Άρσεναλ-Άστον Βίλα 0-2: Χαμένη και τώρα… τρέχει (highlights)

Απίθανη νίκη από την Άστον Βίλα, που σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο και κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ, η οποία βλέπει το τίτλο να απομακρύνεται.

Άρσεναλ και Άστον Βίλα αναμετρήθηκαν στο “Έμιρέιτς” για την 33η αγωνιστική της Premier League. μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών για να προηγηθούν, η ομάδα του Ουνάι Έμερι “σόκαρε” τους κανονιέρηδες και με δύο γκολ -των Μπέιλι στο 84′ και Γουότκινς στο 87′ πήρε τεράστια νίκη με 2-0. Ήττα που μπορεί να κοστίσει το τίτλο στην Άρσεναλ, μόνη στη τέταρτη θέση η Άστον Βίλα που οδηγεί στο Champions League. Δεύτερη νίκη του Ισπανού τεχνικού τη φετινή σεζόν απέναντι στη πρώην ομάδα του.

Στους 71 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που είδε την Μάντσεστερ Σίτιπου κέρδισε χθες τη Λούτον– να περνάει στη κορυφή. Στους 63 ανέβηκε η Βίλα, που βρίσκεται στο +3 από την πέμπτη Τότεναμ.

Το ματς

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πίεσε από νωρίς ώστε να βρει το πρώτο γκολ. Με δημιουργό τον εξαιρετικό Έντεγκααρντ, οι επιθετικοί των “κανονιέρηδων” “σφυροκόπησαν” την εστία του Μαρτίνες, με τον Αργεντινό γκολκίπερ να αντιδρά σωστά. Η Βίλα είχε μια σπουδαία ευκαιρία στο 38′ με τον σουτ του Γουότκινς να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνες θα κάνει την επέμβαση του αγώνα στο εξ επαφής πλασέ του Τροσάρ. Λίγο αργότερα, το σουτ του Σάκα κατέληξε άουτ. Τελικά, οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλύτερα τις γραμμές τους, με αποτέλεσμα η Άρσεναλ να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ. Στο 65′ η Βίλα θα έχει και δεύτερο δοκάρι, όταν ο “κεραυνός” του Τίλεμανς θα καταλήξει στην οριζόντια δοκό του Ράγια. Αμέσως μετά ο Αρτέτα προχώρησε σε αλλαγές για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Το πλάνο του όχι απλά δεν βγήκε, αλλά στο 84′ η ομάδα του Έμερι έκανε το 1-0. Μετά από σέντρα του Λούκας Ντιν, ο Τόρες δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, αλλά ο Μπέιλι ήταν στο σωστό σημείο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για την Άρσεναλ, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Γουότκινς θα φύγει στην αντεπίθεση, θα βρει χώρο απέναντι στον Σμιθ Ρόου και με υποδειγματικό πλασέ θα κάνει το 0-2. Τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους “κανονιέρηδες” να “πέφτουν” από τη κορυφή και τη Βίλα να ονειρεύεται τα αστέρια.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ (67′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (90′ Ενκέτια), Ράις, Έντεγκααρντ (78′ Ζορζίνιο), Χάβερτς, Τροσάρ (67′ Μαρτινέλι), Σάκα, Ζεσούς (78′ Σμιθ Ρόου)

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Κάρλος, Τόρες, Ντιν, Τίλεμανς, ΜακΓκιν, Ντιαμπί (61′ ,Μπέιλι) Ρότζερς, Ζανιόλο (79′ Μορένο), Γουότκινς

Διαιτητής: Ντέιβιντ Κουπ

Κίτρινες: Γουάιτ 36′, Γκάμπριελ 45′, Χάβερτς 63′- Ρότζερς 14′

Κόκκινες: –


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.