ΑΕΚ: Οι δανεικοί επιστρέφουν, αλλά θα μείνουν;

Τέσσερα νεαρά παιδιά επιστρέφουν στην ΑΕΚ μετά τους δανεισμούς τους, έχοντας και γεμάτες σεζόν, αλλά και συλλογικές επιτυχίες.

Γιώργος Αθανασιάδης, Χρήστος Αλμπάνης, Φοίβος Μπότος και Θεοδόσης Μαχαίρας επιστρέφουν μετά από έναν χρόνο δανεισμού (ενάμιση για Μπότο) στην ΑΕΚ και περιμένουν να μάθουν αν το κλαμπ τους υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: 2.5 εκατ. ευρώ θα… κάθονται στην εξέδρα

Αν εξαιρέσουμε τον Θεοδόση Μαχαίρα που ήταν ο πιο άτυχος, καθώς με το που πήγε στον Ιωνικό υπέστη ρήξη χιαστών και έτσι έχασε μια ολόκληρη χρονιά, οι υπόλοιποι τρεις έρχονται στην ΑΕΚ και με γεμάτες σεζόν, αλλά και τίτλους στα πόδια τους.

Ο Ματίας Αλμέιδα σίγουρα δεν έχει την ίδια ξεκάθαρη εικόνα με αυτή των παικτών που παρακολούθησε στα παιχνίδια της ΑΕΚ, αλλά σίγουρα γνωρίζει και τα στοιχεία τους, αλλά και τα επιτεύγματά τους.

Από το κράξιμο στην ΑΕΚ, πρωταθλητής Μολδαβίας

Ο Γιώργος Αθανασιάδης όταν ήρθε στην ΑΕΚ από τον Αστέρα Τρίπολης στην αρχή ήταν πίσω από τον Τσιντώτα, ωστόσο στην πορεία οι δυο τους μοιράστηκαν τα παιχνίδια της σεζόν. Η κριτική προς το πρόσωπο του διεθνούς γκολκίπερ ήταν έντονη με αποτέλεσμα να βγει το… συμπέρασμα πως δεν κάνει για την ΑΕΚ και ότι ήταν προτιμότερο να δοθεί δανεικός. Όπως και έγινε, με τον Αθανασιάδη να μετακομίζει στην Σερίφ Τίρασπολ και να βγάζει μάτια με την απόδοσή του. Όχι μόνο ήταν βασικός από την πρώτη μέρα, αλλά βοήθησε την Σέριφ να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ο mvp του διπλού επί της Ρεάλ, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα Μολδαβίας έχοντας καθοριστικό ρόλο. Μένει να δούμε πλέον αν στο δεύτερο πέρασμά του από την ΑΕΚ ο Αθανασιάδης μπορεί να τύχει της εμπιστοσύνης που έλαβε στη Μολδαβία και αποδειχθεί το ίδιο χρήσιμος για την Ένωση.

Αναπληρωματικός στην ΑΕΚ, πρωταθλητής στην Κύπρο

Το ταλέντο του Χρήστου Αλμπάνη δεν αμφισβητείται, ωστόσο πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει να γνωρίζει πως τον πιστεύουν. Στην ΑΕΚ κάτι τέτοιο η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ. Έτσι, ο Έλληνας εξτρέμ παραχωρήθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού, όπου παρά τον τραυματισμό που είχε στα μέσα της σεζόν βοήθησε σημαντικά την κυπριακή ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Αλμπάνης επιστρέφει στην ΑΕΚ έχοντας κάνει 25 συμμετοχές, δηλαδή 1599 λεπτά μέσα στο γήπεδο, πετυχαίνοντας 5 γκολ.

Η Ολλανδία τον εξέλιξε σημαντικά

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος μετακόμισε για 1,5 χρόνο στην Γκο Αχέντ Ιγκλς, στην οποία αγωνίστηκε από όταν ήταν στη Β κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Στο πρώτο εξάμηνο, δεύτερο της σεζόν, είχε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ολλανδικής ομάδας βοηθώντας την να προβιβαστεί στην Eredivisie. Φέτος, αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι προφανές πως στην Ολλανδία ο Μπότος έχει πέρασει, όμως το όνειρό του είναι να αγωνιστεί με την ΑΕΚ. Η Ένωση θα πρέπει να δείξει στον νεαρό χαφ ότι τον εμπιστεύεται και ότι αξίζει να επενδύσει πάνω του, διαφορετικά το πρωτάθλημα Ολλανδίας θα είναι εκεί για να τον περιμένει…

Ο πιο άτυχος δανεισμός

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας είναι αλήθεια πως έφυγε για τον Ιωνικό με… δύο καρδιές, καθώς έβλεπε την εξέλιξη που είχε ο Μπότος και ήθελε μια παρόμοια επιλογή δανεισμού. Η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με τον Ιωνικό υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με τον Πανιώνιο και η σεζόν τελείωσε πρόωρα. Ο Μαχαίρας παρά την ατυχία του δούλεψε σκληρά, κατάφερε να γυρίσει πολύ γρήγορα σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, αλλά η διοίκηση του Ιωνικού στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου ήταν πανέτοιμος τον είχε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Όπως και να ‘χει, ο Μαχαίρας είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει και ποιότητα και ποδοσφαιρικό θράσος και είναι αποφασισμένος να δείξει στον Αλμέιδα πως μπορεί να προσφέρει. Αν δεν τον υπολογίζουν όμως ο δανεισμός, στο εξωτερικό αυτή τη φορά μπορεί να αποδειχθεί… ευεργετικός για την καριέρα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.