Δρακωτός για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Οικονομικό έλεγχο για να αποκτήσουμε την ομάδα»

Ανοικτή επιστολή από τον Μάρκο Δρακωτό για την εξαγορά του Τριφυλλιού.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα ζητήσει ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως επικεφαλής ενός γκρουπ επενδυτών από την Αμερική, προκειμένου να αποκτήσουν αυτός και οι συνεργάτες τους Πράσινους.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή του θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση εφόσον ο ιδιοκτήτης της ομάδας κ. Γιάννης Αλαφούζος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τις μετοχές του.

Αναλυτικά η επιστολή του Μάρκου Δρακωτού:

«Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος….», αυτός είναι ο Panathinaikos, ο μεγαλύτερος και ενδοξότερος σύλλογος της Ελλάδας, με πάνω από 1500 τίτλους από την ίδρυσή του. Είναι το Γουέμπλεϊ, ο διηπειρωτικός τελικός, οι μεγαλειώδεις πορείες στην Ευρώπη, το 4-0 εναντίον του Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 1986, τα έξι ευρωπαϊκά στο μπάσκετ, το γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ, η τάπα του Βράνκοβιτς στο Παρίσι, η αγκαλιά του Διαμαντίδη με τον Ομπράντοβιτς στην Βαρκελώνη, τα εκατομμύρια των φίλων του ανά την υφήλιο, καθώς και άλλα πολλά, τα οποία δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα γραπτό μήνυμα.

Τα τελευταία χρόνια το ποδοσφαιρικό τμήμα περνάει μία βαθιά κρίση. Ο σύλλογος βρέθηκε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό και παρέμεινε στην κατηγορία λόγω αλλαγής του κανονισμού περί αδειοδότησης, ενώ αποκλείστηκε για τρία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οφειλών. Φέτος συμπληρώθηκαν δυστυχώς έντεκα χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος και την συμμετοχή του συλλόγου στους ομίλους του Champions League, καθώς και επτά έτη από την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα έπρεπε να παλέψει σκληρά προκειμένου να διασφαλίσει μια θέση στην… τετράδα! Καταστάσεις οι οποίες πριν κάποια χρόνια θα ήταν πραγματικά αδιανόητες για τον σύλλογό μας.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται ουδεμία προοπτική για αγωνιστική ανάκαμψη στο προσεχές μέλλον. Η παρατεταμένη αυτή κρίση έχει πλέον εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση, μικραίνοντας τον σύλλογο μέρα με την μέρα, στερώντας του όχι μόνον την δυνατότητα να διεκδικεί τίτλους, αλλά και να προσελκύει νέους φιλάθλους και υποστηρικτές. Οι σημερινές συνθήκες ουδόλως αντανακλούν το όραμα που είχε ο σπουδαίος Γιώργος Καλαφάτης όταν ίδρυσε τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

Η αδράνεια, η ατολμία και η μοιρολατρική αποδοχή της υφιστάμενης κατάσταση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα μας στην πλήρη ανυποληψία. Όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτού του ιστορικού συλλόγου, οφείλουν να συσπειρωθούν και να αναλάβουν δράση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ανάκαμψής του. Για τις μοναδικές ξεχωριστές στιγμές που μας έχει χαρίσει, τις χαρές, τις συγκινήσεις, τα ταξίδια, την ιστορία και την κληρονομιά που φέρει στις πλάτες του. Για όλα αυτά, αποφασίσαμε να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, γιατί θέλουμε να είμαστε πιστοί στις αρχές και αξίες με τις οποίες γαλουχηθήκαμε ως Παναθηναϊκοί, γιατί θέλουμε να ανταποδώσουμε όσα μας έχει χαρίσει και να τον κάνουμε ξανά μεγάλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλές ακόμα γενεές υπερήφανων Παναθηναϊκών.

Από πλευράς μας, θέλουμε να είμαστε απολύτως σαφείς προς όλες τις κατευθύνσεις: σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να καταστεί παράλληλα εκ νέου ανταγωνιστικός στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει από αγνή και ανιδιοτελή αγάπη για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και την επιθυμία να επανέλθει σταδιακά στην κορυφή. Την πρωτοβουλία στηρίζουν μια ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν την θέληση και την οικονομική επιφάνεια ώστε να επενδύσουν στην ομάδα. Πριν από λίγους μήνες ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος έγινε αποδέκτης μίας άκρως δελεαστικής και δίκαιης αρχικής πρότασης, η οποία δύναται να αποτελέσει την βάση για περαιτέρω συζήτηση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο ίδιος προτίθεται πραγματικά να μεταβιβάσει τις μετοχές του, αποστέλλοντας σε πρώτη φάση τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας.

Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σεβόμενοι όλοι την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο του, γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, προτιθέμεθα, αφού πρώτα συλλέξουμε τις πληροφορίες για την κατάσταση της ομάδας, να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο στάδιο, στην άμεση ανάθεση σε ξένη εταιρεία ελεγκτών, εγνωσμένου κύρους, για διενέργεια πλήρους ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, προκειμένου, εν συνεχεία, να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση.

Ζητάμε από σύσσωμο τον κόσμο του Παναθηναϊκού να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία. Όλοι έχουμε κουραστεί από την σημερινή κατάσταση. Η αρχική λύπη έγινε θυμός και αγανάκτηση και στο τέλος κατέληξε σε αδιαφορία. Οι Κυριακές μας δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον. Δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που δεν παρακολουθούν σήμερα τους αγώνες της ομάδας, διότι δεν έχουν κάτι να περιμένουν, να αγωνιούν, να προσδοκούν. Δεν πρέπει, ωστόσο, να συμβιβαστούμε με αυτό. Οφείλουμε να δώσουμε σε όλους τους Παναθηναϊκούς τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους την Παναθηναϊκή υπερηφάνεια, όχι μόνο μέσω των ιστορικών αναδρομών αλλά και μέσω σύγχρονων επιτυχιών, για να γεμίσουν και πάλι τα σχολεία και οι γειτονιές, σε όλη την Ελλάδα, με πράσινες φανέλες παντού. Ο σύλλογος έχει τεράστια δυναμική και μπορεί πολλά περισσότερα.

Φίλοι του Παναθηναϊκού. Θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμάς να αναλάβουμε την διοίκηση του Παναθηναϊκού και εργαζόμενοι σκληρά να προσφέρουμε στην ομάδα την αγάπη, τον σεβασμό και το μεράκι που απαιτείται, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή. Τόσα χρόνια σας έλεγαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Τώρα πλέον ξέρετε ότι αυτό δεν ισχύει. Εναλλακτική λύση και μάλιστα αξιόπιστη υπάρχει. Είμαστε εδώ. Μάρκος Λ. Δρακωτός».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.