Άρης-ΠΑΟΚ 2-1: Τον γκρέμισε από την κορυφή (Highlights)

Με πρωταγωνιστή τον Σαβέιρο ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 2-1 και τον «έριξε» από την κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, αλλά καμία αξιόλογη φάση σε αντίθεση με το δεύτερο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την πρώτη σέντρα. 

Ο Σαβέιρο με ασίστ στο γκολ του Σουλεϊμάνοφ (46’) και με γκολ στο 59’ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Ο Μπάμπα μείωσε σε 2-1στο 75’, σκορ που ήταν και το τελικό. 

Η όγδοη νίκη του Άρη τον έστειλε στους 27 βαθμούς, ενώ η τρίτη  ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τον έριξε από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με δύο βαθμούς διαφορά από τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Λιγοστές ευκαιρίες

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει ελαφρά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει περισσότερο για το γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Στο 10’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, χωρίς να την ολοκληρώσουν επιτυχημένα. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπράντον Τόμας επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια. 

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει την κατοχή, καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν υπομονή να κρατήσουν την μπάλα και προσπαθούσαν με μία πάσα να βγουν μπροστά. Τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα δεν δημιουργήθηκαν μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. 

Οι «Κίτρινοι» βρήκαν τρόπους να βγουν στο ανοικτό γήπεδο, αλλά δεν βρήκαν τρόπο να τους εκμεταλλευτούν κατάλληλα. Την πρώτη ο Ζουλ προτίμησε να σουτάρει έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι και να φεύγει κόρνερ. Στο 41’ ο Μορόν είδε τον Καντζιόρα να γλιστράει και τον Βιεϊρίνια με τάκλιν να ανακόπτει την πορεία της «στρογγυλής θεάς» προς την εστία. 

Γκολ από τα αποδυτήρια…

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Άρης το δεύτερο ημίχρονο. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Σαβέιρο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σουλεϊμάνοφ με κοντινό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κοτάρσκι και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να πλησιάσει εύκολα την περιοχή του Κουέστα, ο οποίος απειλήθηκε μόνο στο 53’ από μακρινή απόσταση. 

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου συνέχισε με το ίδιο πλάνο και δικαιώθηκε. Οι γηπεδούχοι έφυγαν ξανά στην αντεπίθεση, ο Σαβέιρο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με έξοχο δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία δίνοντας αέρα δύο γκολ στους «κίτρινους».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να επέμβει από τον πάγκο και έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με την είσοδο του Κωνσταντέλια. Ο τελευταίος δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Άρη και από τα δικά του πόδια δημιούργησε το ρήγμα που έφερε το γκολ της μείωσης. Ο Σβαμπ έγινε αποδέκτης της μπάλας, τη γύρισε από τα αριστερά και ο Μπάμπα με σουτ έκανε το 2-1 στο 75’.

Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ στα εναπομείναντα λεπτά. Ο Κουλιεράκης σε μία περίπτωση πρόλαβε και έκοψε τον Σουλεϊμάνοφ, ενώ στην απέναντι όχθη ο Κουέστα όποτε χρειάστηκε επενέβη σωστά διατηρώντας έτσι μέχρι το τέλος το προβάδισμα.    

Διαιτητής: Σάντι Πούτρος (Δανία)

Κίτρινες: Εμβοντό, Νταρίντα – Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό (90’+5’ Ρόουζ), Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90’+5’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σαβέριο (81’ Παναγίδης), Μορόν (90’+5’ Φεράρι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67’ Σάστρε), Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (67’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82’ Τζίμας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.