Άρσεναλ: Οιωνός τίτλου ή μήπως… όχι (;) (video)

Αυτή ήταν η πορεία της Άρσεναλ ύστερα από 27 αγωνιστικές στην περσινή Premier League.

Σε «δαιμονιώδη» φόρμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Άρσεναλ, που διέλυσε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Μπράμαλ Λέιν» με 6-0 και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου που κερδίζει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς με πέντε ή περισσότερα γκολ διαφορά.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει συγκεντρώσει 61 βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές φέτος στο «νησί» και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έναν βαθμό πίσω από την δεύτερη Σίτι και δύο από την πρώτη Λίβερπουλ. 

Πριν από περίπου έναν χρόνο, οι «κανονιέρηδες» σε ίδιο αριθμό αγώνων είχαν συγκεντρώσει 66 βαθμούς, βρίσκονταν πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα και είχαν πέντε πόντους πίσω τους την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.  

Με μια πρώτη ανάγνωση αυτό σημαίνει πως φέτος τα πράγματα πηγαίνουν ελαφρώς χειρότερα για αυτούς. Μια… σατανική σύμπτωση όμως μπορεί να αποδειχθεί… οιωνός τίτλου για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. 

Η περσινή πορεία της μετέπειτα πρωταθλήτριας Σίτι είναι σχεδόν ταυτόσημη με την φετινή της Άρσεναλ ύστερα από 27 αγωνιστικές στην Premier League.

61 βαθμοί, 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες και για τις δύο ομάδες. Συντελεστής τερμάτων +45 φέτος για τους Λονδρέζους με 68 γκολ υπέρ και 23 κατά, +42 πέρυσι για τους «πολίτες» με 67 και 25 αντίστοιχα.   

Άραγε ο Μικέλ Αρτέτα και η παρέα του θα καταφέρουν να… μιμηθούν την πορεία της Μάντσεστερ Σίτι και στη συνέχεια, κατακτώντας το 14ο τρόπαιο της ιστορίας τους ή θα φτάσουν στην πηγή χωρίς να πιούν νερό για δεύτερη σερί σεζόν; 

Η απάντηση θα δοθεί στις τελευταίες 11 αγωνιστικές της Premier League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.