Λαμία – ΑΕΚ 0-3 : Ξεκίνημα με το δεξί σε λατίν αποχρώσεις! (hls)

Με δύο γκολ του Αραούχο και ένα του Μεξικανού Πινέδα η ΑΕΚ νίκησε στη Λαμία σε ένα ματς που την προβλημάτισε στο πρώτου του ημίωρο αλλά μετά το πρώτο γκολ, την «ανεβάζει» ψυχολογικά στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος

Με σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα καθώς δεν ήταν στην αποστολή – λόγω και έξαρσης των κρουσμάτων covid – οι Σαράνοφ, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τζανδάρης, Γιακουμάκης και Καραμάνος

Ο Γκαραβέλης κάτω από τα γκολπόστ και σε σχήμα 3-5-1-1 οι Γκοράνοφ, Τζανετόπουλος, Σιμόν. Στην μεσαία γραμμή οι Ντε Βιντσέντι, Προβυδάκης, Μπάμπης, Γκέντσογλου, Σλύβκα και πιο μπροστά οι Τσιλούλης και Νούνιες

Ο Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση σε σχήμα 3-1-4-2 με τους Βίντα, Τζαβέλα, Χατζησαφί στην άμυνα. Μπροστά τους ο Πολωνός Σιμάνσκι και σε πιο δημιουργικούς ρόλους οι Τζούμπερ, Άμραμπατ στις πτέρυγες με τους Γιόνσον, Πινέδα στον κάθετο άξονα. Σε ελεύθερο ρόλο ο Πέτρος Μάνταλος πίσω από τον προωθημένο Αραούχο

H Ένωση θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της αλλά φάνηκε κάπως ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κίνηση του Φέστα ο οποίος επέλεξε να πιέσει αρκετά στη μεσαία γραμμή κι αυτό είχε θετικά αποτελέσματα στο πρώτο ημίωρο για την Λαμία!
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντε Βιντσέντι βρέθηκε αμαρκάριστος προ του Στάνκοβιτς αλλά το σούτ του κατάφερε να κοντράρει ο Τζαβέλλας!
Για τα επόμενα 15 -20 λεπτά η κατοχή της μπάλας στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ δεν ξέφευγε από τα όρια της… φλυαρίας και μετά το 25’ οι αντίπαλοί τους βρίσκοντας κάποιους χώρους κενούς θέλησαν να το αξιοποιήσουν και παρ’ ολίγο τα οφέλη να γίνουν σημαντικά!
Στο ημίωρο κι έπειτα από μια φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ ο Σλίβκα δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Σιμάνσκι.
Ο Κουτσιαύτης έσπευσε να τη φάση μέσω VAR και έδειξε το σημείο του πέναλτι!
Από την «άσπρη» βούλα, ο Ντε Βιντσέντι εκτέλεσε δυνατά αλλά όχι τόσο εύστοχα! Η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και χάθηκε κάπου… ψηλά στη νύχτα της Φθιώτιδας!

Το κομβικό 3λεπτο για την εξέλιξη του ματς, ολοκληρώθηκε αμέσως μετά όταν η ΑΕΚ στην πρώτη αξιόλογη κίνησή της στην περιοχή του Γκαραβέλη σκόραρε!
Ήταν το πρώτο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων που μετέτρεψε σε επιθετική προσπάθεια ο Πινέδα γυρίζοντας τη μπάλα στον Αραούχο κι αυτός έκανε το 0-1!
Κάπου εκεί μέτρησε η ποιοτική ανωτερότητα αλλά και η αγωνιστική… διαύγεια στο πλάνο της κάθε ομάδας!
Οι γηπεδούχοι θέλησαν να ανοιχτούν στο χώρο, δίχως να δείχνουν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο λόγω και των συνθηκών!
Η Ένωση βρήκε 2-3 καλές ευκαιρίες ως το φινάλε του πρώτου μέρους που όμως δεν τις αξιοποίησε!
Στην επανάληψη ο Φέστα ανέβασε την ομάδα του ακόμα πιο ψηλά στο χώρο κι αυτό έδωσε στην ΑΕΚ περισσότερες και πιο «καθαρές» φάσεις προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία της!
Στο 65’ ο Αραούχο «έκλεψε» από τον απρόσεκτο Τζανετόπουλο και μπαίνοντας από τα αριστερά σημάδεψε την απέναντι γωνία του Γκαραβέλη… Αυτό ήταν! Το 0-2 «απογειώσε» ακόμα περισσότερα τους «κιτρινόμαυρους» που έγιναν ακόμα πιο απλοί στις κινήσεις τους και σαφώς πιο αποτελεσματικοί καθώς ήρθε στο 73’ κι ένα 3ο γκολ με ωραίο σουτ του Πινέδα από το ύψος της περιοχής!
Στον διαδικαστικό επίλογο των τελευταίων 15-20 λεπτών έχουμε να θυμόμαστε τον ενθουσιασμό της εξέδρας όταν αποχώρησαν οι σκόρερς της ΑΕΚ, Αραούχο και Πινέδα όπως βέβαια και κάποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να μην τα παρατήσουν πριν το τελικό σφύριγμα με αποκορύφωμα το σουτ του Τσούκαλου στο 84’ στο κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.