ΑΕΚ-Αστέρας Τρ. 4-2: Με τεσσάρα… πέταξε στην κορυφή (videos, pics)

H AEK έπαιξε μπαλάρα στην "Αγιά Σοφιά", έβαλε τέσσερα γκολ στον Αστέρα Τρίπολης (4-2) και πέταξε στην κορυφή της Super League, αναμένοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να μάθει τη θέση της στο τέλος της βραδιάς.

Με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο, η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του Αστέρα Τρίπολης και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League έχοντας παιχνίδι παραπάνω.

Μοιραίος για τον Αστέρα Τρίπολης ο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο αυτογκόλ, στο 1-0 και στο 3-0, ο Πόνσε με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία αφού έχασε δύο… άχαστα σημείωσε το 4-1 στο 76. Η αρκαδική ομάδα είχε μειώσει στην εκπνοή του Α’ ημιχρόνου με το πέναλτι του Μπαρτόλο, ενώ σκόραρε και ο Μιριτέλο στο 90′ για το 4-2.

Έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ο οποίος έπαιξε για σχεδόν 15 λεπτά.

Τα πλάνα των προπονητών

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα του Αλμέιδα, ο οποίος την Κυριακή αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις μετά από χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση του Σαββάτου.

Από την άλλη, ο Αστέρας παρατάχθηκε με τον Γραμματικάκη κάτω από την εστία, Λύρατζη, Χουχούμη στα δύο άκρα της άμυνας, στόπερ τους Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, τριάδα στα χαφ τους Γκος, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, στην κορυφή τον Μιριτέλο και στις πλευρές τους Κρεσπί και Καλτσά.

Μπαλάρα από την ΑΕΚ, έβαλε τρία, μπορούσε κι άλλα

Με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά τον Αστέρα όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι της στην “Αγιά Σοφιά” άρχισε ο αγώνας, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 4′ όταν ο Χουχούμης γύρισε στον Γραμματικάκη, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ και στην πίεση που του άσκησε ο Ελίασον πρόλαβε και έδιωξε με προβολή πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ένα λεπτό μετά, σουτ του Ελίασον έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Αστέρα, ο οποίος στο 11′ είχε καλή ευκαιρία
με τον Λύρατζη να σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 13′ το σουτ του Ραντόνια σταμάτησε στον Γραμματικάκη και στο 25′ η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήδηξε για την κεφαλιά, βρήκε ελάχιστα τη μπάλα με τον Τζουκάνοβιτς άθελά του να την στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα του Γραμματικάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελίασον έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης, με τον Αστέρα δευτερόλεπτα μετά να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει με τον Μιριτέλο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Ασταμάτητος ο Έκι Πόνσε!

Η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 43′ ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, πέρασε ωραία στον Ελίασον που ταχύτατα πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Τζουκάνοβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0.

Η ομάδα του Αλμέιδα μπορούσε και τέταρτο γκολ, στο 45′, όταν ο Τσούμπερ άνοιξε υπέροχα στον Άμραμπατ, αυτός έβγαλε σέντρα αλλά ο Πόνσε με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ, ο Τζουκάνοβιτς πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μήτογλου, αλλά ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε τίποτα αρχικά. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR το οποίο διαπίστωσε παράβαση και ο Μπαρτόλο νίκησε τον Στάνκοβιτς για να μειώσει σε 3-1.

Έκαναν ότι ήθελα στο Α’ ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ.

Διατήρησε εύκολα το προβάδισμα, μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου, η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Αστέρα που έψαχνε ευκαιρίες για να απειλήσει, αλλά δίχως αποτέλεσμα.. Η πρώτη καλή στιγμή της αρκαδικής ομάδας ήρθε στο 62′ όταν ο Άλβαρες εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζουκάνοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 67′ αντεπίθεση του Αστέρα με τον Ζουγκλή, ο οποίος έκανε πάσα στον Μιριτέλο που ήταν έτοιμος για το 3-2, αλλά με σωτήρια προβολή ο Μήτογλου έδιωξε σε κόρνερ.

Επιστροφή στη δράση με γκολ για τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ πλησίασε στο 4-1 στο 71′, όταν ο Ελίασον έβγαλε ωραία σέντρα, ο Γκαρσία μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά από υπέροχη κάθετη του Μάνταλου, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρέθηκε απέναντι από τον Γραμματικάκη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε έξω.

Στο 76′, ο Μάνταλος έβγαλε ακόμα μία εξαιρετική κάθετη για τον Γκαρσία, ο οποίος αυτή τη φορά πέρασε τον γκολκίπερ του Αστέρα και σε κενή εστία σημείωσε το 4-1.

Ο Αλμέιδα έδωσε στο 79′ τα πρώτα λεπτά του Λιούμπισιτς με την κιτρινόμαυρη φανέλα, με τον Λιβάι Γκαρσία στο 83′ από πλάγια θέση να σουτάρει πάνω στον Γραμματικάκη.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ για τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Ο Αστέρας στο 90′ από κάθετη του Αλάγκμπε, και ωραία κίνηση του Σίτο που έφυγε στην πλάτη του Ραντόνια για να κάνει το γύρισμα, βρήκε δεύτερο γκολ με τον Μιριτέλο ο οποίος με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 4-2.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ραντόνια, Πινέδα (78′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78′ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66′ Φερνάντες), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Λιβάι Γκαρσία)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Λύρατζης (50′ Αλβαρες), Γκος (65′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μιριτέλο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.