Μπαλτάκος: «Για να παίξεις πρέπει να μπεις σε ένα μητρώο»

Αντίθετος με το Μητρώο εμφανίστηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και τόνισε πως αυτό προσθέτει ένα ακόμα εμπόδιο στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας δήλωσε πως υπάρχουν ήδη μητρώα στην ΕΠΟ και στις ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά σωματεία και πως δε χρειάζεται να υπάρξει και ένα ακόμα μητρώο από την πλευρά της Πολιτείας, μέσω του νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε αιχμές κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Αναλυτικά, ο Μπαλτάκος τόνισε: «Σήμερα γίνεται μία Γενική Συνέλευση που δε θα έπρεπε να υπάρχει, δε θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ. Αν δεν είχαμε απολιθώματα της δεκαετίας του ’50, ειδική αθλητική αναγνώριση και επίσης ονομάζονται άδεια των Περιφερειών για να παίξει ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδόσφαιρο. Αυτά τα απολιθώματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ελλάδα, δυστυχώς και αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει και παρά την απίστευτη προσπάθεια του πρωθυπουργού να μειώσει τη γραφειοκρατία στη χώρα, είχαμε τέσσερα στάδια: Για να παίξει ένα σωματείο ποδόσφαιρο το ένα είναι η δικαιοσύνη, το δεύτερο είναι η σφραγίδα της νομιμότητας.

Κατά τη δική μου εκτίμηση εκεί έπρεπε να σταματάνε όλα. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση χρειάζεται, είμαστε σε άλλες εποχές τώρα. Ούτε η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει άδεια. Δε μιλάμε για κάτι επικίνδυνο, αντιλαϊκό, αλλά για κάτι που κρατάει τα παιδιά μακριά από άλλους χώρους και τα φέρνει στο γήπεδο.

Έρχεται τώρα η σημερινή κυβέρνηση και προστίθεται ένα πέμπτο στάδιο αδειοδότησης. Θα πρέπει για να μπορέσεις να παίξεις την Κυριακή, να μπεις σε ένα Μητρώο. Μα η ΕΠΟ έχει Μητρώο και η ΕΠΣ έχει. Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει το υπουργείο; Να πατάει ένα κουμπί και να παίρνει τις πληροφορίες ποιος είναι νόμιμος και μπορεί να παίζει την Κυριακή. Γιατί πρέπει να υπάρχει πέμπτο γραφειοκρατικό στάδιο και να έρχεται ο υπουργός και να λέει “εσύ παίζεις, εσύ δεν παίζεις”. Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας; Γιατί υπάρχει το άρθρο 12 του Συντάγματος; Για να αποτρέψει σκοτεινές καταστάσεις του παρελθόντος που αναφέρει ότι τα σωματεία έχουν αυτονομία.

Δεν θα έπρεπε να γίνει συνέλευση με τέτοιο θέμα, διότι δε θα έπρεπε να υπάρχει το Μητρώο, ούτε η ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε οι άδειες των Περιφερειών λες και ζούμε στο ‘50 γιατί φοβόμαστε αυτός τι φρονήματα έχει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.