Σαν Σήμερα 28 Απριλίου: Το δυστύχημα της Εθνικής Ζάμπιας, η σύλληψη του Μουσολίνι και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Από την τραγική απώλεια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ζάμπιας το 1993, μέχρι τη σύλληψη και εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι, αλλά και η εκλογή του Χριστόδουλου ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος…

Στις 28 Απριλίου, η ιστορία σημειώνει μια σειρά από σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί κατά καιρούς. Από την τραγική απώλεια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ζάμπιας το 1993, όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη κοντά στο Λιμπερβίλ της Γκαμπόν, μέχρι τη σύλληψη και εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι από Ιταλούς αντιφασίστες το 1945. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός της εκλογής του Χριστόδουλου ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος το 1998, ένας ηγέτης που άφησε το στίγμα του στην ιστορία της Εκκλησίας.

Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

Στις 28 Απριλίου 1993, ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα στην ιστορία του ποδοσφαίρου συνέβη όταν ένα αεροσκάφος που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπιας στο Ντακάρ της Σενεγάλης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, εξερράγη στον αέρα κοντά στο Λιμπρεβίλ της Γκαμπόν. Όλοι οι 30 επιβάτες της πτήσης, που περιλάμβαναν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και πλήρωμα, έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα.  Αυτό το συμβάν έφερε βαθιά θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου και άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του αθλήματος.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Στις 28 Απριλίου του 1998, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έγραψε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της, εκλέγοντας τον Σεβασμιότατο Δημητριάδος Χριστόδουλο ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Γεννημένος ως Χρήστος Παρασκευαΐδης, ο Χριστόδουλος ήταν γνωστός για την έντονη πνευματική του παρουσία και την αφοσίωσή του στην ορθόδοξη πίστη. Η ηγεσία του χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια να προσεγγίσει την εκκλησία προς τους νέους και να ανανεώσει τον θρησκευτικό διάλογο στη σύγχρονη εποχή. Η εκλογή του σηματοδότησε μια περίοδο αναζωογόνησης και ανανέωσης για την Εκκλησία της Ελλάδος, με τον Χριστόδουλο να αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία της.

Η σύλληψη και ο θάνατος του Μουσολίνι και της ερωμένης του

Στις 28 Απριλίου 1945, σημαδεύτηκε ένα από τα πιο κρίσιμα γεγονότα στην ιστορία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο δικτάτορας της Ιταλίας, και η ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελβετία. Μέλη του Ιταλικού Κινήματος Αντίστασης τους ανακάλυψαν και τους εκτέλεσαν χωρίς δίκη. Αυτό το γεγονός σηματοδότησε το τέλος της φασιστικής κυριαρχίας στην Ιταλία και έδωσε το έναυσμα για μια νέα εποχή στην ιταλική ιστορία, με την ελπίδα για ανοικοδόμηση και δημοκρατία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.