Άρης – Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε σεφτέ με Καμαρά (hls)

Με σκόρερ τον Καμαρά στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής

Ένα γρήγορο γκολ του Καμαρά μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, έκρινε το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής υπέρ των “κιτιρνόμαυρων” (1-0).

Οι δύο ομάδες έψαχναν αντίδραση μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα σε Γιάννινα (ο Παναθηναϊκός) και Νίκαια (ο Άρης), αλλά η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε την ουσία. Πέτυχε το γρήγορο γκολ, περιόρισε τα ατού των αντιπάλων του οι οποίοι στηρίχθηκαν κυρίως στις επιθετικές προσπάθειες του Ιωαννίδη ο οποίος έδωσε μάχες, αλλά από την μια η αατυχία και από την άλλη η πολύ καλή εμφάνιση του Κουέστα, ήταν οι δύο κύριες αιτίες που του στέρησαν ένα γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα.

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

Πολλές αλλαγές για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.
Οι γηπεδούχοι με διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Γκάνεα.
Στα δεξιά αγωνίστηκε ο Σουηδός Σούντγκρεν και σε ρόλο στόπερ οι Φαμπιάνο – Μπράμπετς.
Μετά από καιρό επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα και ο Τζέγκο (αντί του Εντιαγέ), μαζί με τον Σάσα. Ο Μπερτόλιο σε ρόλο επιτελικού, ο Γκάμα αριστερά στην μεσαία γραμμή, ο Μαντσίνι δεξιά και προωθημένος ο Καμαρά.

Με πέντε αλλαγές, συγκριτικά με το ματς στα Γιάννινα, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Ο Σέρβος προπονητής άφησε στον πάγκο τους Καρλίτος, Αϊτόρ, Λούντγκβιστ, Μαουρίσιο και Σάρλια, φρεσκάροντας σημαντικά την ενδεκάδα του.

Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης είναι… μονιμος, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κώτσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και δίπλα στον Βέλεθ επέστρεψε ο Πούγγουρας.
Αμυντικά χαφ ο Πέρεθ με τον Αλεξανδρόπουλο, στα άκρα κινήθηκαν οι Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ και πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη αγωνίστηκε ο Βιγιαφάνες.

Το α΄ ημίχρονο

Στη γενική εικόνα του πρώτου 45λεπτου, ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Άρης είχε την ουσία.
Στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ (στο 10΄), οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν με τον Καμαρά (προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Μαντσίνι).
Αντίθετα για τον παναθηναϊκό η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 22΄, αλλά προ του Ιωαννίδη (στη σέντρα του Χατζηγιβάννη) ο Μπράμπετς άπλωσε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό δύο λεπτά αργότερα. Εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Ιωαννίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους έπιασε πολύ καλή κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα άπλωσε τα χέρια του και έδιωξε σε κόρνερ

Το Β΄ ημίχρονο

Η πρώτη κίνηση του Άκη Μάντζιου στην επανάληψη ήταν να ρίξει στον αγώνα τον Εντιαγέ, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπερτόγλιο. Σε θέση επιτελικού μέσου αγωνίστηκε ο Εντιαγέ, μια θέση που την γνωρίζει αρκετά καλά, αν και στον Άρη ήταν η πρώτη φορά που τον είδαμε μακριά από τον Σάσα. Παρ΄ όλα αυτά τα πήγε εξαιρετικά, καθώς βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Οι “κίτρινοι” πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων,
και στο 49΄ είχαν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, αλλά από το πολύ όμορφο μακρινό σουτ του Μαντσίνι, η μπάλα φεύγει (πολύ κοντά) από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη και κατέληξε άουτ
Στο 59΄ μεγάλη φάση του Άρη. Από την εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, ο Εντιαγέ προσπαθεί για την κεφαλιά αλλά υπό την πίεση του εξερχόμενου Διούδη η μπάλα καταλήγει άουτ.

Στο 65΄ νέα πολύ όμορφη επιθετική προσπάθεια του Άρη με τον Καμαρά να βρίκσει τον Εντιαγέ, αλλά ο τελευταίος (είχε επιλογή τον Μαντσίνι στα δεξιά του) σούταρε επάνω στην αγκαλιά το Διούδη.

Στο 76΄ η πρώτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού να απειλήσει στην επανάληψη. Από την εκτέλεση κόρνερ του Βιτάλ και κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο Κουέστα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 83΄ από την ωραία ενέργεια του Βιτάλ, ο Ιωαννίδης μέσα από την μεγάλη περιοχή δεν μπορεί να σουτάρει, καθώς την τελευταία στιγμή διώχνει ο Εντιαγέ.

Ο Καμαρά, ο Μαντσίνι, ο Τζέγκο, ο Εντιαγέ και οι επανεμφανιζόμενοι Κουέστα – Γκάνεα, ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Σχεδόν αλάθανστος ο Σούντγκρεν. Μακράν καλύτερος του ΠαναθηναΪκού ο Ιωαννίδης, ενώ βοήθησαν, οι Βιτάλ και Βιγιαφάνες

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Τζέγκο, Σάσα (1΄ Ματίγια), Μπερτόλιο (46΄ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (81΄ Ιτούρμπε), Γκάμα (71΄ Γκαρσία) Καμαρά

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87΄ Λούγκβιστ), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (61΄ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (71΄ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61΄ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (87΄ Μακέντα)

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΑVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.