Κηφισιά – Άρης 0-1: Δύσκολο πέρασμα με “Φέτφα” (highlights)

Ο Γιάννης Φετφατζίδης σκόραρε ξανά στη Super League, μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια και ο Άρης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε δύσκολα (0-1) της Κηφισιάς στο γήπεδο της Καισαριανής.

Με φόρα από την άνετη επικράτηση επί της Νίκης Βόλου στο Κύπελλο, αλλά όχι με αρκετά αποθέματα ενέργειας, ο Άρης έκανε τη δουλειά στην Καισαριανή, καθώς νίκησε την ουραγό της Super League, Κηφισιά και επέστρεψε στα “τρίποντα”, μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

Το “χρυσό” γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου σημείωσε ο Φετφατζίδης στο 16′, το πρώτο του από την ημέρα που επέστρεψε στον Άρη και πρώτο μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια στη Super League.

Ο Άρης τις καλύτερες ευκαιρίες και το γκολ

Αρκετά καλό από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Καισαριανή, με τον Άρη να αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικός από την Κηφισιά και από το 16ο λεπτό να προηγείται χάρη στο γκολ του Φετφατζίδη.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μενέντες επωφελήθηκε από ένα λάθος του Τετέι, τροφοδότησε κάθετα τον Φετφατζίδη και εκείνος με ωραίο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη, μετά την επιστροφή του.

Την ίδια στιγμή η Κηφισιά είχε πιο παθητικό ρόλο, όμως ακόμη κι έτσι βρήκε χώρους για να φανεί απειλητική με Πέιο (5’) και Ματέους Σάντος (38’, 41’), όχι όμως και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Άρης στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε τον απόλυτο έλεγχο και λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, θα μπορούσε να είχε βάλει γερές βάσεις για τη νίκη, όμως ούτε ο Φαμπιάνο (40’), ούτε ο Σουλεϊμάνοφ (45’) κατάφεραν να νικήσουν τον Αναγνωστόπουλο.

Πιέσε η Κηφισιά, άντεξε ο Άρης και επέστρεψε στις νίκες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού η Κηφισιά μπήκε με διάθεση να ασκήσει πίεση στον Άρη, στην προσπάθεια να βρει γκολ ισοφάρισης και η αλήθεια είναι πως αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι, που στο 48’ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τετέι μέσα στην περιοχή (η φάση εξετάστηκε και ο διαιτητής έδειξε πως δεν υπάρχει παράβαση) ήταν πιο δραστήριοι και στο 58’ έχασαν σημαντική ευκαιρία για το 1-1 με τον Οζέγκοβιτς.

Την ίδια στιγμή, οι Θεσσαλονικείς είχαν ρίξει το βάρος στο να υπερασπιστούν το προβάδισμα που είχαν από το 16’ και έψαχναν τη μία ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ανασταλτικά πήραν πολύ καλό βαθμό, αφού στην πραγματικότητα μπορεί η Κηφισιά να είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, αλλά με εξαίρεση τη φάση του Οζέγκοβιτς, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Χουτεσιώτη.

Έτσι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, επιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Γκόμπελιτς, Σολόα, Τεσέιρα, Ίλιεφ (75′ Κωνσταντακόπουλος), Πέιος (90′ Αντερέγκεν), Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Μπαρμπόσα, Τετέι (54′ Οζέγκοβιτς).
Στον πάγκο: Κρίστινσον, Αντούνες, Πάρρας, Σμπώκος, Σπίνος, Λαντρ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Βερστράτε, Τζούρασεκ (74′ Μορόν), Φετφατζίδης (56′ Νταρίντα), Σουλεϊμάνοφ (56′ Σαβέριο), Μενέντες (82′ Φεράρι), Ζαμόρα (75′ Μανού Γκαρθία).
Στον πάγκο: Κυριαζής, Βέλεθ, Ντουκουρέ, Φατόρε.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Θεόφιλος Μωυσιάδης
Τέταρτος: Σταύρος Τσιμεντερίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.