Οι λόγοι που ο Ενινγκ είπε το “ναι” (pics)

Το “δέσιμο” με τους παίκτες, η σχέση με τον Χαριστέα, οι συζητήσεις με τη διοίκηση, τι υπάρχει πίσω από το “1+1” του Γερμανού τεχνικού που συνεχίζει στον Άρη

Όπως ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Άρης ανακοίνωσε και επισήμως (28/5) την επέκταση της συνεργασίας με τον Μίχαελ Ενινγκ. Εδώ και καιρό φαινόταν ότι οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και αυτό επιβεβαιώθηκε. 

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που ο Γερμανός τεχνικός είπε το “ναι” στον Άρη και συνεχίζει με τους Κίτρινους; 

Η σχέση με τον Χαριστέα

Σίγουρα η σχέση που είχε και έχει με τον Άγγελο Χαριστέα είναι ένα βασικό μέρος της συνεργασίας. Η γνωριμία των δύο, όπως είναι γνωστό κρατάει από τον καιρό της Νυρεμβέργης, μια 10ετία και πλέον πίσω, τότε που ο Ενινγκ είχε παίκτη τον Χαριστέα. 

Ο ίδιος ο νυν Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη είχε πει ότι ο Ενινγκ ήταν ο πρώτος που είχε τηλεφωνήσει όταν (μετά το εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη στο Πανθεσσαλικό με τον Ν.Π.Σ. Βόλος), ο Σάββας Παντελίδης είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Από τις 14 Οκτωβρίου ανέλαβε και επίσημα και στις 16 Οκτωβρίου (παραπάνω φωτογραφία) είχε γίνει η παρουσίασή του από τον Αγγελο Χαριστέα. 

Το δέσιμο με τους παίκτες 

Όσο ο καιρός περνούσε έβγαινε όλο και πιο έντονα προς τα έξω το “δέσιμο” με τους παίκτες και το καλό κλίμα των αποδυτηρίων. Ο Ενινγκ έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται τους παίκτες και να παίρνει το καλύτερο από τον καθένα. Οι ξένες γλώσσες που μιλάει επίσης τον βοηθάνε να επικοινωνεί καλύτερα με όλους στα αποδυτήρια. 

Ιντέγε για Ενινγκ: “Χαίρομαι να δουλεύω μαζί του”

Αρκετοί ήταν οι παίκτες που και δημοσίως είχανε πει τα καλύτερα λόγια για τον Γερμανο. Όπως π.χ. το έκανε ο Μπράουν Ιντέγε μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports.gr τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Τότε που ο Νιγηριανός, μεταξύ άλλων, είχε πει: “Ενα εκπληκτικό άτομο, χαίρομαι να δουλέυω μαζί του. Μπορώ να μιλήσω για όλα τα καλά ή κακά που νιώθω και πάντα με ακούει και με συμβουλέυει. Στο τέλος θα μπορώ να γράψω ότι έπαιξα για αυτόν τον προπονητή και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό”. 

Το… γκάλοπ των αποδυτηρίων 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες όσες φορές από την πλευρά της διοίκησης γίνονταν ερωτήσεις προς τους παίκτες για το πώς πάει η συνεργασία με τον Ενινγκ, οι απαντήσεις ήταν πάντα θετικές. Κι αυτό μέτρησε στο να πάρει καλό δρόμο η υπόθεση της επέκτασης της συνεργασίας.

Βέβαια, υπάρχουν και οι δηλώσεις του Σούντγκρεν που καταφέρθηκε εναντίον του Γερμανού τεχνικού αναφερόμενος στη θέση που έχει χαθεί στην 11άδα και στο ότι δεν ασχολείται μαζί του στην προπόνηση είναι μια δήλωση ξεχωριστή από το γενικότερο κλίμα. 

Οι συνεργάτες 

Ο Ενινγκ από τον προηγούμενο Οκτώβριο δεν έφερε κάποιον συνεργάτη μαζί του. Συνηθίζεται με ξένους τεχνικούς να το κάνουν. Ο Ενινγκ ήρθε μόνος του και εδώ γνώρισε τον Τόλη Τερζή που ήταν υπηρεσιακός στον πάγκο μετά την παραίτηση του Παντελίδη και τον γυμναστή, Λάζαρο Βαρδάκη.

Η συνεργασία έγινε όλο και καλύτερη.

Οι 6 αγώνες σε 20 μέρες 

Ο Ενινγκ ένιωσε πολύ καλά με τους παίκτες του κυρίως τον Φεβρουάριο. Τότε που ο Άρης έπαιξε 6 αγώνες σε 20 μέρες, 4 για το Πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο με τον Ατρόμητο. Χρησιμοποίησε την ίδια εντεκάδα με ελάχιστες αλλαγές και πήρε από όλους το καλύτερο, ξεπερνώντας φυσική κούραση. Μια σειρά αγώνων που εξασφάλισε την παρουσία του Άρη στα play off και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο Ενινγκ κατάλαβε -και- εκεί το “δέσιμο” με αυτό το γκρουπ παικτών. 

Η σεζόν του Φετφατζίδη 

Ο Ενινγκ πέρασε αθόρυβα τις όποιες αλλαγές στην ομάδα, με τον Ροζ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Λάρσον σε έναν ρόλο πιο κοντά στον Ιντέγε και όχι τόσο στη γραμμή της αριστερής πλευράς.

Από τους περισσότερους παίκτες παίρνει μια εξαιρετική σεζόν με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη. Φάνηκε με πολλούς παίκτες ότι του αρέσει να συνεργάζεται με αυτό το γκρουπ.

Η δική του ατζέντα 

Κάτι ακόμη που είναι κοινό και στον Ενινγκ και στον Χαριστέα είναι και οι… ατζέντες. Η απαγόρευση μετεγγραφών τον χειμώνα δεν επέτρεψε τους δύο ανθρώπους του Άρη να ενεργοποιήσουν τις ατζέντες τους. Τόσο ο Γερμανός τεχνικός, όπως και ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος περιμένουν την απόφαση για το ban για να κάνουν τις κινήσεις τους. 

Οι συζητήσεις με τη διοίκηση 

Ο Ενινγκ είπε το “ναι” σε μια περίοδο που ο Άρης ακόμη δεν ξέρει τι θα γίνει με το ban της FIFA για την απαγόρευση των μετεγγραφών. Πρόβλημα που και ο ίδιος αντιμετώπισε τον χειμώνα όταν ο Αρης δεν μπόρεσε να κάνει τις μετεγγραφές που ήθελε.

Οι συζητήσεις με τη διοίκηση και τα δύο αγωνιστικά σχέδια (αναλόγως με τις αποφάσεις για το ban) που κατατέθηκαν στο τραπέζι μπήκαν και αυτά στις παραμέτρους της τελικής επιλογής. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.