Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Νίκη “ανάσα”(vids)

Τρίποντο "ανάσα" για τον Άρη που επικράτησε 2-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση από την αρχή ως το τέλος, ο Άρης νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Με πέναλτι τα δύο γκολ των “κιτρινόμαυρων” (3΄ Ματίγια- 18΄Καμαρά), ενώ οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από την διαιτησία του Τζήλου, κυρίως για τις δύο επίμαχες φάσεις όπου κρίθηκε η αναμέτρηση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη για το 2022, ενώ τα δύο τέρματα που πέτυχε (και πάλι με πέναλτι) ήταν επίσης τα πρώτα της νέας χρονιά. Για μία ακόμη φορά φάνηκε το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης που δυσκολεύεται να βρει δίχτυα σε οργανωμένες επιθέσεις. Για τον Παναιτωλικό αντίθετα που έχει πολύ καλή πορεία, αυτή ήταν η πρώτη του ήττα μετά από τρία σερί νικηφόρα αποτελέσματα. Η ομάδα του Αναστασίου είχε καλή παρουσία, έκανε τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, αλλά η καλοστημένη άμυνα της αντίπαλης ομάδας δεν της επέτρεψε να φτάσει στον στόχο της.


Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Παναιτωλικός

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Αποστολάκη (δεξιά), Μαλή – Βργκοτς στο κέντρο της άμυνας, Χουχούμη (αριστερά), από δεξιά προς τα αριστερά στο κέντρο τους Φλόρες, Αντούνες, τους Ντουάρτε, Μπαρμπόσα στον άξονα τον Μεντόσα πίσω από τον Καρέλη που ήταν μοναδικός προωθημένος

Άρης
Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Ματέο Γκαρσία, ενώ δεν είχε στη διάθεση του, τους Μπερτόγλιο και Τζέγκο

Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σούντγκρεν (δεξιά), Γκάνεα (αριστερά), Μπαμπετς και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, Ματίγια και Σάσα σε ρόλο ανασταλτικών χαφ και ο Εντιαγέ μπροστά τους. Ο Γκάμα αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Μαντσίνι δεξιά και ο Καμαρά σε ρόλο επιθετικού

Το πρώτο ημίχρονο
Από νωρίς είχε ένταση ο αγώνας και στο 3΄ ο Φλόρες έριξε εντός περιοχής τον Εντιαγέ στην μεταξύ τους κόντρα. Ο Τζήλος δείχνει το σημείο του πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Ματίγια (0-1).

Στο 10΄ από την εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόζα, ο Καρέλης σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο βοηθός δίνει οφσάιντ

Στο 18΄ οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν νέο πέναλτι, αυτή τη φορά από την προσπάθεια του Μαντσίνι που έχει “τσιμπήσει” την μπάλα, ο Μελίσσας προσπαθεί να μπλοκάρει πέφτοντας στα πόδια του Αργεντίνου και ο διαιτητής δίνει πέναλτι (αφού πρώτα συμβουλεύεται το VAR).
Από την εύστοχη εκτέλεση του Καμαρά, ο Άρης παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2).

Στο 24΄ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό με τον Καρέλη που σουτάρει μέσα από την περιοχή, ο Σιαμπάνης όμως διώχνει σε κόρνερ

Στο 36΄ από την σέντρα του Χουχούμη και την ενέργεια του Καρέλη που είναι υπό την επιτήρηση του Μπράμπετς, η μπάλα φεύγει επάνω από τα δοκάρια του Σιαμπάνη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα

Στο 39΄ από την εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει στον Εντιαγέ που διώχνει. Νέες διαμαρτυρίες για την ομάδα του Αγρινίου για χέρι, αλλά και πάλι ο διαιτητής δίχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκάμα σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα

Το β΄ ημίχρονο
Λίγο πριν την έναρξη της επανάληψης υπήρξε νέα ένταση με συνέπεια να δει την κίτρινη κάρτα ο Αναστασιάδης και την κόκκινη ο Μάκης Μπελεβώνης (τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού).

Ο Παναιτωλικός με καλή λειτουργία στην μεσαία γραμμή κυρίως με τους Μεντόζα, Φλόρες και Μπαρμπόσα έχει τον έλεγχο αλλά στα μετόπισθεν οι “κιτρινόμαυροι” και έχοντας βοήθειεα από τους μέσους (κυρίως από τον Μαντσίνι αλλά και τον ΅Εντιαγέ) δεν επιτρέπουν την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων. Παρ΄ όλα αυτά έλλειψαν σε αυτό το χρονικό διάστημα οι μεγάλες στιγμές.

Στο 47΄ από ωραία διαγώνιο σουτ του Μεντόζα ο Σιαμπάνης θα πέσει σωστά στην (αριστερή του) γωνία και θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 60΄ από μακρινό πολύ καλό σουτ του Μεντόζα, η μπάλα θα καταλήξει το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε για τους νικητές ο Ματίγια που θύμισε τον παλιό, καλό του εαυτό, όπως επίσης και οι Σιαμπάνης, Σάσα, Γκάμα, ενώ οι Φλόρες, Μεντόζα και Μπαρμπόζα ξεχώρισαν από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μάλης, Βργκοτς (61΄ Μάρτσενσον), Αντούνες, Φλόρες (84΄ Μπελεβώνης), Μεντόσα, Ντουάρτε (61΄ Μόρσεϊ),Μπαρμπόσα (84΄ Τσιγγάρας), Καρέλης (61΄ Βέργος)

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (84΄ Σάκιτς), Μαντσίνι (61΄ Ιτούρμπε), Εντιαγέ (84΄ Μάνος), Γκάμα (61΄ Γκαρσία), Καμαρά (90΄ Λόπες)

Διατητής: Τζήλος
Βοηθοί: Νικολακάκης, Κολλιάκος
4ος: Κουκούλας
VAR: Ζαμπάλας
Α VAR: Σπυρόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.