Όταν η Ατλέτικο μπήκε «σφήνα» σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν κατακτήσει τα 60 από τα 89 πρωταθλήματα στην Ισπανία.

Για έντεκα συνεχόμενα χρόνια από το 2002 έως το 2013, μόνο μία ομάδα είχε καταφέρει να μπει «σφήνα» στους δύο μεγάλους της Ισπανίας, η Βαλένθια. Τη σεζόν 2013-14 κατάφερε ανάλογο άθλο και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα χρόνο νωρίτερα οι «ροχιμπλάνκος» είχαν κατακτήσει το πρώτο τους μεγάλο τρόπαιο στον 21ο αιώνα, το Copa Del Rey, με νίκη στον τελικό επί της μισητής Ρεάλ. Αυτή ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του συλλόγου και αυτό φάνηκε μερικούς μήνες αργότερα.

Ήταν ένα απίθανο φινάλε στη σεζόν. Στη 36η αγωνιστική, η Ατλέτικο έχασε 2-0 από τη Λεβάντε στο «Estadi Ciutat de València», ενώ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης πήραν μόνο έναν βαθμό στα εντός έδρας παιχνίδια τους εναντίον της Χετάφε και της Βαλένθια αντίστοιχα. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η Ατλέτικο απέκτησε προβάδισμα 3 πόντων έναντι της Μπαρτσελόνα και τεσσάρων από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η Ατλέτικο θα μπορούσε να είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στη 37η και προτελευταία αγωνιστική, εάν κέρδιζε έναν βαθμό περισσότερο από τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Η Ατλέτικο λοιπόν έφερε ισοπαλία με τη Μάλαγα, ενώ η Μπαρτσελόνα επισκέφθηκε την υπό απειλή για υποβιβασμό Έλτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε στο «Balaídos» εναντίον της Θέλτα. Παρόλο που η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφεραν να κερδίσουν τα αντίστοιχα παιχνίδια τους (η Μπαρτσελόνα έφερε 0-0 και η Ρεάλ βγήκε από τον αγώνα για τον τίτλο αφού έχασε 2-0), η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει, καθώς έφερε ισοπαλία 1-1.

Στις 17 Μαΐου 2014 στο «Camp Nou» η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να έχει διαφορά τριών βαθμών από τους «μπλαουγκράνα». Ταξίδευε λοιπόν στη Βαρκελώνη για δύο αποτελέσματα, με τη Μπαρτσελόνα να θέλει μόνο νίκη για να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια. Ήταν η πρώτη φορά από το 1951 και μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, που ο τίτλος της La Liga θα κρινόταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο (οι άλλες δύο ήταν οι σεζόν 1945–46 και 1950–51). Μπροστά σε 96.000 οπαδούς ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, αλλά με την έναρξη της επανάληψης, στο 49ο λεπτό ο Ντιέγο Γοδίν ισοφάρισε, σκορ που παρέμεινε έως το τέλος και η Ατλέτικο πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος σε 18 χρόνια και τον 10ο συνολικά στην ιστορία της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.