ΑΕΚ: Η ποιότητα φέρνει γκολ από παντού! (vids)

H AEK μπορεί στην εκκίνηση της Super League να βρίσκει ελάχιστα γκολ από τους επιθετικούς της, ωστόσο, η ποιότητα που υπάρχει στις υπόλοιπες γραμμές προσφέρουν καθοριστικές λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο αγώνας της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League, απέδειξε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την φετινή πορεία και τις πολλές λύσεις που υπάρχουν στην Ένωση.

Τα τρία γκολ που ήρθαν από ισάριθμους αμυντικούς είναι κάτι που συναντάμε σπάνια σε ένα παιχνίδι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Βίντα, Ρότα και Μουκουντί έκαναν ότι συνήθως κάνουν οι επιθετικοί της ΑΕΚ, που για την ώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν προσφέρει ελάχιστα. Για την ακρίβεια μόλις ένα γκολ, αυτό του Πόνσε στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Λιβάι Γκαρσία που είναι τραυματίας όποτε αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Φαν Φέερτ, αλλά και τον Αραούχο αν και αυτός μόνο στα… χαρτιά λογίζεται ως επιθετικός.

Το γκολ του Βίντα με Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ στα επτά πρώτα παιχνίδια έχει δημιουργήσει 123 τελικές προσπάθειες, βρίσκοντας γκολ κατά μέσο όρο κάθε 10 τελικές, ενώ ο μέσος όρος των γκολ της είναι 1.7/παιχνίδι.

Με τους τρεις που σκόραραν κόντρα στον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ είδε τους παίκτες που βρίσκουν δίχτυα στη φετινή σεζόν να φτάνουν τους 9 διαφορετικούς σκόρερ. Πέρυσι, η ΑΕΚ στις 7 πρώτες αγωνιστικές είχε σκοράρει 14 γκολ, με τον Γκαρσία να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και τον Αραούχο επίσης τρεις. Οι επιθετικοί της δηλαδή πέρυσι είχαν σκοράρει τα 6 από τα 14 γκολ, ενώ φέτος το 1 από τα 12.

Το γκολ του Πόνσε με Ολυμπιακό

Μικρή σημασία έχει αυτό για την φετινή εικόνα της ΑΕΚ, καθώς παραμένει άκρως δημιουργική, με τα γκολ να έρχονται από παίκτες που αγωνίζονται στις πίσω γραμμές. Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ που παίζει σαν δεύτερος επιθετικός πλέον έχουν σκοράρει από δύο φορές, ενώ στη λίστα των σκόρερ πλην των τριών κόντρα στον Παναιτωλικό συναντάμε τον Πινέδα και τον Γιόνσον.

Έχοντας, λοιπόν, η ΑΕΚ εκτός… κλίματος σκοραρίσματος τα βαριά της “όπλα” είναι προφανές πως όταν αυτά ενεργοποιηθούν και πάλι, δηλαδή όταν πάρουν… μπρος οι Γκαρσία, Πόνσε και Φαν Φέερτ τότε θα έρθουν και οι άνετες νίκες και φυσικά τα πολλά γκολ. Για την ώρα η δουλειά γίνεται από τους υπόλοιπους παίκτες και γίνεται άψογα!

Το γκολ του Γιόνσον με Βόλο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.