Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Κατέβασε τα “τανκ” στο Αγρίνιο! (vids)

Με γκολ των "τανκ" Τικίνιο και Ελ Αραμπί, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-2 του Παναιτωλικού. Σκόρερ των γηπεδούχων ο Βέργος!

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Αγρίνιο επικρατώντας 1-2 του Παναιτωλικού για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο στο 13′, ισοφάρισε ο Βέργος στο 19′. Τη λύση για τους πρωταθλητές έδωσε ο Ελ Αραμπί στο 70′ με εύστοχη εκτέλεση από τη λευκή βούλα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Παπασταθόπουλος και Μπα επιλέχθηκαν για το κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ο Εμβιλά και ο Μαντί Καμαρά βρέθηκαν στην ενδεκάδα με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίζει και πάλι μπροστά τους. Μασούρας και Λόπες έπαιξαν στα δύο άκρα της επίθεσης με τον Τικίνιο να είναι στην κορυφή.

Από πλευράς Παναιτωλικού, o Μελίσσας ήταν κάτω από τα δοκάρια με πεντάδα στην άμυνα τους Αντούνιες, Κορνέλιους, Μαλή, Μπακαδήμα και Λούι. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ντουάρτε αριστερά και Μόρσεϊ δεξιά, ενώ εσωτερικοί χαφ θα είναι οι Φλόρες και Τσιγγάρας. Στην κορυφή επιχείρησε ο πρώην “ερυθρόλευκος” Νίκος Βέργος.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ… ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και στο πρώτο δεκάλεπτο ξεχώρισαν δύο άστοχα σουτ από Φλόρες και Μασούρα. Οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τις χτυπητές αδυναμίες των αντιπάλων και έφτασαν σχετικά εύκολα στο γκολ. 

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν ν’ ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους σημαντική στιγμή. Ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ στο 13′ από αριστερά και ο Τικίνιο πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους για να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού. Για τον Τικίνιο ήταν το πέμπτο γκολ στη σεζόν. 

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση. Ο Νίκος Βέργος εκμεταλλεύτηκε ένα γέμισμα του Ντουάρτε και αφού ξέφυγε από τον Μπα, ντρίμπλαρε τον Παπασταθόπουλο και πλάσαρε για το 1-1 τον Βατσλίκ. Για τον 25χρονο φορ ήταν το πέμπτο γκολ στη σεζόν και μάλιστα τρίτο συνεχόμενο μετά από εκείνα με τον Άρη για το πρωτάθλημα και την Παναχαϊκή για το κύπελλο.

ΤΟ ΕΨΑΞΕ Ο ΛΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ…

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στους γηπεδούχους οι οποίοι αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση. Ο Ρόνι Λόπες προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά δεν τα κατάφερε στη φάση του 23′, όταν έσκαψε από τον άξονα για τον Τικίνιο. Ο Μελίσσας διάβασε και καθάρισε τη φάση. 

Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Φλόρες αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του Φωτιά για μαρκάρισμα στον Εμβιλά

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησε δυναμικά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει καποια αξιόλογη ευκαιρία. Ο Πέδρο Μαρτίνς στο 54΄ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή! Βαλμπουενά, Ανδρούτσος και Ελ Αραμπί στο ματς, αποχώρησαν οι Λόπες, Λαλά και Μαντί Καμαρά. Με 4-4-2 συνέχισε ο Ολυμπιακός, έχοντας τους Αγκιμπού και Εμβιλά εσωτερικούς χαφ και τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα άκρα. Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης!

Οι νεοεισελθόντες παρέθεσαν τα πρώτα δείγματα γραφής στο 54′. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα!

Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά στα επόμενα λεπτά και είχε μια καλή στιγμή στο 61′. Ο Εμβιλά έβγαλε εξαίσια σέντρα από δεξιά στο αριστερό δοκάρι και ο Μασούρας έπιασε δυνατή κεφαλιά, σε κόρνερ έδιωξε ο Μελίσσας.

“ΝΤΕΡΜΠΙ” ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ – ΤΙΚΙΝΙΟ

Στο 65′ ο Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι όταν πρόλαβε ελαφρώς την έξοδο του Μελίσσα. Ο Φωτιάς αφού εξέτασε τη φάση στο VAR, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 2-1! Ήταν το γκολ νο6 του Μαροκινού στη σεζόν! 

Στο 76′ ο Αναστασίου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Ο Μόρσεϊ αποχώρησε και στη θέση του πέρασε ο Αποστολάκης. Αντίστοιχη κίνηση έγινε και από τον Μαρτίνς, “δένοντας” το κέντρο με τον Κούντε στη θέση του Τικίνιο. Για τα τελευταία λεπτά ο Αναστασίου προτίμησε τον Καρέλη στη θέση του μαχητικού Μπακαδήμα.  

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και να πιέζει τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες παραχώρησαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, χωρίς να μπορούν να βγάλουν έξτρα δυνάμεις για να ελέγξουν τον ρυθμό.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Φλόρες (45′), Μελίσσας (68′), Κορνέλιους (90+4), Ντουάρτε (90+8)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς) 4-3-3: Βατσλίκ – Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (54′ Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά (97′ Σισέ) – Μασούρας, Λόπες (54′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (83′ Κούντε) 

Παναιτωλικός (Αναστασίου) 5-4-1: Μελίσσας – Αντούνιες, Κορνέλιους, Μαλής, Μπακαδήμας (85′ Καρέλης), Λούι – Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης) – Βέργος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.