ΠΑΟΚ: Η αρχή της απαιτούμενης αντίδρασης που προϋποθέτει και συνέχεια…. (pics&vid)

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επιστροφή του «Δικεφάλου» στις νίκες και τις υπάρχουσες προοπτικές….

Χάρη σ’ ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου 4-2 (6’ Ίνγκασον, 16’ και 27’ Νάρεϊ, 45+4’ Ντάντας – 58’ Τσοκάνης, 88’ Οζέγκοβιτς) κι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off για τη Stoiximan Super League.

Η δεδομένη ανάγκη

Περισσότερο οι εμφανίσεις και λιγότερο οι διαδοχικές ήττες που – για πρώτη φορά στη σεζόν – γνώρισε η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου από την ΑΕΚ εντός έδρας κι από τον Ολυμπιακό εκτός, που σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τον έφεραν σε απόσταση εννιά βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας, προκάλεσαν την κατάρρευση της εξαιρετικής ψυχολογίας, της αντίστοιχης αυτοπεποίθησης αλλά και της ισχυρής πίστης που υπήρχαν μέχρι πρότινος συνόδευαν το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού.

Ράζβαν Λουτσέσκου-Κριστιάνο Μπάτσι
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν ένας πρώτος – άτυπος μεν, ουσιαστικός δε – τελικός που ο «Δικέφαλος» δεν είχε την πολυτέλεια ν’ απωλέσει. Μέσα στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν από το ματς της περασμένης Τετάρτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βάρος έπεσε στον ψυχολογικό τομέα τονίζοντας διαρκώς πως τίποτα δεν έχει τελειώσει παράλληλα με το γεγονός πως ανεξαρτήτως του τί μέλλει γενέσθαι στο τέλος, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να ξεκαθαρίσει ο τελικός στόχος.

Προσπάθεια που…. έπιασε τόπο κρίνοντας από την εικόνα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές σ’ ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο. Ο Ίνγκασον προειδοποίησε – μόλις – στο 3’ με κεφαλιά από στατική φάση και τρία λεπτά μετά, ο διεθνής Ισλανδός κεντρικός αμυντικός με τον ίδιο τρόπο άνοιξε το σκορ απαλλάσσοντας εαυτόν και συμπαίκτες από το άγχος του γκολ κόντρα σε μια ομάδα που, όπως ήταν αναμενόμενο κι έγινε, παρατάχθηκε με κλειστή άμυνα.

Οι αλλαγές προσώπων

Επαναφέροντας όλες τις αγωνιστικές συνήθειες που τον χαρακτήρισαν για πέντε και πλέον μήνες, διάστημα στο οποίο «έτρεξε» αήττητο είκοσι δύο αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήτοι συνδυαστικό ποδόσφαιρο, γρήγορη μετάβαση, κάθετο ποδόσφαιρο, εκτελεστική δεινότητα, σωστές κι έγκαιρες αλληλοκαλύψεις, κατέστησαν τον ΠΑΟΚ κραταιό σ’ ένα ματς που ο κ. Λουτσέσκου αποφάσισε ν’ αλλάξει πράγματα σ’ επίπεδο προσώπων.

Οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Σάστρε έθεσαν τον Ισπανό ακραίο αμυντικό φέρνοντας τον Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα, ο Κάργας πήρε τη θέση του Κουλιεράκη που έμεινε εκτός για λόγους αποφόρτισης, ο Ντάντας επέστρεψε στο πλευρό του Ντόουγκλας μετά την πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, ο Κωνσταντέλιας έμεινε στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Ελ Καντουρί και στην κορυφή της επίθεσης κι ο Ολιβέιρα αντικατέστησε τον Τόμας.

Ομάρ Ελ Καντουρί
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σε όλο αυτό, το μόνο μελανό σημείο ήταν ο – νέος – τραυματισμός του Βελγομαροκινού μεσοεπιθετικού. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Ομάρ αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μια κλιμακούμενη ενόχληση στον προσαγωγό τον καθήλωσε με συνέπεια να μην μπορεί να συνεχίσει. Εξέλιξη που τσάκισε τον ίδιο με συνέπεια να ξεσπά σε λυγμούς, όλη την ομάδα να σπεύδει να τον παρηγορεί και ν’ αντικαθίσταται από τον Τάισον.  Όλο αυτό τη στιγμή που ο Νάρεϊ αξιοποιεί την ιδεατή λόμπα του Κάργα στην πλάτη της άμυνας για το 2-0.

