Ο Ντε Λαουρέντις θέλει να διατηρήσει η Serie A τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ο ιδιοκτήτης της πρωτοπόρου της ιταλικής λίγκας, Νάπολι, έγινε η τελευταία προσωπικότητα στη Serie A που μίλησε ανοιχτά κατά των σχεδίων να επιτραπεί σε εξωτερικούς επενδυτές να επενδύσουν στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Ήμουν πάντα κατά της πώλησης», είπε ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις στο Reuters τη Δευτέρα. «Θα πρέπει να παράγουμε το περιεχόμενο και στη συνέχεια να το τοποθετήσουμε στις διάφορες πλατφόρμες – Amazon, Netflix, Apple, DAZN και Sky», πρόσθεσε ο παραγωγός ταινιών.

Ο Τζέρι Καρντινάλε, του οποίου η εταιρεία RedBird Capital κατέχει την Μίλαν, έκανε παρόμοια σχόλια την περασμένη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια επιθυμούν να αποκτήσουν μερίδιο από τη λειτουργία των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης της Serie A.

Η γερμανική Bundesliga εξετάζει εξωτερικές επενδύσεις στη δραστηριότητα των μέσων ενημέρωσης, καθώς οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επιδιώκουν να κλείσουν το χάσμα των εσόδων σε σχέση με την Premier League.

Ο Ντε Λαουρέντις έχει αναζωογονήσει τις τύχες της Νάπολι στις σχεδόν δύο δεκαετίες που είναι επικεφαλής της και η ομάδα του έχει μπει σε πορεία να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα για τρίτη φορά στην Ιστορία της.

Είναι επίσης σε καλή θέση για να προχωρήσει στο Champions League, μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16.

Ωστόσο, ο Ντε Λαουρέντις έβαλε στο στόχαστρο το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την UEFA, για την οποία είπε ότι έχει δεσπόζουσα θέση και δεν κατανοεί σωστά τις επιχειρήσεις.

Υποστήριξε και πάλι την ιδέα ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά βασισμένο στην απόδοση και όχι σε μια ελίτ ομάδα μεγάλων συλλόγων που επιλέγουν οι ίδιοι, ενώ υποστήριξε ότι τα εθνικά πρωταθλήματα, όπως η Serie A, πρέπει να μειώσουν τις τρέχουσες ομάδες τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.