Μουρίνιο: Αποστολή Ρόμα, αδύνατη

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την παρένθεση της Τότεναμ και πραγματοποιήσει ακόμα μια απίθανη αποστολή.

Ο Πορτογάλος απολύθηκε από τους Λονδρέζους και επιστρέφει στη Serie A ύστερα από 11 χρόνια αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του Πάολο Φονσέκα. Η Ρόμα πανηγύρισε πρωτάθλημα τελευταία φορά το 2001 υπό τις οδηγίες του Φάμπιο Καπέλο, ενώ τρόπαιο σήκωσε τελευταία φορά το 2008 με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στην τεχνική ηγεσία.

Ο Μουρίνιο είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση και τις δυσκολίες αποφεύγοντας τα λάθη που έκανε στο παρελθόν.

“Πραγματικά με ήθελαν. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Έφυγα από την Τότεναμ το πρωί και η Ρόμα με κάλεσε το απόγευμα. Με ήθελαν πάρα πολύ στην ομάδα. Κάτι που είχα ήδη νιώσει όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου στη Serie A, ήταν το ιταλικό πάθος όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ειδικά γύρω από τις τάξεις της Ρόμα, έναν σύλλογο που δεν έχει κερδίσει τρόπαια τα τελευταία χρόνια”.

“Υπάρχουν νέοι ιδιοκτήτες, που έχουν μια πολύ ταπεινή προσέγγιση με τρόπο που αναγνώρισαν ότι αυτό ήταν ένα νέο κεφάλαιο στην καταπληκτική επαγγελματική τους ζωή, ένα κεφάλαιο στο οποίο χρειάζονταν βοήθεια από κάποιον με ευρεία εμπειρία. Ήταν πολύ ειλικρινείς και απλοί, και αμέσως ένιωσα αυτό το πάθος που έχω για τη δουλειά μου. Επομένως, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ, γιατί με άγγιξαν πραγματικά με την προσέγγισή τους. Μου άρεσε πολύ.”

Ο Μουρίνιο κέρδισε μόνο το 51,2 τοις εκατό των αγώνων του στο Τότεναμ και έφυγε χωρίς να σηκώσει ούτε ένα τρόπαιο, αν και απολύθηκε λίγες μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου EFL του 2021, που εντέλει κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι. Το ρεκόρ του στην Αγγλία πριν από την σεζόν 2015-16, είχε ποσοστό επιτυχίας 69,4% – από τότε είναι μόλις 48,5%.

Οι 95 βαθμοί που κέρδισαν τα σπηρούνια κατά τη διάρκεια της θητείας του Μουρίνιο στο κλαμπ, ήταν ο τέταρτη υψηλότερη συγκομιδή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, ήταν 21 λιγότεροι από την προηγούμενη ομάδα του Πορτογάλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ είχε 117 και η Μάντσεστερ Σίτι 130.

Οι ομάδες του Μουρίνιο, υποτίθεται ότι είναι δύσκολο να ηττηθούν, που ήταν ουσιαστικά το μοναδικό χαρακτηριστικό του για χρόνια, όμως η Τότεναμ υπέστη 13 ήττες το 2020-21 υπό τις οδηγίες του και στο φινάλε η χειρότερη σεζόν που είχε ποτέ σε αυτό το κομμάτι.

«Κάνω λάθη μερικές φορές, δεν έχω επιλέξει πάντα το σωστό πρότζεκτ ή μπορεί να έχω παραπλανηθεί σχετικά με την πορεία ορισμένων έργων. Έχω κάνει λάθη ή έχω οδηγήσει με ανέντιμο τρόπο να αποδεχτώ αυτό που έπρεπε. Έχω, αλλά στο τέλος είναι το ίδιο “

“Αυτά δεν είναι τα λόγια μου, ειπώθηκαν από κάποιον που ήταν πολύ πιο σημαντικός από εμένα: Όποιος έχει στόχους και θέληση, δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

«Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι έχω 30 χρόνια εμπειρίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή ότι είμαι 58 ετών, γιατί ανανεώνω πάντα τα κίνητρά μου. Πρόσφατα έχω κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα από ότι στο παρελθόν. Πήγα στο Μάντσεστερ σε μια περίοδο αναπροσαρμογής και μετάβασης, για να μην πω φθοράς”.

«Πήγα στην Τότεναμ που δεν είχε προϊστορία επιτυχίας. Τώρα πηγαίνω στην Ρόμα με νέους ιδιοκτήτες, αλλά αμέσως ένιωσα αυτήν την συμπάθει με τους ιδιοκτήτες, τον τεχνικό διευθυντή και αμέσως ανακάλυψαν και αναγνώρισαν τη φωτιά και το πάθος που έχω για τη δουλειά μου .

Έτσι λοιπόν, πηγαίνω σε μια άλλη αποστολή: Αδύνατη. Λέω αδύνατη γιατί οι άνθρωποι τείνουν να με κοιτάζουν και στα μάτια τους υπάρχει μόνο ένας τρόπος μέτρησης της επιτυχίας, δηλαδή ότι πρέπει να κερδίσω. Πάντα έλεγα ότι αν επρόκειτο να έρθω στην Πορτογαλία για να προπονήσω τη Μπέλενενς ή Γκιλ Βισέντε, πως αν δεν κέρδιζα, τότε δεν θα το θεωρούσα επιτυχία”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.