, Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα οι Τζούνιορ του Εργοτέλης και Τσουμάνης της Ξάνθης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.