Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί ή μήπως όχι;

Το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ συγκεντρώνει όλα τα ποδοσφαιρικά βλέμματα.

Οι δύο «γίγαντες» του αγγλικού ποδοσφαίρου διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα παιχνίδι, που ειδικά για τη Λίβερπουλ έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προέρχεται από την άνετη νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και από τη στιγμή που είδε την Άρσεναλ να περνάει… αέρας από το Μπράιτον, θέλει πάση θυσία το «τρίποντο» για να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League. Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην έχει το ίδιο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα από την Τσέλσι και τον τρόπο που ήρθε αυτή.

Έρικ Τεν Χαγ

Στο… μυαλό των Τεν Χαχ και Κλοπ

Ο Έρικ Τεν Χαχ αναμένεται να διατηρήσει το 4-2-3-1, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Στόχος είναι να ανακόψει κάθε επιθετικό «όπλο» της Λίβερπουλ και ταυτόχρονα να ψάξει τρόπο να «χτυπήσει» στην κόντρα-επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιούργκεν Κλοπ πιθανότατα θα παρατάξει τη Λίβερπουλ σε ένα ακόμη παιχνίδι με το καθιερωμένο 4-3-3, έχοντας ως στόχο το υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Πρέσινγκ ψηλά και ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα, θέλοντας να περάσει πολλές μπάλες στην αντίπαλη περιοχή είναι μερικές από τις σκέψεις του Γερμανού προπονητή.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα – Γουάν-Μπισάκα, Καμπουάλα, Μαγκουάιρ, Νταλότ – ΜακΤόμινεϊ, Μέινου – Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ – Χόιλουντ.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ – Γκόμες, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Σόμποσλαϊ, Έντο, ΜακΆλιστερ, Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας.

Παίκτες κλειδιά

Δεδομένων των απουσιών που έχει η Γιουνάιτεντ, ο Χάρι Μαγκουάιρ θα παίξει σημαντικό ρόλο στα μετόπισθεν. Από εκεί και πέρα, ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Τεν Χαχ είναι η απόδοση τόσο του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, όσο και του Μπρούνο Φερνάντες, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στην αντίπερα όχθη η επιστροφή του Εντό αποτελεί σημαντική είδηση για τη Λίβερπουλ. Αν ανταποκριθεί καλά στη μεσαία γραμμή, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη λειτουργία της ομάδας του και φυσικά θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του να δημιουργήσουν περισσότερες απειλητικές στιγμές. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν προέρχεται από καλή εμφάνιση, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα έχει έξτρα κίνητρο κόντρα στη Γιουνάιτεντ.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.