Μάντσεστερ Σίτι – Λούτον 5-1: Σίφουνας οι «πολίτες» και τώρα Ρεάλ (highlights)

Τη νίκη με 5-1 που την ανεβάζει προσωρινά στην κορυφή πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, εναντίον της Λούτον για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Οι «πολίτες» έχουν μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα τελευταία χρόνια στο ίσως καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και η νεοφερμένη στην πρώτη κατηγορία Λούτον δε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, πήρε από πολύ νωρίς το προβάδισμα σε μια αρκετά περίεργη φάση, όπου η μπάλα πήγε στα δίχτυα από το σουτ του Χάαλαντ και την κόντρα στο κεφάλι του Χασιόκα. Η υπεροχή τον γηπεδούχων ήταν «εκκωφαντική», μην αφήνοντας τους παίκτες του Έντουαρντς να πάρουν ανάσα. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή περισσότερες από 40 φορές.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι έκανε πάρτι. Δε σήκωσε ποτέ το πόδι από το γκάζι και πέτυχε ακόμη τέσσερα τέρματα. Τον χορό άνοιξε ο Ματέο Κόβασιτς με πολύ όμορφο μονοκόμματο σουτ και ανάποδα φάλτσα άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον Καμίνσκι. Τη σκυτάλη πήρε ο Νορβηγός αστέρας της ομάδας ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και δε λάθεψε απέναντι στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Η αξιόμαχη την εφετινή σεζόν Λούτον κατάφερε να σκοράρει και μέσα στο «Etihad», με ωραία ενέργεια του Τζος Μπάρκλει. Το σόου για τους «πολίτες» όμως δεν είχε σταματημό. Πέτυχε ακόμη δύο γκολ και μάλιστα το ένα καλύτερο από το άλλο. Στο 87΄ ο Ντοκού με φανταστική ενέργεια και περνώντας την μπάλα από την τρύπα της βελόνας σημείωσε το 4-1. Για να έρθει ο Κβαρντιόλ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού να γράψει το τελικό 5-1.

Με τη νίκη αυτή η Μάντσεστερ Σίτι ανεβαίνει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της Premier League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λιούις, Ντίας, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Νούνες, Άλβαρες, Ντε Μπρόινε (Γκόμεθ 80′), Ντοκού, Χάαλαντ (Μπομπ 80΄)

Λούτον(Έντουαρντς): Καμίνσκι, Μπερκ, Χασιόκα, Ντάουτι, Ονιεντίνμα (Νέλσον 88΄), Κλαρκ (Τζόνσον 88΄), Μπάρκλεϊ, Μπέρι (Ράντοκ Μπάνζου 77′), Τάουνσεντ (Γούντροου 58΄), Τσονγκ, Μόρι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.