Μπράιτον: Τα καλύτερα έρχονται! (vids)

Η πρώτη ευρωπαϊκή έξοδος στην ιστορία της ομάδας φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την εφετινή σεζόν η Μπράιτον, η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Europa League, τερματίζοντας στην έκτη θέση της Premier League.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να βγει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη, αν και τα… όνειρα για τη συμμετοχή στο Champions League έμειναν στη μέση

Για φέτος τουλάχιστον, καθώς τα καλύτερα φαίνεται πως έρχονται! Και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει ο Ιταλός προπονητής…

Ο μαέστρος του πάγκου

«Δώστε προσοχή σε αυτό που πρόκειται να πω επειδή είμαι πεπεισμένος πως ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές στα 20 τελευταία χρόνια. Είναι μοναδικός, δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει όπως η δική του. Όταν ήρθε στην Premier League πίστευα ότι θα είχε μεγάλο αντίκτυπο, όμως δεν περίμενα ότι θα το έκανε τόσο γρήγορα.

Η Μπράιτον είναι αυθεντία στο να δίνει την μπάλα όταν οι παίκτες είναι ελεύθεροι και στον τρόπο που κινούνται στο σωστό χρόνο. Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα, η καλύτερη. Αυτός και η ομάδα του αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια και την επιτυχία που έχουν. Θα τον παρομοίαζα με τον Φεράν Αντριάν του “El Bulli” (σπουδαίο καταλανικό εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, το οποίο πλέον είναι κλειστό). Για χρόνια ήταν ο καλύτερος μάγειρας στον κόσμο και έφερε επανάσταση στην κουζίνα. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει η Μπράιτον είναι ξεχωριστός».

Αυτό ήταν το σχόλιο του Πεπ Γκουαρδιόλα όταν ρωτήθηκε για τον Ντε Τζέρμπι, πριν τον μεταξύ τους αγώνα στις 24 Μαΐου.

Ένα ματς που βρήκε τις Μπράιτον και Μάντσεστερ Σίτι ισόπαλες 1-1, σε ένα πρώτο μέρος ειδικά, το οποίο ήταν απολαυστικό για όλους εμάς τους ουδέτερους θεατές.

Όσον αφορά τα εγκωμιαστικά λόγια προς το πρόσωπό του, όταν αυτά έρχονται από τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τον άνθρωπο που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το παιχνίδι, τότε αυτομάτως σημαίνει τα… πάντα όλα για τη δουλειά του!

Η Μπράιτον ήταν όχι μόνο ελκυστική για τον κόσμο, αλλά και ουσιαστική στο παιχνίδι της, δείγμα της δουλειάς του Ιταλού προπονητή -που έχουμε αποθεώσει και στο παρελθόν. Φυσικά το κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει είναι στην άμυνα, καθώς τα 53 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα ήταν πολλά για ομάδα που μάλιστα τερμάτισε στην πρώτη εξάδα.

Από τη μέση και μπροστά όμως ήταν χάρμα οφθαλμών και αποτυπώθηκε στα 72 τέρματα που σκόραρε, τα οποία ήταν περισσότερα από των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (58) και Νιούκαστλ (68), δύο αντιπάλων που τελικά πήραν τα εισιτήρια του Champions League…

Μια μικρή… γεύση από το ποδόσφαιρο του Ντε Τζέρμπι είναι και η κατοχή της μπάλας. Ένα στατιστικό το οποίο έφερε την ομάδα του στην τέταρτη θέση σε όλη την Ευρώπη με 63% κατά μέσο όρο, πίσω μόνο από Σίτι, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα!

Ακόμη και όταν δεν φτάνει σε κάποιο γκολ, η ανάπτυξη είναι υποδειγματική. Δείτε ένα μικρό δείγμα:

Αυτό που αναμένει πλέον είναι οι κινήσεις του καλοκαιριού, τις οποίες επιθυμεί διακαώς. Ακόμη και αν πρόκειται να αποδυναμωθεί (για την ώρα) με τις αποχωρήσεις των Μακ Άλιστερ και Καϊσέδο.

«Δεν είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα για να παίξουμε τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τρία παιχνίδια στη σειρά. Πρέπει να δουλέψουμε στη μεταγραφική αγορά, πρέπει να δυναμώσουμε σαν ομάδα, με περισσότερους παίκτες και μετά πρέπει να βελτιωθούμε και στο γήπεδο. Ότι πετύχαμε φέτος ήταν απίστευτο και έχουμε όνειρο να βελτιώσουμε περισσότερο. Η σεζόν τελείωσε και για εμένα είναι πάντα δύσκολη η κατάσταση χωρίς αγώνες, χωρίς ποδόσφαιρο. Θα επιστρέψω στην Ιταλία και θα δουλέψω με τον σύλλογο για να βελτιώσω την ομάδα. Αυτή η σεζόν ήταν φανταστική και πρέπει να το επαναλάβουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείγμα του ότι βάζει ξανά τον πήχη ψηλά και περιμένει την απαραίτητη ενίσχυση για να το κάνει.

Οι πρώτες μεταγραφές

Ήδη η Μπράιτον έχει ανακοινώσει την πρώτη της κίνηση για το καλοκαίρι, αποκτώντας τον από τη Γουότφορντ τον Ζοάο Πέδρο. Οι Γλάροι έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό-ρεκόρ για εκείνους, των 35 εκατομμυρίων ευρώ και υπέγραψαν μαζί του ως το 2028.

Ο 21χρονος θεωρείται εξαιρετικό ταλέντο και προέρχεται από μια «γεμάτη» σεζόν στην Championship, έχοντας 35 συμμετοχές και 11 γκολ και για αυτό ο σύλλογος «έτρεξε» να τον αποκτήσει.

Παράλληλα, «κλεισμένες» είναι οι μεταγραφές των Τζέιμς Μίλνερ και Μαχνμούντ Νταχούντ. Ο πρώτος μένει ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και αναμένεται να προσθέσει την απαραίτητη εμπειρία στο ρόστερ, καθώς και μια αρχηγική παρουσία στα αποδυτήρια.

Όσον αφορά τον άσο της Ντόρτμουντ και αυτός θα μετακομίσει στην ομάδα όντας ελεύθερος, σε μια κίνηση που φέρει την υπογραφή του Ντε Τζέρμπι.

«Τον ξέρω αρκετά καλά. Δεν μπορώ να σας πω ακόμη ότι είναι επίσημο αλλά σύντομα θα έχετε νέα. Δεν θα το κρατήσω κρυφό. Μας αρέσει σαν παίκτης και θέλω να δουλέψω μαζί του», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Ιταλός για αυτή τη μεταγραφή.

Όπως και να έχει προέχει η ενίσχυση στο χώρο των χαφ, μιας και η αποχώρηση δύο βασικών εργαλείων αφήνει μεγάλο κενό. Εκεί αναμένεται να δοθεί έμφαση και ενδεχομένως να αποκτηθεί κάποιο «μεγάλο» όνομα. Για την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι, πλην του Ντάβιντε Φρατέζι της Σασουόλο, του οποίου όμως η περίπτωση φαίνεται να μην προχωράει.

Αναμένεται να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις και φυσικά δε θα παρθούν βιαστικές αποφάσεις. Στόχος άλλωστε είναι η εφετινή πορεία να μην είναι ένα απλό… πυροτέχνημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.