Απόλυτη κυριαρχία αλλά και συνέχεια ατυχίας

Δίχως να πάρει το…. πόδι από το γκάζι ο «Δικέφαλος» συνέχισε με την ίδια ορμή να δημιουργεί, να χάνει ευκαιρίες και να ψάχνει τη συνέχεια σ’ αυτό που παρουσίασε εξ αρχής. Σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης, σε φάση που ξεκινάει από ωραία, επίμονη προσπάθεια του Ολιβέιρα, ο Τάισον βγάζει την ασίστ με παράλληλη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο επερχόμενος Νάρεϊ κάνει το 3-0 στο 27’.

Η ατυχία χτύπησε ξανά με το συμπλήρωμα μισής ώρας αγώνα, όταν σε μια ανύποπτη φάση ο Άλχο άθελά του χτυπάει πέφτοντας τον Ντόουγκλας στο γόνατο θέτοντάς τον εκτός του υπόλοιπου ματς και τον Σβαμπ να περνάει αντ’ αυτού. Το επιθετικό κρεσέντο κι ο επίλογος της απόλυτης κυριαρχίας των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε με το γκολ του Ντάντας στις καθυστερήσεις, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη ασίστ του Τάισον για το 4-0. Πολύ ωραία κίνηση- προώθηση για τον νεαρό διεθνή Πορτογάλο χαφ, που το Σάββατο μετά το τέλος της προπόνησης δούλευε εξτρά στα τελειώματα με το προπονητικό τιμ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο….

Τιάγκο Ντάντας
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες διαφορές με το πρώτο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν εγκατέλειψε το ρόλο του πρωταγωνιστή, διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, συνέχισε να ψάχνει το γκολ, είχε ευκαιρίες ασχέτως αν δεν τις αξιοποίησε. Ο Βόλος ξεκίνησε με μια διαφοροποίηση στη σύνθεσή του με τον Μεταξά να περνά στο ματς αντί του Κάτσε.

Η αντίδραση κι ο λόγος προβληματισμού

Η ομάδα του κ. Μπράτσου έψαχνε αντίδραση και τη βρήκε στο 58’ όταν σε γύρισμα από δεξιά ο Τσοκάνης έχοντας κάνει κάθετη κίνηση στον άξονα πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 4-1. Ούτε αυτό όμως αποδείχθηκε αρκετό για ν’ αλλάξει ουσιαστικά την εικόνα του ματς, με τους ποδοσφαιριστές του κ. Λουτσέσκου να συνεχίζουν την κυριαρχία και τη δημιουργία ουσιαστικών ευκαιριών, όπως επιβεβαιώνει κι ο τελικός απολογισμός των τελικών, 20 εναντίον 5.

Ο τεχνικός του Βόλου σταδιακά έριξε στον αγώνα τους Οζέγκοβιτς, Σι, Τσιρίνος, Καρτάλη, αποσύροντας τους Τσοκάνη, Γκάγκι, Πιρές, Μπαριέντος, ενώ λίγο πριν από το 80’ οι γηπεδούχοι ολοκληρώνουν τις αλλαγές τους με την είσοδο των Λύρατζη, Μπίσεσβαρ, Τόμας αντί των Βιεϊρίνια, Νάρεϊ, Ολιβέιρα κι ενώ από την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Λύρατζης-Τόμας έκαναν σταθερά προθέρμανση ενώ οι Μπίσεσβαρ-Κωνσταντέλιας εναλλάσσονταν ανά πέντε-δέκα λεπτά.

ΠΑΟΚ-Βόλος
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το μόνο που άλλαξε ήταν η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις, όταν από λάθος πάσα του Ζίβκοβιτς σε συνθήκες επίθεσης με όλη την ομάδα να έχει προωθηθεί, ο Οζέγκοβιτς πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, διέσχισε όλο το γήπεδο κι υπό την πίεση του Ίνγκασον νίκησε τον Κοτάρσκι για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 θέτοντας έναν προβληματισμό αναφορικά με τα επτά γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα σε τέσσερις αγώνες όταν σε όλη την κανονική περίοδο, ήτοι σε είκοσι έξι ματς ο αντίστοιχος αριθμός ήταν λιγότερος από το διπλάσιο.

Η συνέχεια

Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο «Δικέφαλος» κατοχύρωσε την 4η θέση της βαθμολογίας και πλέον κοιτάζει ψηλότερα όντας εννιά βαθμούς πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, Παναθηναϊκό-ΑΕΚ και τρεις πίσω από τον τρίτο Ολυμπιακό, έριξε θεμέλια για την ανοικοδόμηση της χαμένης του αυτοπεποίθησης με βασική υπόθεση να εδραιώσει την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ανεξαρτήτως αντιπάλου κι έδρας.

Μπροστά του έχει τρεις ημέρες να προετοιμαστεί για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Novibet κόντρα στη Λαμία τη Μεγάλη Πέμπτη, με το έργο του να είναι πολύ συγκεκριμένο μετά το 1-5 του πρώτου ημιτελικού. Μέχρι τότε…. καλή δύναμη, καλή συνέχεια…..  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.