Λίβερπουλ-Άρσεναλ 1-1: Άντεξαν οι Λονδρέζοι και κάνουν Χριστούγεννα στην κορυφή! (highlights)

Η Άρσεναλ αιφνιδίασε τη Λίβερπουλ, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, είχαν δύο δοκάρια μετά την ισοφάριση, όμως οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με την ισοπαλία από το "Άνφιλντ", συνώνυμο της κορυφής στην Premier League, σε αναμέτρηση στην οποία τραυματίστηκε ο Τσιμίκας.

Στις 10 από τις 14 προηγούμενες σεζόν όποια ομάδα ήταν στην κορυφή της Αγγλίας την ημέρα των Χριστουγέννων, πήρε και τον τίτλο, κάτι που αποτελεί καλό οιωνό για το σύνολο του Αρτέτα που θα κάνει γιορτές όντας στην κορυφή, έχοντας 40 βαθμούς με τις Λίβερπουλ και Άστον Βίλα να έχουν από 39.

“Κανονιά” από τα αποδυτήρια

Οι Λονδρέζοι μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι βρίσκοντας γκολ από στατική φάση, με τον Έντεγκααρντ να εκτελεί φάουλ και τον Γκάμπριελ να ανοίγει το σκορ στο 4′ με το πρώτο γκολ του την τρέχουσα σεζόν.

Με αυτό το γκολ του ο Βραζιλιάνος έφτασε τα 11 στο αγγλικό πρωτάθλημα από το 2020 και μετά, όντας ο πιο αποδοτικός αμυντικός της Premier League σε αυτό το διάστημα.  

Στο ανοικτό γήπεδο η ομάδα του Αρτέτα απείλησε με τον Ζεζούς στο 13′ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλάχ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Αιγύπτιος έστειλε την μπάλα εκτός εστίας, όντας πλάγια στη μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ.

Ισορροπία και ισοφάριση

Δεν συνέβη το ίδιο στο 29′ όταν υποδέχθηκε μια πανέμορφη μπαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ για να αποφύγει τον Ζιντσένκο και να νικήσει τον Ράγια για το 1-1 με το 7ο γκολ απέναντι στους “Κανονιέρηδες”.

Ο Σαλάχ εμπλέκεται σε 121 γκολ (88 γκολ και 33 ασίστ) σε 120 αγώνες πρωταθλήματος στο “Άνφιλντ”.

Όσκαρ ατυχίας για τον Τσιμίκα

Στο 32′ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Τσιμίκα, αφού σε διεκδίκηση με τον Σάκα ο Άγγλος διεθνής τον απώθησε εκτός γηπέδου και σε σύγκρουση με τον Κλοπ τραυματίστηκε στην κλείδα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας!

Η ομάδα του Αρτέτα είχε την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου στο 42′ με τον Μαρτινέλι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση εντός μεγάλης περιοχής, μετά από σλάλομ του Σάκα. 

Λίβερπουλ γεμάτη ενέργεια και…δοκάρια

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορμητικοί μετά την ανάπαυλα, με τον Γκόμεζ να έχει ωραίο πλασέ αλλά άστοχο στο 54′.  Το σύνολο του Κλοπ πίεζε με περισσότερη ενέργεια τα χαφ της Άρσεναλ, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των Λονδρέζων να γίνεται πιο δυσχερής και τον Έντεγκααρντ να απενεργοποιείται.

Στο 71′ ο Έλιοτ έπιασε σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπριελ και πήγε στο αριστερό δοκάρι της λονδρέζικης εστίας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σε εξαιρετικό transition ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είδε την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Από το 75′ και μετά η Λίβερπουλ έμεινε δίχως βενζίνη στο ρεζερβουάρ, η Άρσεναλ ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο δίχως πάντως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία μέχρι τέλους και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (35′ Γκόμεζ), Σόμποσλαϊ, Έντο, Τζόουνς (68′ Χράνφενμπερχ), Σαλάχ, Γκάκπο (68′ Νούνιες), Ντίας (69′ Έλιοτ)

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Έντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σάκα, Ζεσούς (77′ Ενκέτια), Μαρτινέλι (68′ Τροσάρ)

Προπονητής: Μικέλ Αρτέτα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.