Λαμία – Ολυμπιακός 1-5: “Πεντάρα” και check-in για Κωνσταντινούπολη! (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση 1-5 της Λαμίας και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη διπλή μονομαχία με τη Φενερμπαχτσέ!

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε κατά γράμμα το πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τελείωσε από νωρίς το ματς της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, επικρατώντας 1-5 της Λαμίας! Σκόρερ οι Γιόβετιτς (22′), Eλ Κααμπί (26), Παπαδόπουλος (αυτ. 45+1′), Κορνέζος (αυτ. 81′), Ελ Αραμπί (86′), Λέικ (88′).

Πως ξεκίνησαν

Για τη Λαμία ξεκίνησε ο Κοσέλεφ στην εστία, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Στάνκο και Νούνιεζ, στις πλευρές έπαιξαν οι Λεϊκ και Σλίβκα, ενώ στην επίθεση οι Μαρτίνεθ και Τσιλούλης.

O Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Τζολάκη κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ρίτσαρντς, Άμπεϊ, Ρέτσος, Ρόντινεϊ, εσωτερικά χαφ ήταν οι Έσε και Όρτα, οι Μάρτινς και Μασούρας πήραν θέσεις στις δύο πλευρές, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί.

Σοβαρός και αποτελεσματικός

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών έδειξε απ’ το ξεκίνημα του ματς τις προθέσεις του σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και με τη μορφή που ήθελε να δώσει στον αγώνα! Μόλις στο 1ο λεπτό η Λαμία απείλησε με μακρινό σουτ του Λεϊκ, η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο του Τζολακη! Ο Έσε ήταν δραστήριος σε ακόμα ένα ματς και έχασε ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα σουτάροντας έξω απ’ την περιοχή μετά από στρώσιμο του Ελ Κααμπί. Στο 22′ ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε έξυπνο γύρισμα προς την περιοχή, ο Γιόβετιτς με περίτεχνο κοντρόλ απέφυγε τον αμυντικό της Λαμίας και σούταρε δυνατά για το 0-1! Ήταν το πρώτο γκολ στα playoffs για τον Γιόβετιτς, έκτο συνολικά στη σεζόν!

Στο 26′ ο Τσιλούλης ανέτρεψε τον Γιόβετιτς, ο οποίος τσίμπησε έξυπνα την μπάλα! Ο Τσακαλίδης έδειξε τη λευκή βούλα και ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μαροκινός σκόραρε για το 0-2 μετά την αστοχία του με πέναλτι κόντρα στον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική στο Φάληρο.

Στο 33′ η Λαμία φώνακε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άμπι στον Τσιλούλη, “παίζετε” έδειξε ο Τσακαλίδης.

Στο 41′ μετά από ωραία ενέργεια του Μασούρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ! Ο Ολυμπιακός έφτασε σε τρίτο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μασούρας πέρασε κάθετα για τον Γιόβετιτς, ο οποίος σέντραρε γλυκά για τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-0!

Το έψαξε και στο δεύτερο

Ο Βόκολος έριξε στο ματς Τζανδάρη και Μάλτσι αντί των Σλίβκα και Στάνκο, ενώ ο Κίνι πήρε θέση αντί του Ροντινέι στο 46′. Οι “ερυθρόλευκοι” αν και είχαν κλειδώσει το τρίποντο απ΄το 0-3 του πρώτου μέρους αναζήτησαν περισσότερα γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46′ μετά από ωραία πάσα του Ζέλσον, ο Μασούρας δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ ο Κοσέλεφ σταμάτησε στη συνέχεια το πλασέ του Ελ Κααμπί! Στο 50′ η Λαμία έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση, ο Τσιλούλης πάσαρε για τον αφύλακτο Λεϊκ, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα! Ελ Αραμπί και Βέζο ήταν οι κινήσεις του Μεντιλίμπαρ αντί των Ελ Κααμπί και Ρέτσου στο 58′.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέλσον Μαρτίνς κινήθηκε στα αριστερά της περιοχής και σούταρε, αλλά ο Κοσέλεφ σταμάτησε την μπάλα! Στο 62′ το δυνατό μακρινό σουτ του Λέικ ανάγκασε τον Τζολάκη σε δύσκολη απόκρουση με διπλή προσπάθεια! Ένα λεπτό αργότερα ο Γιόβετιτς έβγαλε καταπληκτική πάσα για τον Ζέλσον, εκείνος έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κοσέλεφ, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας τον σταμάτησε! Στο 71′ Καμπράλ και Ιμπόρα ήταν τα νέα πρόσωπα αντί των Μαρτίνς, ο οποίος παραπονέθηκε για ενόχληση και Όρτα.

Έβρεξε γκολ στο φινάλε

Στο 81′ ο ασταμάτητος Έσε βρέθηκε στα δεξιά και δοκίμασε να σεντράρει για τον αφύλακτο Ελ Αραμπί, η μπάλα κόντραρε στον Κορνέζο και κατέληξε στα δίκτυα του Κοσέλεφ! Στο 85′ ο Τζολάκης έκανε το βολέ, ο Κορνέζος έδειχνε να ελέγχει τη φάση, αλλά έκανε κακό γύρισμα με το κεφάλι προς τον Κοσέλεφ. Ο Ελ Αραμπί που καραδοκούσε πήρε την μπάλα και αφού πέρασε και τον Κοσέλεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-5. Στο 88′ ο Τόσιτς έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον Λέικ που βγήκε στην πλάτη του Άμπι, βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και τον πλάσαρε εύστοχα, μειώνοντας το σκορ! Στο 89′ ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα στην περιοχή και έβγαλε στον Γιόβετιτς που είχε απέναντι του την εστία, ο Μαυροβούνιος σούταρε, αλλά ο Κορνέζος άπλωσε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός έφτασε τους 63 βαθμούς, ενώ η Λαμία έμεινε στους 34. Πλέον οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μπροστά τους τα δύο ματς με τη Φενερμπαχτσέ για την προημιτελική φάση του UEFA Conference League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.