Μπράιτον: Ο Ντε Τζέρμπι και ο στόχος του Champions League!

Οι Γλάροι ανεβαίνουν συνεχώς στη βαθμολογία της Premier League και ονειρεύονται να… κουνήσουν σεντόνι!

Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι αποδεχόταν την πρόταση της Μπράιτον και αντικαθιστούσε τον Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της. Μια απόφαση που ήταν εύκολη όπως δήλωνε τότε, επειδή ο Βρετανός είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στον σύλλογο.

«Η δουλειά που έκανε πριν από μένα ο Πότερ έχει κάνει ευκολότερη τη δική μου στην Μπράιτον», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Ιταλός στις 20/09.

Όταν ανέλαβε τους Γλάρους με οκτώ ματς στη σεζόν ήταν τέταρτοι στη βαθμολογία, όμως σε έναν… μαραθώνιο όπως η Premier League, ακόμη και στην κορυφαία τους χρονιά (2021-22) στη σύγχρονη ιστορία τους, η καλύτερη θέση που κατέλαβαν ήταν η 9η.

Πλέον ο Ιταλός στοχεύει ψηλότερα και το αποδεικνύει μέσα από τις πράξεις του και τις απαιτήσεις που έχει από την ομάδα του. Άλλωστε και οι παίκτες του, Μόισες Καϊσέδο και Άνταμ Λαλάνα, σημείωσαν πως ονειρεύονται την έξοδο στο Champions League.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Μιλώντας ως προπονητής είμαι περήφανος για τα λόγια τους, γιατί πρέπει να βάζουμε υψηλούς στόχους. Πρέπει να ονειρευόμαστε, για την καριέρα μας, για τη εργασία και τη δουλειά μας. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι αλαζονικοί. Έχουν πάντα τη σωστή στάση.

Θα βελτιωθούμε πολύ ακολουθώντας αυτόν τον τρόπο, όχι θέτοντας τον στόχο χαμηλά. Είναι πολύ εύκολο να βάλεις χαμηλά το οτιδήποτε στοχεύεις», τόνισε χαρακτηριστικά για την προσπάθειά του συλλόγου να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Αυτή πλέον απέχει μόλις έξι βαθμούς μετά και το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας την Τετάρτη (15/03), έχοντας μάλιστα και δύο ματς λιγότερα από την τέταρτη Τότεναμ.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο με θέαμα και ουσία!

Ερχόμενος από τις πορείες με τη Σακτάρ Ντόνετσκ (διεκόπη απότομα λόγω του πολέμου) και τη Σασουόλο, άπαντες αποθέωναν το «DeZerbiball».

Πλέον, το ίδιο συμβαίνει και στο Νησί, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας πως «ο Ντε Τζέρμπι αλλάζει πολλά πράγματα στο αγγλικό ποδόσφαιρο».

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι εκ των μεντόρων του Ιταλού και πολλές φορές έχουν μιλήσει με κολακευτικά λόγια ο ένας για τον άλλον. Και χωρίς αυτά όμως η δουλειά του 43χρονου στην Μπράιτον φαίνεται σε κάθε ματς.

Μετά την επανέναρξη το πρωταθλήματος λόγω της διακοπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ηττηθεί μόνο από τις Άρσεναλ και Φούλαμ. Ακόμη και εκεί όμως οι ποδοσφαιρικές αρχές του φαίνονται ξεκάθαρα. Συνεχής κυκλοφορία της μπάλας σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου, διαρκής κίνηση, κάθετη ανάπτυξη και διαρκείς πλαγιοκοπήσεις.

Τι εννούμε;

Ορίστε ένα παράδειγμα ανάπτυξης στο 4-0 επί της Γουέστ Χαμ στις 4 Μαρτίου και το πώς ήρθε το πέναλτι στις αρχές του ματς με το οποίο ο Μακ Άλιστερ άνοιξε το σκορ.

Παράλληλα κάνει τους παίκτες του να νιώθουν ξεχωριστοί. Για την ακρίβεια, «ο Ντε Τζέρμπι σε κάνει να αισθάνεσαι πως αξίζεις εκατομμύρια δολάρια», ήταν τα λόγια του Λαλάνα.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και σε αυτό το κομμάτι, με τρανότερο παράδειγμα τον Σόλι Μάρτς.

Για 45 συνεχή παιχνίδια ο 28χρονος αγνοούσε τον δρόμο προς τα δίκτυα! Έπειτα τις 26 Δεκεμβρίου όταν και άρχισε ξανά η Premier League αυτό άλλαξε, μιας και μετράει επτά γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ μόνο οι Μάρκους Ράσφορντ και Έρλινγκ Χάαλαντ έχουν περισσότερα τέρματα –χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα πέναλτι- από εκείνον!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Καόρου Μίτομα, ο οποίος από την επανέναρξη και μετά μετράει πέντε γκολ με εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου ετοιμάζεται να του προτείνει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.

Στην τελική ο 43χρονος εκφράζει συνεχώς την ευγνωμοσύνη του για τους παίκτες του. «Είμαι πραγματικά τυχερός που συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες γιατί η ιδέα μου χωρίς αυτή την ποιότητα παικτών, αυτή την ποιότητά τους, θα ήταν αδύνατο να φανεί!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και αυτοί του το ανταποδίδουν φτύνοντας… αίμα για εκείνον στο γήπεδο. Μια αμφίδρομη σχέση που άπαντες θέλουν να πετύχει και όπως τονίζουν,  στόχους τους είναι η έξοδος στο Champions League.

Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.