Τασουλής: «Θα τα αντάλλαζα όλα για μία μέρα με τον πατέρα μου»

Η αφήγηση του Χρήστου Τασουλή για τη ζωή του και την πορεία του στο ποδόσφαιρο.

Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στο podcast των Αρκάδων για το πώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, την επιρροή των γονέων του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τους ανθρώπους που το βοήθησαν.

Ο 30χρονος αμυντικός συγκλονίζει λέγοντας ότι θα έδινε όσα έχει πάρει από το άθλημα για να ζήσει ξανά μία μέρα με τον πατέρα του. 

«Ο πατέρας μου είναι αυτός που με έμαθε να παίζω ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί η μητέρα μου με πίεζε να διαβάζω, ήταν κάτι που δεν μου άρεσε να κάνω. Αυτό όμως με βοήθησε στο μέλλον, είμαι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και μπορώ μετά το ποδόσφαιρο να χρησιμοποιήσω το πτυχίο μου και να εργαστώ ως γυμναστής αν θέλω.

Για μένα το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο από ένα άθλημα, μου άρεσε πάντα να βγαίνω στη γειτονιά μου και να παίζω μπάλα. Μεγάλα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη. Τα απογεύματα κυρίως έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου στην πλατεία της γειτονιάς. Εκεί μπορώ να πω ότι έμαθα πάρα πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο και το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι στη ζωή μου. Στη γειτονιά πάντα μαθαίνεις όσα δεν θα σου διδάξει μια ακαδημία.

Μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή, μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις μεγαλύτερους αντιπάλους, μαθαίνεις να επιβιώνεις σε βρώμικο παιχνίδι, μαθαίνεις να γυρνάς με ματωμένα γόνατα και κλαίγοντας στο σπίτι σου, μαθαίνεις να διεκδικείς το γήπεδο που θα παίξεις γιατί οι μεγαλύτεροι είναι αυτοί που σε διώχνουν για να παίξουν αυτοί.

Εμένα το ποδόσφαιρο με έμαθε πάρα πολλά. Είναι η ζωή μου, μ’ έμαθε να επιβιώνεις στην αδικία, μία αδικία που αντιμετωπίζεις σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου. Κάποια απ’ αυτά είναι υλικά. Βέβαια, θα αντάλλαζα όλες τις χαρές κι ό,τι χρήματα έχω πάρει από το άθλημα αυτό για να έχω μία μέρα ξανά πίσω τον πατέρα μου και να την περάσω μαζί του.

Από μικρός κόλλησα το μικρόβιο του ποδοσφαίρου από τον πατέρα μου, η μητέρα μου με πίεζε περισσότερο για να διαβάζω. Μπορώ να τους ευχαριστήσω πλέον και τους δύο», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ακούστε το επεισόδιο:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας