Ολυμπιακός: Χασάν, ο πολύτιμος “παγκίτης” (infographic)

Ιστορίες και στατιστικά από την εμφάνιση του Αχμέντ Χασάν στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με κόπο να επικρατήσει του ΟΦΗ στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” και να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League, αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με επίμονη προσπάθεια και χωρίς -ως συνήθως- γκολ, η λύση και το τρίποντο ήρθαν στο δεύτερο. Πρωταγωνιστής εν μέσω αρκετών προσώπων που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους, ήταν ο Αχμέντ Χασάν. 

Ο Αιγύπτιος φορ πέτυχε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης και ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού στο 53ο λεπτό. Μερικά λεπτά πριν την επίτευξη αυτού του γκολ, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του φώναζαν επίμονα τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για να αποτελέσει την πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού, στη θέση του Χασάν. Οι φωνές έπεσαν στο κενό, ο Ελ Αραμπί δεν τις άκουσε έγκαιρα και ο Χασάν κέρδισε πολύτιμα λεπτά εντός αγωνιστικού χώρου. Όταν ο Αιγύπτιος σκόραρε, ο Ελ Αραμπί ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει, αλλά ήταν επόμενο να πάρει εντολή απ’ τον Μαρτίνς να συνεχίσει την προθέρμανση. Μάλιστα ο Μαροκινός πέρασε στο ματς στο 83′ στη θέση του Χασάν, όταν ο Μασούρας είχε σκοράρει και το δεύτερο γκολ του (διαφορετικού πλέον) ματς. 

Ο Χασάν έχει καταφέρει να βάλει το όνομα του στην επιθετική μαρκίζα του Ολυμπιακού. Ακόμα πρώτο όνομα είναι ο αρχισκόρερ Ελ Αραμπί φυσικά. Ωστόσο ο Χασάν έχει εξαφανίσει τα… δεύτερα ονόματα. Σουντανί και Κάιπερς δεν βρίσκουν λεπτά συμμετοχής, καθώς ο Μαρτίνς μοιράζει τον διαθέσιμο χρόνο ανάμεσα στους δύο φορ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους έχει χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα στο 4-4-2. Με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε έξι ματς πρωταθλήματος, ο Χασάν έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν και κερδίζει συνεχώς αυτοπεποίθηση. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και το γκολ νίκης με τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του Champions League. 

Το φορμάρισμα του Χασάν αποτελεί “ευλογία” για τον Μαρτίνς, καθώς το κίνητρο του Ελ Αραμπί τροφοδοτείται συνεχώς. Οι δίδυμοι πύργοι του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει μια ιδιότυπη κούρσα τερμάτων και απομένει να δούμε που θα σταματήσει το κοντέρ. Ο Αιγύπτιος στο Ηράκλειο ήταν εντυπωσιακός, όχι μόνο εντός περιοχής, αλλά και έξω απ΄αυτή, όπως γίνεται ορατό παρακάτω στο heat map. Διαρκής κίνηση είτε για να υποδεχτεί την μπάλα μακριά απ’ το κουτί, είτε για να βοηθήσει στη δημιουργία, ενώ και η αμυντική του συνεισφορά δεν ήταν μικρή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Οι σημαντικότερες στιγμές της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ!

Στο infographic που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένη τη στατιστική εικόνα του Χασάν στο χθεσινό ματς, με τη βοήθεια της Opta, αλλά και τους αριθμούς του συνολικά στη φετινή Super League. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.