ΑΕΚ: Ποιος είναι ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι;

Η ΑΕΚ επενδύει στη θέση του τεχνικού διευθυντή με την πρόσληψη του Κουχάρσκι, ο οποίος έχει ένα γεμάτο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση.

Η αποχώρηση του Γιάννη Παπαδημητρίου και ο “υποβιβασμός” του Παναγιώτη Κονέ έφεραν στην ΑΕΚ τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, ο οποίος στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει και τίτλους, έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές και πωλήσεις, ενώ έχει συνυπάρξει και με τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάθε κουβέντα που αφορά σε νέα πρόσωπα πάντα θα πρέπει να έχει την σημαντική υποσημείωση πως άπαντες κρίνονται από το αποτέλεσμα. Έτσι, και ο Κουχάρσκι θα κριθεί από την πορεία της ΑΕΚ και φυσικά από τα όσα συνεισφέρουν στο κλαμπ οι επιλογές του.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης παρά το νεαρό της ηλικίας του, 41ος ετών είναι άλλωστε, έχει προλάβει να “χτίσει” αρκετά γύρω από το όνομά του.

Νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και επίσημα ο Ράντεκ Κουχάρσκι. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τρία πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια

Η πρώτη του σημαντική δουλειά ως τεχνικός διευθυντής στην Πολωνία ήταν στη Λέγκια Βαρσοβίας, όπου το 2017 ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντή για να κατακτήσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα, ενώ το 2019 η ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά τη φετινή χρονιά όταν και έφυγε στη μέση της σεζόν πληρώνοντας τα άσχημα αποτελέσματα (τερμάτισε 10η η Λέγκια), αλλά και το γεγονός ότι σημαντικές μεταγραφές που έγιναν μετά από υπόδειξή του δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Ο κόσμος ζητούσε “κεφάλια”, όπως αυτός της ΑΕΚ φέτος, και ο πρόεδρος της Λέγκια που θεωρήθηκε ως ο βασικός υπαίτιος για την πορεία προχώρησε στην απομάκρυνσή του.

Η συνεργασία του με τον Μουρίνιο

Πριν αναλάβει αθλητικός διευθυντής στην Λέγκια ο Κουχάρσκι ήταν ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του κλαμπ και τον Ιανουάριο του 2017 έφτασε στα χέρια του πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκειμένου να αναλάβει ρόλο στο σκάουτινγκ της αγγλικής ομάδας. Μάλιστα, ο αγγλικός Τύπος είχε αναφέρει πως ο Κουχάρσκι αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος τον είχε χρίσει υπεύθυνο για την ανεύρεση ταλέντων στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Στη Μάντσεστερ έμεινε ένα εξάμηνο καθώς το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ήρθε η πρόταση της Λέγκια για να αναλάβει αθλητικός διευθυντής.

“Όπλο” του οι πωλήσεις παικτών!

Όπως αναφέρουν οι Πολωνοί, αλλά και οι αριθμοί επί των ημερών του στη Λέγκια, ο Κουχάρσκι είναι ιδιαίτερα δυνατός “παίκτης” στην πώληση ποδοσφαιριστών, ενώ έχει καλές διασυνδέσεις με μάνατζερ σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Μάλιστα, το 2017 είχε παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τον Οτζίτζα Οφόρε για 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2019 στα ταμεία της Λέγκια μπήκαν σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Η Μονακό έδωσε 7 εκατ. ευρώ για τον Ράντοσλαβ Μαγέτσκι, η Ντιναμό Μόσχας 5,5 για τον Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, οι Πόρτλαντ Τίμπερς 3,5 εκατ. για τον Γιάροσλαβ Νιεζγκόντα, η Αλ Ουάντα 1,8 εκατ. για τον Καρλίτος (νυν ΠΑΟ) και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1,6 εκατ. για τον Σάντρο Κουλένοβιτς.

Αυτές είναι κάποιες από τις πωλήσεις που έγιναν επί των ημερών του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι στην Λέγκια Βαρσοβίας. Ο 41χρονος Πολωνός στην ΑΕΚ θα κληθεί να βρει λύση σε πολλές περιπτώσεις με παίκτες που και μεγάλα συμβόλαια διαθέτουν, αλλά και δεν υπολογίζονται για την ομάδα της νέας εποχής. Φυσικά, θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο και στην ενίσχυση του κλαμπ προκειμένου να αποφευχθεί ανάλογη αποτυχημένη σεζόν. Έτσι, όπως είπαμε και στην αρχή της κουβέντας, όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Αυτά άλλωστε τον έδιωξαν και από τη Λέγκια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.