Αστέρας Τρ. – Απόλλων Σμ. 2-2: Αδιάφοροι και ωραίοι! (vids)

Οι δύο ομάδες ήταν αδοάφορες, αλλά έπαιξαν απελευθερωμένα για το τελικό 2-2. Αποβλήθηκε στην εκπνοή ο σκόρερ Ιγκλέσιας.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους και τον κατάληψη της τελευταίας θέσης στη Super League, ενώ ο Αστέρας εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει εξασφαλίσει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Σκόρερ οι Μπαράλες (49′), Τσιλούλης (69′), Ιγκλέσιας (73′) και Ντάουντα (90+1′). Ο Ματίας Ιγκλέσιας πέρασε στο ματς στο 61′ και πρόλαβε να σκοράρει, αλλά και ν’ αποβληθεί (90+6′).

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω απ’ τα δοκάρια, στην άμυνα βρέθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καρμόνα, Ατιένζα, Αντζουλάς και Άλβαρεζ. Ως αμυντικά χαφ έδρασαν οι Μουνάφο και Κανελλόπουλος, μπροστά τους ξεκίνησε ο Μιχόπουλος, στις πτέρυγες επιχείρησαν οι Σίτο και Ριέρα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Μπαράλες.

Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε διάταξη 4-4-2 με τον Κώτσαρη κάτω απ’ τα δοκάρια. Στην αμυντική γραμμή βρέθηκαν οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντομίνγκες και Βιτλής. Την τετράδα των χαφ σχημάτισαν οι Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν και Μαρτίνες. Ντάουντα και Ιωαννίδης ήταν οι δύο φορ.

Ο Απόλλων ξεκίνησε δυναμικά το ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάουντα. Ο Νιγηριανός φορ βρέθηκε απέναντι απ’ τον Παπαδόπουλο, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός στόχου. Στο 12′ ο Απόλλων έψαξε ξανά το γκολ με τον Ντάουντα αυτή τη φορά να μοιράζει για τον Φατιόν, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξανά άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 38΄και πάλι απ’ τους φιλοξενούμενους. Ο Σλίβκα με καλό σουτ δοκίμασε τον Παπαδόπουλο, ωστόσο ο Έλληνες τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα. Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με ένα καλό μακρινό σουτ του Ριέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Μπαράλες με κεφαλιά έγραψε το 1-0 στο 49′. Ο Άλβαρες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και με κεφαλιά σκόραρε για τον Αστέρα! Αυτό ήταν το έκτο γκολ του 35χρονου στράικερ στη φετινή σεζόν.

Η απάντηση του Απόλλωνα δεν ήταν άμεση, αλλά ήταν εντυπωσιακή. Ο Τσιλούλης έγραψε το 1-1 στο 69′ με απευθείας βολέ. Ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα μέσου σε 25 φετινά ματς.

Το παιχνίδι κύλησε με δύο καλές στιγμές απ’ τον Κραγιόπουλο στο 62′ και τον Ντάουντα στο 72′, όμως ο Ιγκλέσιας ήταν αυτός που άλλαξε το σκορ στο 73′. Ο 37χρονος μέσος εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Σίτο να πιάσει κεφαλιά και με απευθείας ευθύβολο σουτ έβαλε τον Αστέρα μπροστά στο σκορ με 2-1! Ήταν το πρώτο γκολ του Ιγκλέσιας μετά τον Ιανουάριο του 2020 και ένα παιχνίδι απέναντι στη Λαμία.

Το ματς είχε ακόμα… ψωμί, καθώς ο Αλμιόλα Ντάουντα σκόραρε στο 90ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ασυννεονησία της άμυνας του Αστέρα. Ήταν το τρίτο γκολ του Νιγηριανού στη διαδικασία των playouts.

Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ματίας Ιγκλέσιας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ντάουντα, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του ματς. Ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και δεύτερη συνολικά στην καριέρα του στην Ελλάδα μετά από μία που είχε δει σαν παίκτης της ΑΕΛ στις 10 Μαρτίου 2010 σ’ ενα ματς με τον Πανσερραϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.