Το μεγάλο «στοίχημα» του Καβαλιέρε…

Η Μόντσα παρότι διανύει το 108o έτος της δεν έχει παίξει ποτέ στην Serie A. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την ανέλαβε το 2017 και ανεβαίνοντας κάθε χρόνο μια κατηγορία πλέον ελπίζει να την φέρει απέναντι στη Μίλαν την επόμενη σεζόν!

Ένα από τα πιο «περίεργα» ματς, φιλικό έστω, έγινε χθες βράδυ στο Τζιουσέπε Μεάτσα όπου η φιλόδοξη, φέτος, Μίλαν αντιμετώπισε την Μόντσα. Τις δύο ομάδες «συνδέει» ένας τεράστιος, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας τουλάχιστον, παράγοντας και «συγγραφέας» μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ιστορίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε», όπως τον αποκαλούν άνθρωποι της πολιτικής, των media, των τεχνών και σε πολλοί άλλοι αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να κλείσει ένα κολοσσιαίο  κεφάλαιο της πολυσυζητημένης αλλά και σε πολλές εκφάνσεις της ζωής του, επιτυχημένης – για τον ίματζ του ιδίου τουλάχιστον – πορείας του στην Ιταλική κοινωνία.
Η οριστική αποχώρησή του από τη Μίλαν – καθώς υπήρξαν δύο περίοδοι όπου ο ίδιος είχε αφήσει τα πάντα στα «δεξί του χέρι» Αντριάνο Γκαλιάνι –  με την οποία ο ίδιος από το 1986 όταν ανέλαβε τα ηνία της, αναλαμβάνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (80%), έφερε μια νέα εποχή με πολλές καταιγίδες πάνω από τον ουρανό της Λομβαρδίας!
Στα 31 χρόνια της παρουσίας του στους «Ροσονέρι», κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο κύπελλα και τα πέντε από τα επτά Τσάμπιονς Λιγκ που κοσμούν την τροπαιοθήκη της!

Αυτή η καταξιωμένη διεθνώς ομάδα στην μετά-Μπερλουσκόνι εποχή, πέρασε πολλά με αποκορύφωμα, πέρυσι τπν αποκλεισμό της από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών θεμάτων (Financial Fair Play).
Την ίδια ώρα ο «Καβαλιέρε» αρμένιζε, ποδοσφαιρικά, σε άλλα πελάγη και σαν καλός τιμονιέρης – πάντα με την συνδρομή του Γκαλιάνι – σκαρφάλωνε και συνεχίζει ν α σκαρφαλώνει μια-μια τις κατηγορίες του Ιταλικού ποδοσφαίρου μαζί με το νέου του ποδοσφαιρικό «στοίχημα» τη Μόντσα!
Ως το 2017 η συγκεκριμένη ομάδα ο οποία ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 1912, «βολόδερνε» στις χαμηλές κατηγορίες δίχως ποτέ να νιώσει τη χαρά και την αίγλη της συμμετοχής στην Serie A!
Στα χέρια του Μπερλουσκόνι «ξεκόλλησε» την πρώτη χρονιά από την 4η (!) κατηγορία και κατόπιν έκανε το μεγάλο άλμα, προφανώς ως το επόμενο και πιο ιστορικό καθώς ανέβηκε φέτος στην Serie B μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιώντας μια μοναχική κούρσα στον 1ο όμιλο της 3ης κατηγορίας (Serie C, Girone A) όπου και τερμάτισε – με την αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας – με 16 βαθμούς διαφορά πρώτη, μπροστά από την δεύτερη (18 νίκες, 7 ισοπαλίες, 2 ήττες).
Τα μεγαλόπνοα σχέδια δεν κρύβονται και βέβαια δεν κάμπτονται από την χθεσινή ήττα με 4-1 από την Μίλαν σε αυτό το φιλικό ματς!
Ο Κριστιάν Μπρόκι – μεγάλη δόξα της Μίλαν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα – έχει στηα διάθεσή του παίκτες μάλλον άγνωστους στο ευρή κοινό όμως και μόνον η παρουσία των Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι στα διοικητικά ηνία της εγγυάται κάτι το φιλόδοξο!

Η 3η παρουσία του Ιμπραϊμοβιτς στην Μίλαν, συνδυάστηκε με τα σχόλια του Γκαλιάνι περί «μελλοντικής συνεργασίας του Σουηδού με την Μόντσα» όπου ο Μπερλουσκόνι θα ήθελε να φέρει άλλο ένα αγαπημένο παιδί του από το παρελθόν τον Βραζιλιάνο Κακά. Άγνωστο εδώ βέβαια το νέο του πόστο καθώς ο ίδιος «κρέμασε» τα παπούτσια του πριν τρία χρόνια.
Προς το παρών ετοιμάζεται μια ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στην 2η επαγγελματική κατηγορία. Ο Μπερλουσκόνι είπε τον Ιούνιο πως έχει εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό, όμως ο Γκαλιάνι – μιλώντας πιο ρεαλιστικά και «στεγνά» συνάμα – τόνισε προ λίγων εβδομάδων πως : «Ο προϋπολογισμός μας θα χρησιμοποιηθεί για να ανέβει η Μόντσα στη Serie A. Δεν θα τρελαθούμε, αλλά θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο..» (και ο νοών νοείτω, προφανώς)!
O ίδιος έκανε και το… τάμα του, λέγοντας πως εάν ανέβει η Μόντσα στην μεγάλη κατηγορία θα περπατήσει από το γήπεδό της (Μπριαντέο) στο Σαν Σίρο του Μιλάνο. Δεν είναι πολύ μακριά αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και για την δικία του ηλικία αυτή η «πεζοπορία» των 15 χιλιομέτρων!
Ήδη δειλά-δειλά οι στοιχηματικές εταιρίες κατατάσσουν την Μόντσα στα «grande» φαβορί για την άνοδο την νέα σεζόν! Δεν θα είναι εύκολο όμως θα είναι σαφώς πρωτόγνωρο για το Ιταλικό ποδόσφαιρο μια τέτοια συνύπαρξη, όπως πάει το πράγμα! Δεν μιλάμε βέβαια για περίπτωση συνδιοκτησίας, αλλά για μια σχέση γραμμένη με ατέλειωτα «χρυσά» γράμματα κι άλλες τόσες ιστορίες όπου η μορφή του 84χρονου (και μη σας μπερδεύει η.. εξέλιξη του μπότοξ και της βαφής μαλλιών) Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποτελεί το σημάδι που ενώνει γενιές και γενιές ποδοσφαιρόφιλων…

Με το καλό βέβαια ο «Καβαλιέρε» να κάνει το… άλμα σωτηρίας από την μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε όπου νοσηλεύεται με φλεγμονή και στους δύο πνεύμονες – από τον κορωνοϊό και συνεχείς προσπάθειες των γιατρών να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιπλοκή, επιζήμια για την ηλικία του, κι ας μην κρύβει ακόμη και τώρα την αδυναμία του στο – νεαρής “κοπής” – ασθενές φύλο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.