Η Τσέλσι βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά με απώλειες!

Η Τσέλσι πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα και εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν. Αντίθετα η Άστον Βίλα δεν κατάφερε να σωθεί και μαθηματικά. Χάνει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ο Τέρι, που χτύπησε, ίσως και ο Αζάρ.

Η Τσέλσι πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα και εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν.

Αντίθετα η Άστον Βίλα δεν κατάφερε να σωθεί και μαθηματικά, κάτι που θα γίνει μόνο αν την Τρίτη δεν νικήσει η Γουϊγκαν την Άρσεναλ.

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά για τους γηπεδούχους, όταν στο 14′ άνοιξαν το σκορ με τον Κρίστιαν Μπεντέκε από ατομική του ενέργεια.

Η Άστον Βίλα πρόσεξε την άμυνά της από εκεί και πέρα, ενώ η Τσέλσι δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Μάλιστα στο 44′ αποβλήθηκε και ο Ραμίρες με 2η κίτρινη και τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους Λονδρέζους.

Η Άστον Βίλα ξεκίνησε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μια στιγμή ατυχίας της κόστισε. Στο 58′ ο Μπεντέκε αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, όταν σήκωσε το πόδι επικίνδυνα, χωρίς να έχει δει τον αντίπαλό του δίπλα.
 
Έτσι η Τσέλσι με τους ποιοτικούς παίκτες της αντέδρασε αμέσως. Στο 61′ ο Φρανκ Λάμπαρντ ισοφάρισε και στο 72′ δεν μέτρησε γκολ της σε πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό. Χρειάστηκαν πολλά ριπλέι, για να φανεί ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Στη φάση αυτή χτύπησε στον αστράγαλο και ο Τζον Τέρι, που χάνει τον τελικό του Γιουρόπα Λϊγκ, όπως και ο Έντιν Αζάρ που χτύπησε, αφού δημιούργησε το νικητήριο γκολ.

Ήταν στο 88′, όταν σέρβιρε στον Λάμπαρντ το 1-2, αλλά έφυγε με τράβηγμα και κινδυνεύει κι αυτός να μην είναι παρών στο Άμστερνταμ. Ο Λάμπαρντ έφτασε τα 203 γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της.
Η Άστον Βίλα εκτός από τον αγώνα έχασε και τον Μπεντέκε, που θα είναι τιμωρημένος στο τελευταίο παιχνίδι με τη Γουϊγκαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.