Μάντσεστερ Γ.-Άστον Βίλα 3-2: Με το πρώτο του Χόιλουντ και… Γκαρνάτσο στο μανίκι του! (highlights)

Αν και έχαναν με 2-0 στο ημίχρονο οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν μια σπουδαία ανατροπή και επέστρεψαν στις νίκες με το παρθενικό τέρμα του Χόιλουντ στην Premier League. Δύο γκολ πέτυχε ο MVP Γκαρνάτσο.

Ναι, αυτή είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με μια φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Έρικ τεν Χαχ επέστρεψε από το εις βάρος του 2-0 και επικράτησε 3-2 της Άστον Βίλα στην Boxing Day.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκαρνάτσο, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα (59’-71’), πριν ακολουθήσει το νικητήριο του Χόιλουντ (82’). Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο του στην Premier League και ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ακόμη και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στη 19η αγωνιστική!

Από την απέναντι πλευρά οι φιλοξενούμενοι του Ουνάι Έμερι ήταν κυνικοί μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν προηγήθηκαν με δύο τέρματα. Όμως τα γκολ των ΜακΓκιν (21’) και Ντεντόνκερ (26′) δεν έφταναν στη Βίλα, που παρέμεινε στους 39 βαθμούς και την τρίτη θέση.

Αντίθετα, οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέβηκαν στους 31, όντας (για την ώρα) έκτοι…

Πέντε λεπτά και δύο στημένα

Υποτονικά άρχισε το παιχνίδι στο «Όλντ Τράφορντ», με τις δύο ομάδες να μην απειλούν.

Όλα αυτά μέχρι το 21’. Σε εκείνο το λεπτό ο ΜακΓκιν εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή θέση, η μπάλα πέρασε από όλους και αιφνιδίασε τον Ονάνα, νικώντας τον για το 1-0 της Άστον Βίλα!

Και σα να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά μετά ήρθε και δεύτερο τέρμα από τους φιλοξενούμενους. Νέα κακή αμυντική αντίδραση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εκτέλεση κόρνερ, ο Λανγκλέ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντεντόνκερ με προβολή έγραψε το 2-0.

Παιδικά λάθη των γηπεδούχων σε δύο στημένες φάσεις…

Ακολούθησε ένα τέταρτο παιχνιδιού, που η μοναδική απειλή των Κόκκινων Διαβόλων ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ. Aπό το 31’ ως και το 44’ έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, όμως στις δύο τον σταμάτησε ο Μαρτίνες και στην άλλη αστόχησε.

Έτσι το σύνολο του Έμερι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0…

Με Γκαρνάτσο οδηγό και το πρώτο του Χόιλουντ!

Άλλη ομάδα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ναι μεν σκόραρε με τον Γκαρνάτσο στο 49’, όμως το τέρμα του δε μέτρησε με παρέμβαση VAR για οφσάιντ!

Όπως απεδείχθη αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή του Αργεντινού, μιας και στο 59’ εκμεταλλεύτηκε την αντεπίθεση που έβγαλαν αυτός και οι συμπαίκτες του, μειώνοντας σε 2-1.                                               

Ένα λεπτό μετά χρειάστηκε η επέμβαση του Ονάνα για να μείνουν οι γηπεδούχοι στο ματς και στο 71’ ο 19χρονος Λατινοαμερικάνος πέτυχε το δεύτερο γκολ του, για το 2-2!

Για να έρθει η ισοπαλία ο ίδιος χρειάστηκε και τη βοήθεια της… τύχης, καθώς το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα της Άστον Βίλα.

Αμέσως μετά ο Έβανς έσωσε το 3-2 των φιλοξενούμενων, σώζοντας πάνω στην γραμμή την «παραβίαση» της εστίας των Κόκκινων Διαβόλων.

Και στο 82’ ο Χόιλουντ σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Premier League, χαρίζοντας με μια σπουδαία ανατροπή τη νίκη στην ομάδα του!

Δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για το παρθενικό του τέρμα ο 20χρονος Δανός.

Τελικό αποτέλεσμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 3-2!

Η ταυτότητα του ματς:

19η αγωνιστική της Premier League (Boxing Day)

Γήπεδο: «Όλντ Τράφορντ»

Διαιτητής: Πόουσον

Κίτρινες: 73’ Μπρούνο Φερνάντες – 45+2’ Ράμσεϊ, 75’ Ντιέγκο Κάρλος, 87’ Κόνσα

Σκόρερ: 59’, 71’ Γκαρνάτσο, 82’ Χόιλουντ – 22’ ΜακΓκιν, 26’ Ντεντόνκερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν Μπισάκα, Έβανς, Βαράν, Νταλότ, Μαϊνού (80’ ΜακΤόμινεϊ), Έρικσεν (90+4′ Μέιμπρι), Γκαρνάτσο (90+4′ Γκορέ), Ράσφορντ (82’ Άντονι), Μπρούνο Φερνάντες, Χόιλουντ (88’ Καμπουαλά)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Λενγκλέ, Ντιν (50’ λ.τρ. Μορένο), ΜακΓκιν (86’ Ντουράν), Ντάγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ (77’ Ντιαμπί), Μπέιλι (77’ Ζανιόλο), Ντεντόνκερ (86’ Ιροεγκμπουνάμ), Γουότκινς  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.